Κρεμλίνο «καλεί» Ουάσινγκτον: Ωθήστε το Κίεβο να στραφεί στη διπλωματία

Κάλεσμα του Κρεμλίνου στην Ουάσινγκτον: Να ενθαρρύνει το Κίεβο να στραφεί στη διπλωματία Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Το Κρεμλίνο κατηγόρησε την Πέμπτη το Κίεβο ότι μετατοπίζει τους στόχους όσον αφορά τις πιθανές ειρηνευτικές συνομιλίες, σημειώνοντας πως δεν θα μπορούσε να φανταστεί τη συμμετοχή σε δημόσιες διαπραγματεύσεις. 

Κατά τη διάρκεια σημερινής του ενημέρωσης ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, κάλεσε την Ουάσινγκτον να ωθήσει το Κίεβο προς τη διπλωματία.

Δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι σε θέση να λάβουν υπόψη τις ανησυχίες της Ρωσίας και θα μπορούσαν να ενθαρρύνουν το Κίεβο να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, εάν το επιθυμεί.

Ο Πεσκόφ κατήγγειλε, επίσης, η Ουκρανία είχε αλλάξει τη θέση της σχετικά με το αν θέλει να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη Μόσχα αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της εννεάμηνης σύγκρουσης. Αυτό, όπως συμπλήρωσε, δείχνει πως δεν μπορούσε να βασιστούμε σε εκείνη.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΜΕΤΟΧΕΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΔΗΛΩΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ έχασε την προθεσμία για τη δημοσιοποίηση χρηματιστηριακών συναλλαγών αξίας εκατομμυρίων δολαρίων

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι υποχρεωμένος να δημοσιοποιεί τις συναλλαγές που σχετίζονται με μετοχές, οι οποίες υπερβαίνουν τα 1.000 δολάρια, εντός 45 ημερών
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / CNN: Το Ιράν αναζητά νέο «όπλο ισχύος» στα βάθη των Στενών του Ορμούζ

Το Ιράν επιχειρεί να μετατρέψει τα Στενά του Ορμούζ σε νέο πεδίο γεωπολιτικής πίεσης, βάζοντας στο στόχαστρο τα υποθαλάσσια καλώδια που στηρίζουν το παγκόσμιο διαδίκτυο και τις διεθνείς οικονομικές συναλλαγές
THE LIFO TEAM