Ήταν τόσο ζεστό αυτό το καλοκαίρι στην Ευρώπη που σπάνια φλαμίνγκο έκαναν για πρώτη φορά αυγά

Ήταν τόσο ζεστό αυτό το καλοκαίρι στην Ευρώπη που σπάνια φλαμίνγκο έκαναν για πρώτη φορά αυγά Facebook Twitter
0

Το κύμα καύσωνα που σάρωσε φέτος την Ευρώπη μπορεί να μην ήταν πολύ ευχάριστο για τον ανθρώπινο πληθυσμό, αλλά για τα σπάνια ροζ τροπικά φλαμίνγκο των Άνδεων, σε ένα φυσικό καταφύγιο στη νοτιοδυτική Αγγλία, ήταν ιδανικό.

Αξιωματούχοι του Wildfowl & Wetlands Trust (WWT) ενός υγροβιότοπου στο Gloucestershire, δήλωσαν την Πέμπτη ότι έξι φλαμίνγκο των Άνδεων εναπόθεσαν τα αυγά τους για πρώτη φορά εδώ 15 χρόνια. Αυτό συνέβη καθώς οι θερμοκρασίες άρχισαν να θυμίζουν στα πουλιά το θερμό και υγρό φυσικό τους περιβάλλον.

Ο Mark Roberts, διευθυντής της πτηνοτροφίας στο Slimbridge, δήλωσε ότι «είναι αναζωογονητικό για τα πουλιά».«Είναι μια θαυμάσια και ευπρόσδεκτη έκπληξη ότι τα φλαμίνγκο έχουν ξεκινήσει να κάνουν αυγά ξανά μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες», ανέφερε στη δήλωση.

«Ενθαρρύνουμε το κοπάδι, βοηθώντας το να φτιάξει φωλιές, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πρόσφατη ζέστη είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δυστυχώς, κανένα από τα αυγά δεν ήταν γόνιμο, και έτσι τα αντικαταστήσαμε με αυγά φλαμίνγκο της Χιλής», αναφέρει καθώς εξηγεί τη διαδικασία που θα επιτρέψει στα πουλιά να δουν τους νεοσσούς τους να γεννιούνται.

Aυτή η διαδικασία ίσως ενθαρρύνει και άλλα πουλιά του είδους να εναποθέσουν αυγά με την ελπίδα κάποιο από αυτά να είναι γόνιμο για το είδος.

Σύμφωνα με το Εργαστήριο Ορνιθολογίας του Πανεπιστημίου Cornell, αυτά τα πουλιά αναπαράγονται σε σταθερά χαμηλά ποσοστά. Εκτιμάται ότι μόνο 38.000 έως 39.000 από αυτά υπάρχουν σήμερα κάνοντας αυτό το είδος το πιο σπάνιο των φλαμίνγκο.

Το πρόσφατο κύμα καύσωνα, φαίνεται ότι ήταν πρωταρχικής σημασίας για την ενθάρρυνση των φλαμίνγκο των Άνδεων να παράγουν αυγά.

Ο Mark McCarthy, ο οποίος διαχειρίζεται το Εθνικό Κέντρο Πληροφόρησης για τα Κλιματικά (Met Office), ανέφερε σε δήλωσή του ότι το Ηνωμένο Βασίλειο παρουσίασε ρεκόρ θερμοκρασία τον Μάιο και είχε τον δεύτερο πιο ζεστό Ιούνιο.

Στη συνέχεια, η μέση θερμοκρασία τον Ιούλιο ανέβηκε και άλλο κάνοντας το καλοκαίρι αυτό σχεδόν τροπικό για τα δεδομένα της χώρας.

Με πληροφορίες από Washington Post

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γερμανίδα πεζοπόρος εξηγεί πώς επιβίωσε για 11 νύχτες στην αυστραλιανή ερημιά

Διεθνή / «Χτύπησα και χάθηκα»: Η Γερμανίδα πεζοπόρος εξηγεί πώς επιβίωσε για 11 νύχτες στην αυστραλιανή ερημιά

Η 26χρονη Γερμανίδα εντοπίστηκε 24 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου είχε αφήσει το όχημά της, εμφανώς εξαντλημένη, αφυδατωμένη και γεμάτη τσιμπήματα από κουνούπια
LIFO NEWSROOM
Η επιρροή του Ιράν στο Ιράκ εξασθενεί: Οι πολιτοφυλακές, η νέα γενιά και η πιθανότητα αλλαγής

Διεθνή / Η επιρροή του Ιράν στο Ιράκ εξασθενεί: Οι πολιτοφυλακές, η νέα γενιά και η πιθανότητα αλλαγής

Η ισχύς του Ιράν στο Ιράκ φθίνει. Οι νέοι Ιρακινοί απορρίπτουν τις φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές, ενώ η Τεχεράνη χάνει τον έλεγχο στην οικονομία και την πολιτική. Τι σημαίνει αυτό για τη Μέση Ανατολή;
LIFO NEWSROOM
Υπερτουρισμός στην Ισπανία: Οι κάτοικοι στερούνται τις παραλίες λόγω της αύξησης των τιμών στα τουριστικά θέρετρα

Διεθνή / Υπερτουρισμός στην Ισπανία: Οι κάτοικοι στερούνται τις παραλίες λόγω της αύξησης των τιμών στα τουριστικά θέρετρα

Οι κορυφαίοι 25 τουριστικοί προορισμοί στις ακτές της Μεσογείου και του Ατλαντικού στην Ισπανία είδαν τον τοπικό τους τουρισμό να μειώνεται κατά 800.000 τον περασμένο χρόνο, ενώ ο αριθμός των ξένων επισκεπτών στη χώρα αυξήθηκε κατά 1,94 εκατομμύριο
LIFO NEWSROOM
Κρίση στο ηλεκτρικό δίκτυο της Ολλανδίας: Προειδοποίηση για την υπόλοιπη Ευρώπη

Διεθνή / Κρίση στο ηλεκτρικό δίκτυο της Ολλανδίας: Προειδοποίηση για την υπόλοιπη Ευρώπη

Η Ολλανδία αντιμετωπίζει κορεσμό στο ηλεκτρικό της δίκτυο, με χιλιάδες επιχειρήσεις και νοικοκυριά να περιμένουν σύνδεση. Τι σημαίνει αυτό για την Ευρώπη της πράσινης μετάβασης;
LIFO NEWSROOM
Μακρόν: Η Γαλλία θα διπλασιάσει τον στρατιωτικό προϋπολογισμό της ως το 2027

Διεθνή / Μακρόν: Η Γαλλία θα διπλασιάσει τον στρατιωτικό προϋπολογισμό της ως το 2027

Αναφερόμενος στον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, ο Εμανουέλ Μακρόν έκρινε ότι «η ελευθερία δεν είχε απειληθεί ποτέ τόσο μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου το 1945»
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Η νέα πολιτική των ΗΠΑ επιτρέπει την απέλαση μεταναστών σε τρίτες χώρες με μόλις 6 ώρες ειδοποίηση και χωρίς εγγυήσεις κατά των βασανιστηρίων. Τι προβλέπει το υπόμνημα της ICE
LIFO NEWSROOM