Ιταλίδα πλήρωσε τη μαφία να σκοτώσει τον εραστή της - Τον βρήκαν «τσιμεντωμένο» σε βίλα μετά από χρόνια

Ιταλίδα πλήρωσε τη μαφία να σκοτώσει τον εραστή της - Τον βρήκαν «τσιμεντωμένο» σε βίλα μετά από χρόνια Facebook Twitter
Το σημείο στη βίλα όπου βρέθηκε τσιμεντωμένος ο εραστής της 64χρονης
0

Μια 64χρονη γυναίκα φέρεται να προσέλαβε τέσσερις εκτελεστές της μαφίας της Σικελίας για να σκοτώσουν τον πρώην εραστή της που της είχε κλέψει τα κοσμήματά της, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι δολοφόνοι, έθαψαν τον άντρα σε τσιμέντο, ενώ ήταν ακόμα ζωντανός.

Το θύμα, ο Lamaj Astrid, ένας 41χρονος αλβανός υπήκοος, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το 2013. Έξι χρόνια αργότερα, μια έρευνα στη Σικελία από εισαγγελείς κατά της μαφίας οδήγησε στην ανακάλυψη του πτώματος που ήταν σε τσιμεντένια κολώνα σε μια βίλα στο Senago, στην ηπειρωτική χώρα.

Το σώμα του άνδρα βρέθηκε τον Ιανουάριο, ενώ η βίλα ανακαινιζόταν, αλλά οι αρχές αποκάλυψαν τα νέα την Παρασκευή.

 

Οι τέσσερις  δολοφόνοι, οι οποίοι συνελήφθησαν στη Σικελία, συνδέονταν με μια ισχυρή οικογένεια μαφίας από το Riesi, στην Caltanissetta. Κατηγορούνται για δολοφονία και απόκρυψη πτώματος.

Αφού έμαθε για την ανακάλυψη του πτώματος του πρώην εραστή της, η γυναίκα επιχείρησε να διαφύγει από το αεροδρόμιο της Γένοβας, αλλά η αστυνομία τη συνέλαβε πριν φύγει.

Σύμφωνα με τους ανακριτές, η γυναίκα δεν μπόρεσε να δεχτεί τον χωρισμό τους και δεν είχε συγχωρήσει τον άντρα για το ότι είχε κλέψει μερικά από τα κοσμήματά της. Αναφέρεται ότι αποφάσισε να πάρει εκδίκηση επικοινωνώντας με μια ομάδα μαφιόζων που ήξερε στη Σικελία και τους πλήρωσε  για να οργανώσουν τη δολοφονία.

«Η γυναίκα είχε σημαντικές επαφές στη μαφία Riesi», δήλωσε ένας διοικητής της αστυνομίας στην εφημερίδα La Repubblica. 

«Η πράξη της ταφής σε τσιμέντο ήταν μια πολύ συνηθισμένη πρακτική από τη σικελική μαφία», δήλωσε ο Σαλβατόρε Λούπο, καθηγητής σύγχρονης ιστορίας στο πανεπιστήμιο του Παλέρμο και ειδικός στην ιστορία της λεγόμενης Κόζα Νόστρα της Ιταλίας.

«Είναι μια πρακτική που βοηθά στην απόκρυψη του εγκλήματος γιατί αν δεν βρεθεί πτώμα, οι αστυνομικές έρευνες επιβραδύνονται», δήλωσε ο Λούπο. «Άλλες φορές, όμως, η μαφία θέλει να βρεθούν τα πτώματα για να στείλει ένα μήνυμα. Εάν ένα θύμα πιστεύονταν πως είχε μιλήσει με την αστυνομία για τη μαφία, δολοφονούνταν και μια πέτρα τοποθετούνταν στο στόμα του. Εάν, αντιθέτως, το θύμα είχε κλέψει χρήματα ή ήταν άπληστο, οι δολοφόνοι έβαζαν χαρτονομίσματα στα γεννητικά όργανα του», λέει ο ιστορικός.

Μέχρι σήμερα εκτιμάται πως υπάρχουν εκατοντάδες θύματα της μαφίας των οποίων οι σοροί δεν έχουν βρεθεί.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ λέει ότι η γενική εισαγγελέας πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα κάθε «αξιόπιστη» πληροφορία για τον Επστάιν

Διεθνή / Ο Τραμπ λέει ότι η γενική εισαγγελέας πρέπει να δώσει στη δημοσιότητα κάθε «αξιόπιστη» πληροφορία για τον Επστάιν

Η Παμ Μπόντι έχει δεχτεί έντονη κριτική από μέρος της πολιτικής βάσης του Τραμπ, αφού τη προηγούμενη εβδομάδα δήλωσε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Επστάιν διατηρούσε «λίστα πελατών» ή εκβίαζε ισχυρά πρόσωπα
LIFO NEWSROOM
Συρία: Πάνω από 200 οι νεκροί στις συγκρούσεις Δρούζων – Βεδουίνων

Διεθνή / Συρία: Πάνω από 200 οι νεκροί στις συγκρούσεις Δρούζων – Βεδουίνων

Πρόκειται για 92 Δρούζους, ανάμεσά τους 21 πολίτες που εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες από δυνάμεις των υπουργείων Άμυνας και Εσωτερικών, 93 μέλη δυνάμεων προσκείμενων στην κυβέρνηση και 18 Βεδουίνους
LIFO NEWSROOM
Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Διεθνή / Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει τις εξαγωγές του H20 - Πιέσεις από την Ουάσινγκτον και εμπορική εκεχειρία με το Πεκίνο στο παρασκήνιο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM