Κάβανο: Συκοφαντίες της τελευταίας στιγμής οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση

Κάβανο: Συκοφαντίες της τελευταίας στιγμής οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση Facebook Twitter
EPA
0

Ο δικαστής Μπρετ Κάβανο χαρακτηρίζει «συκοφαντίες της τελευταίας στιγμής» τις καταγγελίες σε βάρος του για απρεπή συμπεριφορά ενώ αρνείται ότι επιτέθηκε ποτέ σε οποιαδήποτε γυναίκα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει προτείνει προσωπικά τον Κάβανο για το Ανώτατο Δικαστήριο. 

«Είμαι εδώ για να απαντήσω σε αυτούς τους ισχυρισμούς και να πω την αλήθεια» αναφέρεται στο κείμενο της κατάθεσης που πρόκειται να δώσει αύριο στην Επιτροπή Δικαστικών Θεμάτων της Γερουσίας. «Και η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν επιτέθηκα σεξουαλικά σε κανέναν, ούτε στο λύκειο, ούτε στο κολέγιο, ούτε ποτέ».

Ο δικηγόρος μιας τρίτης γυναίκας που κατηγορεί τον δικαστή Μπρετ Κάβανο για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά υπέβαλε σήμερα τη γραπτή, ένορκη κατάθεσή της στην Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας.


Ο δικηγόρος Μάικλ Αβενάτι αποκάλυψε τα στοιχεία της πελάτισσάς του μέσω του Twitter, όπου ανάρτησε και μια φωτογραφία της, ζητώντας να γίνει σεβαστή η ιδιωτική ζωή της ίδιας και της οικογένειάς της.

Στην ένορκη κατάθεσή της, η Τζούλι Σουίτνικ περιγράφει διάφορα επεισόδια στα οποία ήταν μάρτυρας, στις αρχές της δεκαετίας του '80, ενώ ισχυρίζεται ότι ήταν και η ίδια θύμα ομαδικού βιασμού το 1982, στον οποίο συμμετείχαν ο Κάβανο και ένας φίλος του, ο Μαρκ Τζατζ.

Όπως ισχυρίζεται, τότε είχε αποκαλύψει τι της συνέβη σε δύο άλλα πρόσωπα.


Η Σουίτνικ περιγράφει ότι κατά τη διάρκεια διαφόρων «πάρτι» που οργανώνονταν σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο στην Ουάσινγκτον, την περίοδο 1981-82, ο τότε μαθητής Μπρετ Κάβανο και ο Μαρκ Τζατζ κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και συμπεριφέρονταν απρεπώς στα κορίτσια, τα άγγιζαν και, όπως υποστηρίζει, δεν δέχονταν το «όχι» ως απάντηση.


Ισχυρίζεται επίσης ότι ήταν μάρτυρας των προσπαθειών του Κάβανο και του Τζατζ να μεθύσουν τις κοπέλες ώστε στη συνέχεια να τις βιάσουν ομαδικά διάφορα αγόρια σε ένα διπλανό δωμάτιο. Αυτό, όπως λέει, συνέβη και στην ίδια το 1982 και πιστεύει ότι την είχαν ναρκώσει με κάτι που έριξαν στο ποτό της.


Ο Αβενάτι εκπροσωπεί και την πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, η οποία ισχυρίζεται ότι πληρώθηκε από τον πρώην προσωπικό δικηγόρο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, για να μην αποκαλύψει την ερωτική σχέση που διατηρούσε μαζί του πριν από περισσότερα από δέκα χρονια.


Άλλες δύο γυναίκες έχουν κατηγορήσει τον Κάβανο για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά. Η Κριστίν Μπλάζεϊ Φορντ πρόκειται να καταθέσει αύριο στη Γερουσία και σήμερα οι δικηγόροι της κατέθεσαν υπογεγραμμένες μαρτυρίες από τον σύζυγό της, τον Ράσελ Φορντ και τρεις φίλους της που επιβεβαιώνουν τα λεγόμενά της.

Ο Ράσελ Φορντ αναφέρει στη δική του κατάθεση ότι η σύζυγό του αποκάλυψε τι της είχε συμβεί κατά τη διάρκεια μιας θεραπευτικής συνεδρίας για ζευγάρια, το 2012. «Θυμάμαι να λέει ότι το όνομα του επιτιθέμενου ήταν Μπρετ Κάβανο, ότι ήταν επιτυχημένος δικηγόρος που μεγάλωσε στη γενέτειρα της Κριστίν και ότι ήταν πολύ γνωστός στην Ουάσινγκτον», ανέφερε.


Ένας φίλος της Μπλάζεϊ-Φορντ καταθέτει επίσης ότι του είχε αποκαλύψει το 2016 πως της είχε επιτεθεί σεξουαλικά ένα αγόρι που στη συνέχεια έγινε ομοσπονδιακός δικαστής στην Ουάσινγκτον. Ο Κιθ Κέγκλερ υποστηρίζει ότι είχαν ανταλλάξει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στα οποία ανέφερε το όνομα του Κάβανο, πριν να τον προτείνει ο πρόεδρος Τραμπ ως υποψήφιο για το Ανώτατο Δικαστήριο.

Άλλη μια γυναίκα, η Ντέμπορα Ραμίρεζ, έχει κατηγορήσει τον Κάβανο ότι της επέδειξε τα γεννητικά όργανά του κατά τη διάρκεια ενός πάρτι όταν και οι δύο φοιτούσαν στο Πανεπιστήμιο Γέιλ.

Εκτός από τον Κάβανο, αύριο έχει κληθεί να καταθέσει και η Κριστίν Μπλάζεϊ Φορντ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συρία: Πάνω από 200 οι νεκροί στις συγκρούσεις Δρούζων – Βεδουίνων

Διεθνή / Συρία: Πάνω από 200 οι νεκροί στις συγκρούσεις Δρούζων – Βεδουίνων

Πρόκειται για 92 Δρούζους, ανάμεσά τους 21 πολίτες που εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες από δυνάμεις των υπουργείων Άμυνας και Εσωτερικών, 93 μέλη δυνάμεων προσκείμενων στην κυβέρνηση και 18 Βεδουίνους
LIFO NEWSROOM
Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Διεθνή / Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει τις εξαγωγές του H20 - Πιέσεις από την Ουάσινγκτον και εμπορική εκεχειρία με το Πεκίνο στο παρασκήνιο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM