Ιταλία: «Πράσινο φως» για την αποβίβαση 16 ανήλικων μεταναστών

Ιταλία: «Πράσινο φως» για την αποβίβαση 16 ανήλικων μεταναστών Facebook Twitter
EPA - Φωτογραφία Αρχείου
0

Οι αρχές της Ιταλίας επέτρεψαν σε 16 ανήλικους μετανάστες να αποβιβαστούν από το σκάφος Gregoretti της ακτοφυλακής, όπως έγινε γνωστό σήμερα από το υπουργείο Εσωτερικών.

«Πράσινο φως για την αποβίβαση 16 ανθρώπων που δήλωσαν ανήλικοι (όλοι τους μεταξύ 15-17 ετών)», ανέφεραν πηγές του υπουργείου. Οι ανήλικοι αποβιβάστηκαν στον στρατιωτικό λιμένα της Αουγκούστα, στη Σικελία.

Η Ρώμη περιμένει ακόμη σήμερα να καταλήξουν σε συμφωνία οι χώρες της ΕΕ ώστε να επιτρέψει την αποβίβαση των 131 μεταναστών που διασώθηκαν στη Μεσόγειο και παραμένουν εγκλωβισμένοι στο Gregoretti. Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας δήλωσε σήμερα το μεσημέρι ότι το Βερολίνο διαμήνυσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι είναι διατεθειμένο να παραλάβει κάποιους από τους ανθρώπους αυτούς, χωρίς να διευκρινίσει πόσους.

Η ιταλική ακτοφυλακή διέσωσε την Πέμπτη 140 μετανάστες που επέβαιναν σε δύο σκάφη. Όλοι τους μεταφέρθηκαν στο Gregoretti, εκτός από έξι που χρειάζονταν νοσοκομειακή περίθαλψη και οδηγήθηκαν την ίδια ημέρα στη Λαμπεντούζα. Το βράδυ του Σαββάτου μια γυναίκα, έγκυος επτά μηνών, μαζί με τα δύο μικρά παιδιά της, αποβιβάστηκαν στη Σικελία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΜΕΤΟΧΕΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΔΗΛΩΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ έχασε την προθεσμία για τη δημοσιοποίηση χρηματιστηριακών συναλλαγών αξίας εκατομμυρίων δολαρίων

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι υποχρεωμένος να δημοσιοποιεί τις συναλλαγές που σχετίζονται με μετοχές, οι οποίες υπερβαίνουν τα 1.000 δολάρια, εντός 45 ημερών
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / CNN: Το Ιράν αναζητά νέο «όπλο ισχύος» στα βάθη των Στενών του Ορμούζ

Το Ιράν επιχειρεί να μετατρέψει τα Στενά του Ορμούζ σε νέο πεδίο γεωπολιτικής πίεσης, βάζοντας στο στόχαστρο τα υποθαλάσσια καλώδια που στηρίζουν το παγκόσμιο διαδίκτυο και τις διεθνείς οικονομικές συναλλαγές
THE LIFO TEAM