Κάβανο: Συκοφαντίες της τελευταίας στιγμής οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση

Κάβανο: Συκοφαντίες της τελευταίας στιγμής οι καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση Facebook Twitter
EPA
0

Ο δικαστής Μπρετ Κάβανο χαρακτηρίζει «συκοφαντίες της τελευταίας στιγμής» τις καταγγελίες σε βάρος του για απρεπή συμπεριφορά ενώ αρνείται ότι επιτέθηκε ποτέ σε οποιαδήποτε γυναίκα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει προτείνει προσωπικά τον Κάβανο για το Ανώτατο Δικαστήριο. 

«Είμαι εδώ για να απαντήσω σε αυτούς τους ισχυρισμούς και να πω την αλήθεια» αναφέρεται στο κείμενο της κατάθεσης που πρόκειται να δώσει αύριο στην Επιτροπή Δικαστικών Θεμάτων της Γερουσίας. «Και η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν επιτέθηκα σεξουαλικά σε κανέναν, ούτε στο λύκειο, ούτε στο κολέγιο, ούτε ποτέ».

Ο δικηγόρος μιας τρίτης γυναίκας που κατηγορεί τον δικαστή Μπρετ Κάβανο για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά υπέβαλε σήμερα τη γραπτή, ένορκη κατάθεσή της στην Επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας.


Ο δικηγόρος Μάικλ Αβενάτι αποκάλυψε τα στοιχεία της πελάτισσάς του μέσω του Twitter, όπου ανάρτησε και μια φωτογραφία της, ζητώντας να γίνει σεβαστή η ιδιωτική ζωή της ίδιας και της οικογένειάς της.

Στην ένορκη κατάθεσή της, η Τζούλι Σουίτνικ περιγράφει διάφορα επεισόδια στα οποία ήταν μάρτυρας, στις αρχές της δεκαετίας του '80, ενώ ισχυρίζεται ότι ήταν και η ίδια θύμα ομαδικού βιασμού το 1982, στον οποίο συμμετείχαν ο Κάβανο και ένας φίλος του, ο Μαρκ Τζατζ.

Όπως ισχυρίζεται, τότε είχε αποκαλύψει τι της συνέβη σε δύο άλλα πρόσωπα.


Η Σουίτνικ περιγράφει ότι κατά τη διάρκεια διαφόρων «πάρτι» που οργανώνονταν σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο στην Ουάσινγκτον, την περίοδο 1981-82, ο τότε μαθητής Μπρετ Κάβανο και ο Μαρκ Τζατζ κατανάλωναν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και συμπεριφέρονταν απρεπώς στα κορίτσια, τα άγγιζαν και, όπως υποστηρίζει, δεν δέχονταν το «όχι» ως απάντηση.


Ισχυρίζεται επίσης ότι ήταν μάρτυρας των προσπαθειών του Κάβανο και του Τζατζ να μεθύσουν τις κοπέλες ώστε στη συνέχεια να τις βιάσουν ομαδικά διάφορα αγόρια σε ένα διπλανό δωμάτιο. Αυτό, όπως λέει, συνέβη και στην ίδια το 1982 και πιστεύει ότι την είχαν ναρκώσει με κάτι που έριξαν στο ποτό της.


Ο Αβενάτι εκπροσωπεί και την πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, η οποία ισχυρίζεται ότι πληρώθηκε από τον πρώην προσωπικό δικηγόρο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, για να μην αποκαλύψει την ερωτική σχέση που διατηρούσε μαζί του πριν από περισσότερα από δέκα χρονια.


Άλλες δύο γυναίκες έχουν κατηγορήσει τον Κάβανο για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά. Η Κριστίν Μπλάζεϊ Φορντ πρόκειται να καταθέσει αύριο στη Γερουσία και σήμερα οι δικηγόροι της κατέθεσαν υπογεγραμμένες μαρτυρίες από τον σύζυγό της, τον Ράσελ Φορντ και τρεις φίλους της που επιβεβαιώνουν τα λεγόμενά της.

Ο Ράσελ Φορντ αναφέρει στη δική του κατάθεση ότι η σύζυγό του αποκάλυψε τι της είχε συμβεί κατά τη διάρκεια μιας θεραπευτικής συνεδρίας για ζευγάρια, το 2012. «Θυμάμαι να λέει ότι το όνομα του επιτιθέμενου ήταν Μπρετ Κάβανο, ότι ήταν επιτυχημένος δικηγόρος που μεγάλωσε στη γενέτειρα της Κριστίν και ότι ήταν πολύ γνωστός στην Ουάσινγκτον», ανέφερε.


Ένας φίλος της Μπλάζεϊ-Φορντ καταθέτει επίσης ότι του είχε αποκαλύψει το 2016 πως της είχε επιτεθεί σεξουαλικά ένα αγόρι που στη συνέχεια έγινε ομοσπονδιακός δικαστής στην Ουάσινγκτον. Ο Κιθ Κέγκλερ υποστηρίζει ότι είχαν ανταλλάξει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στα οποία ανέφερε το όνομα του Κάβανο, πριν να τον προτείνει ο πρόεδρος Τραμπ ως υποψήφιο για το Ανώτατο Δικαστήριο.

Άλλη μια γυναίκα, η Ντέμπορα Ραμίρεζ, έχει κατηγορήσει τον Κάβανο ότι της επέδειξε τα γεννητικά όργανά του κατά τη διάρκεια ενός πάρτι όταν και οι δύο φοιτούσαν στο Πανεπιστήμιο Γέιλ.

Εκτός από τον Κάβανο, αύριο έχει κληθεί να καταθέσει και η Κριστίν Μπλάζεϊ Φορντ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γαλλία εγκρίνει τον προϋπολογισμό μετά από μήνες διαμάχης και προτάσεων μομφής

Διεθνή / Η Γαλλία ενέκρινε τον κρατικό προϋπολογισμό μετά από μήνες διαμάχης και προτάσεων μομφής

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Λεκορνί κατάφερε να περάσει τον προϋπολογισμό μόνο επειδή το Σοσιαλιστικό Κόμμα συμφώνησε να μην καταψηφίσει την κυβέρνηση, με αντάλλαγμα ορισμένες παραχωρήσεις
THE LIFO TEAM
Η Ινδία σύναψε εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ και σταματά να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο

Διεθνή / Η Ινδία σύναψε εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ και σταματά να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο

«Συμφώνησε να σταματήσει να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο και να αγοράζει πολύ περισσότερο πετρέλαιο από τις Ηνωμένες Πολιτείες και, ενδεχομένως, από τη Βενεζουέλα», ανέφερε ο Τραμπ σχετικά με τη συζήτησή του με τον Ναρέντρα Μόντι
THE LIFO TEAM
«Νομίζεις ότι είσαι ο ίδιος ο διάβολος;» - Στο φως εκατοντάδες αποχαρακτηρισμένα αρχεία του Τζέφρι Έπσταϊν

Διεθνή / «Νομίζεις ότι είσαι ο ίδιος ο διάβολος;» - Στο φως εκατοντάδες αποχαρακτηρισμένα αρχεία του Τζέφρι Έπσταϊν

Η δημοσιοποίηση των αρχείων στα social media και στην παγκόσμια δημοσιογραφία δείχνει ότι το θέμα δεν πρόκειται να «σβήσει» σύντομα, και οι αντιδράσεις, πολιτικές και κοινωνικές, αναμένεται να συνεχιστούν τις επόμενες εβδομάδες
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Το χυδαίο σχόλιο της Σάρα Φέργκιουσον για την κόρη τους σε email με τον Έπσταϊν

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Το χυδαίο σχόλιο της Σάρα Φέργκιουσον για την κόρη τους σε email με τον Έπσταϊν

Τα νέα έγγραφα που ήρθαν στη δημοσιότητα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων email μεταξύ του πρίγκιπα Άντριου και του Τζέφρι Έπσταϊν, που δείχνουν τη στενή και συχνή επικοινωνία τους ακόμα και μετά την καταδίκη του δεύτερου, αλλά και φωτογραφίες του αδελφού του βασιλιά Καρόλου σε διάφορες περιστάσεις
THE LIFO TEAM