Ιταλός γιατρός κατηγορείται ότι σκότωσε ασθενείς με κορωνοϊό για να απελευθερώσει κλίνες στο νοσοκομείο

Ιταλός γιατρός κατηγορείται ότι σκότωσε ασθενείς με κορωνοϊό για να απελευθερώσει κλίνες στο νοσοκομείο Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EPA
0

Γιατρός στην Ιταλία κατηγορείται ότι έδωσε εσκεμμένα υπερβολική δόση φαρμάκων σε δύο ασθενείς με κορωνοϊό, προκειμένου να απελευθερωθούν κλίνες στο νοσοκομείο που εργαζόταν, στο πρώτο κύμα της πανδημίας.

Τον Μάρτιο, όταν το πρώτο κύμα της πανδημίας έπληξε σφοδρά την Ιταλία και πλημμύρισε τα νοσοκομεία, υπήρξαν αναφορές για γιατρούς που αναγκάζονταν να επιλέξουν ποιους ασθενείς θα περιθάλψουν, βασιζόμενοι στις προοπτικές ανάρρωσης. Όμως, αυτή είναι η πρώτη φορά που έρχεται στο φως υπόθεση στην οποία γιατρός κατηγορείται για κάτι που ισοδυναμεί με ευθανασία.

Ο 47χρονος Κάρλο Μόσκα, επικεφαλής των έκτακτων περιστατικών στο νοσοκομείο Montichiari κοντά στην Μπρέσια, συνελήφθη και τέθηκε σε κατ'οίκον περιορισμό με την υποψία ανθρωποκτονίας με πρόθεση. Κατηγορείται ότι προκάλεσε τον θάνατο δύο ασθενών, ηλικίας 61 και 80 ετών, χορηγώντας υπερβολική δόση αναλγητικών και μυοχαλαρωτικών που συνήθως χρησιμοποιούνται όταν απαιτείται η διασωλήνωση ασθενών.

Οι θάνατοι συνέβησαν τον Μάρτιο, όταν η πανδημία κορυφωνόταν στη βόρεια Ιταλία και η έρευνα ξεκίνησε για αρκετούς θανάτους στο εν λόγω νοσοκομείο όταν η κατάσταση ασθενών επιδεινώθηκε ξαφνικά και ανεξήγητα.

Οι ερευνητές βρήκαν ένα μήνυμα στο WhatsApp, στο οποίο μέλος του νοσηλευτικού προσωπικού αναφερόταν στον Μόσκα. «Δεν είμαι υπέρ της θανάτωσης ασθενών απλά επειδή θέλει να απελευθερώσει κλίνες», έγραψε και συνάδελφος απάντησε «Συμφωνώ μαζί σου, είναι τρελός».

Στο πλαίσιο της έρευνας έγινε η εκταφή τριών σορών για νεκροψία και τοξικολογικές εξετάσεις και τουλάχιστον σε μία περίπτωση αναφέρθηκε ότι βρέθηκαν ύποπτα υψηλά επίπεδα αναισθητικού.

Οι αστυνομικοί ανέφεραν ότι οι ουσίες δεν είχαν καταγραφεί στους φακέλους των ασθενών, όπως γίνεται σε περίπτωση εκείνων που τις έχουν ανάγκη πριν από τη διασωλήνωση. Επίσης ανέφεραν ότι ο γιατρός μπορεί να κατηγορηθεί και για πλαστογράφηση εγγράφων. Παράλληλα, η αστυνομία ανέφερε ότι η σύλληψη του γιατρού κρίθηκε απαραίτητη, προκειμένου να μην μπορέσει να επαναλάβει το έγκλημα ή να παρέμβει στις αποδείξεις.

Με πληροφορίες από Times

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκλεισε προσωρινά το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης - Ακτιβιστές κατέλαβαν τον διάδρομο

Διεθνή / Έκλεισε προσωρινά το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης - Ακτιβιστές κατέλαβαν τον διάδρομο

Έξι ακτιβιστές έκοψαν τμήμα της περίφραξης με πένσες και έφτασαν με τα πόδια, ποδήλατα και σκέιτμπορντ σε διάφορα σημεία γύρω από τους διαδρόμους προσγείωσης και απογείωσης
LIFO NEWSROOM
Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Το FBI δεν είναι σίγουρο ότι χτύπησε σφαίρα το αυτί του

Διεθνή / Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Το FBI δεν είναι σίγουρο ότι χτύπησε σφαίρα το αυτί του

Μια από τις πρώτες θεωρίες υποστήριξε ότι ο Τραμπ μπορεί να χτυπήθηκε από θραύσμα γυαλιού όταν η σφαίρα πέρασε μέσα από μια οθόνη, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί καμία σπασμένη οθόνη
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Θεαματικά κέρδη για την βασιλική οικογένεια από αιολικά πάρκα και ξεναγήσεις στα ανάκτορα

Διεθνή / Βρετανία: Θεαματικά κέρδη για την βασιλική οικογένεια από αιολικά πάρκα και ξεναγήσεις στα ανάκτορα

Τα έσοδα του Crown Estate, που διαχειρίζεται την δημόσια περιουσία της βασιλικής οικογένειας, ανήλθαν σε 1.1 δισ. λίρες το τρέχον έτος σε αντίθεση με το 2023, που ήταν 443 εκατ. λίρες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ