Ιταλία: Μαροκινός φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ» μπροστά σε νομαρχία και κλωτσούσε τις πόρτες

Ιταλία: Μαροκινός φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ» μπροστά σε νομαρχία και κλωτσούσε τις πόρτες Facebook Twitter
0

Ένας 36χρονος Μαροκινός γονάτισε για να προσκυνήσει, μπροστά στο κτήριο της περιφέρειας της πόλης Ρέτζιο Εμίλια, κοντά στην Μπολόνια.

Αμέσως μετά, φώναξε «ο Θεός είναι ο μέγιστος» (Αλλάχου Άκμπαρ) στα αραβικά, πριν αρχίσει να κλωτσάει την κεντρική πόρτα της περιφέρειας. Οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν, ενώ εκείνος συνέχιζε να φωνάζει: «αγαπώ τον Αλλάχ, είστε όλοι διάβολοι».

Με απόφαση της ιταλικής δικαιοσύνης, ο Μαροκινός μεταφέρθηκε σε κέντρο ταυτοποίησης και κράτησης στο Τορίνο, εν όψει του επαναπατρισμού του. Στο παρελθόν είχε διαταχθεί τέσσερις φορές η απέλασή του, χωρίς, όμως να προχωρήσει.

Παράλληλα, με απόφαση του Ιταλού υπουργού Εσωτερικών Μάρκο Μινίτι απελάθηκε χθες ένας τριανταεπτάχρονος Μαροκινός, ο οποίος ήταν έγκλειστος σε ιταλικό σωφρονιστικό ίδρυμα, μετά την καταδίκη του για διακίνηση ναρκωτικών.

Όπως αναφέρει ο Τύπος, συνομιλώντας με άλλους κρατούμενος, είχε πει ότι θα ήταν πρόθυμος να εισβάλει στο Βατικανό ή ακόμη να ρίξει δηλητήριο στο δίκτυο ύδρευσης της Αιώνιας Πόλης.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Όχι F-35 στην Τουρκία»: Βουλευτές έστειλαν επιστολή σε Ρούμπιο-Χέγκσεθ με τις συνομιλίες Τραμπ-Ερντογάν εν εξελίξει

Διεθνή / «Όχι F-35 στην Τουρκία»: Βουλευτές έστειλαν επιστολή σε Ρούμπιο-Χέγκσεθ με τις συνομιλίες Τραμπ-Ερντογάν εν εξελίξει

Η επιστολή απευθύνεται στους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας των ΗΠΑ εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή της στην πιθανότητα πώλησης F-16 και F-35 στην Τουρκία
LIFO NEWSROOM