Μια αγνοούμενη μητέρα τριών παιδιών από την Καλιφόρνια, η Μάγια Μέι Μιλέτ, εθεάθη τελευταία φορά ζωντανή στο σπίτι της, το απόγευμα της 7ης Ιανουαρίου. Το πτώμα της δεν βρέθηκε ποτέ αλλά η αστυνομία συνέλαβε τον σύζυγό της Λάρι Μιλέτ για την δολοφονία της. 

 

Η Μιλέτ εξαφανίστηκε από προσώπου γης εκείνη την ημέρα αλλά το αυτοκίνητό της παρέμεινε στο γκαράζ της οικογένειας. Χάθηκε τρεις ημέρες πριν τα γενέθλια του μεγαλύτερου παιδιού της χωρίς να αφήσει ίχνη, αλλά ήταν σαφές στις Αρχές πως αυτή δεν ήταν μία ακόμα απλή εξαφάνιση και η αστυνομία συνέλαβε τον «περίλυπο» σύζυγο, που κατηγορείται πως δολοφόνησε εν ψυχρώ την 39χρονη, όταν έμαθε πως ήθελε να πάρει διαζύγιο από εκείνον. Τα συνταρακτικά στοιχεία που ακολουθούν, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για διαφορετικές εξηγήσεις. 

 

Η εισαγγελέας του Σαν Ντιέγκο, Σάμερ Στέφαν, ανακοίνωσε την Τρίτη πως ο 40χρονος Λάρι είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες ανθρωποκτονίας και παράνομης οπλοχρησίας. «Κάποιες φορές οι υποθέσεις εξαφανισμένων ανθρώπων παραμένουν άλυτες, αλλά στην συγκεκριμένη υπόθεση αποκαλύφθηκαν στοιχεία μεθοδικά και προσεκτικά, κομμάτι - κομμάτι, και έδειξαν προς μία κατεύθυνση: Η Μέι δολοφονήθηκε», είπε η Στέφαν. 

 

Ήθελε να πάρει διαζύγιο και το πτώμα της δεν βρέθηκε ποτέ: Η αστυνομία συνέλαβε τον σύζυγο

 

Οι «μάγοι», τα μηνύματα και το GPS του αυτοκινήτου

 

Οι νόμοι της Καλιφόρνια επιτρέπουν την απαγγελία κατηγοριών για ανθρωποκτονία, ακόμα και αν δεν βρεθεί σορός, κάτι που η Στέφαν πιστεύει ότι συμβαίνει και σε αυτή την υπόθεση. «Υπάρχουν στοιχεία για κακόβουλη ενέργεια, ότι ήταν φόνος, αφού κάποιος που αυτοκτονεί δεν μπορεί να κρύψει το πτώμα του», λέει χαρακτηριστικά. 

 

Η έρευνα αποκάλυψε πως η Μιλέτ ήθελε να πάρει διαζύγιο από τον σύζυγό της από το 2020 «για πολλούς λόγους». Βρισκόταν σε μία τοξική σχέση αλλά επιχείρησε να διαπραγματευθεί με τον πατέρα των παιδιών ώστε να ρυθμίσουν την κηδεμονία, εκείνος όμως «δεν δεχόταν κουβέντα». 

 

«Στις δολοφονίες, συχνά υπάρχει ένα γεγονός που θέτει σε κίνηση» τις εξελίξεις, εξηγεί η Στέφαν. «Σε αυτή την περίπτωση, ήταν η 7η Ιανουαρίου του 2021 που η Μέι δεν διαπραγματεύτηκε το διαζύγιο. Έκανε το βήμα και η τελευταία καταγεγραμμένη κλήση της Μέι είναι σε δικηγόρο διαζυγίων. Δεν έκανε άλλες κλήσεις ύστερα από αυτή». 

 

Ο Λάρι είχε αντιληφθεί πως η Μέι κινείτο γρήγορα, και φέρεται να μίλησε και στο αφεντικό του για αυτό, λέγοντας πως «ήταν οριστικό». Πριν την εξαφάνιση της Μέι, ο Λάρι είχε επικοινωνήσει με αυτοαποκαλούμενους «μάγους», ζητώντας τους «ξόρκια» ώστε να μείνει η σύζυγός του στον γάμο

 

«Τον Δεκέμβριο του 2020, τα μηνύματα του στους αυτοαποκαλούμενους μάγους έγιναν πολύ πιο απειλητικά», λέει η Στέφαν. «Τους ζητούσε να την κάνουν ανίκανη, να πέσει θύμα ατυχήματος και να σπάσει κόκαλα ώστε να μείνει στο σπίτι τους, επιδεικνύοντας δολοφονικούς ιδεασμούς, θέλοντας να βλάψει την Μέι». 

 

Η Μέι είχε κλείσει ραντεβού με τον δικηγόρο για τις 12 Ιανουαρίου. Είχε στείλει στην οικογένειά της ένα μήνυμα το βράδυ της 7ης Ιανουαρίου, την ίδια ημέρα που ο Λάρι φέρεται να είχε γράψει σε SMS προς άλλον: «Νομίζω ότι θέλει να με σπάσει. Τρέμω μέσα μου έτοιμος να σαλτάρω». Το κινητό της Μέι σταμάτησε άξαφνα να λειτουργεί στη 1:24 τα ξημερώματα. 

 

Εξετάζοντας το πού βρισκόταν ο Λάρι όταν η σύζυγός του εθεάθη για τελευταία φορά, οι αρχές βρήκαν υλικό από κάμερα ασφαλείας που τον δείχνει να μετακινεί το αυτοκίνητο της οικογένειας τα ξημερώματα της 8ης Ιανουαρίου, στις 5:58π.μ. Ο Λάρι πάρκαρε με τέτοιο τρόπο το μαύρο Lexus ώστε το πορτμπαγκάζ του να μην φαίνεται στην κάμερα.

 

Ο σύζυγος έφυγε από το σπίτι βάζοντας και το τετράχρονο παιδί του στο αυτοκίνητο, στις 6:45πμ, αφήνοντας στο σπίτι το κινητό του τηλέφωνο και τα δύο μεγαλύτερα παιδιά. Όταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν που είχε πάει με το 4χρονο για 11 ολόκληρες ώρες και 21 λεπτά, ο ίδιος ισχυρίστηκε πως είχαν πάει «βόλτα» στην παραλία Solana. 

 

Αν και το παλιό σύστημα GPS δεν είχε καταγράψει στην μνήμη το ακριβές σημείο που πήγε, το σύστημα είχε κρατήσει στο αρχείο πως ο οδηγός έγραψε την διεύθυνση του σπιτιού του στην Chula Vista, όταν το αυτοκίνητο βρισκόταν σε απόσταση περίπου δυόμισι ωρών από την κατοικία. Όταν οι αστυνομικοί του επέδειξαν το ένταλμα έρευνας και μπήκαν στο σπίτι, το εγγεγραμμένο όπλο του συζύγου δεν βρέθηκε ποτέ.

 

Ο Λάρι θα βρεθεί σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου ενώ δεν έχει γίνει σαφές αν έχει έλθει σε επαφή με δικηγόρο για την υπεράσπισή του. Η αδελφή του θύματος, Μαρικρίς Ντουαλέτ, δήλωσε πως είναι πολύ δύσκολο για την οικογένειά της να παρακολουθεί το ξεδίπλωμα των τελευταίων εξελίξεων. «Ήταν μαζί μας 20 χρόνια και η αδελφή μου τον αγαπούσε. Έκαναν τρία παιδιά. Αυτό δεν είναι το τέλος, έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας». 

 

Με πληροφορίες από People