LIVE!

Ιταλία: Πρόστιμο 100 εκατ. ευρώ στην Google για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης

Ιταλία: Η Google καταδικάστηκε με επιβολή προστίμου 100 εκατ. ευρώ για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης Facebook Twitter
PIXABAY
0

Την επιβολή προστίμου στη Google άνω των 100 εκατ. ευρώ, επιβάλλει η επιτροπή προστασίας του ανταγωνισμού στην Ιταλία, όπως ανακοίνωσε σήμερα, για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης.

Το πρόστιμο των 102,084 εκατομμυρίων ευρώ επιβάλλεται επειδή η μεγάλη εταιρεία του διαδικτύου αρνήθηκε να δεχθεί στην πλατφόρμα της Google Play μία τρίτη εφαρμογή που επιτρέπει να εντοπίζονται σταθμοί επαναφόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, διευκρινίζει σε μια ανακοίνωση η αντιμονοπωλιακή αρχή.

«Μέσω του λειτουργικού συστήματος Android και του καταστήματος εφαρμογών Google Play, η Google κατέχει δεσπόζουσα θέση (...) Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε πως στην Ιταλία περίπου τα τρία τέταρτα των έξυπνων κινητών τηλεφώνων (smartphones) χρησιμοποιούν το Android», εξηγεί.

Σύμφωνα με έρευνα της ιταλικής ρυθμιστικής αρχής, η Google δεν επέτρεψε τη χρήση της εφαρμογής JuicePass, που ανέπτυξε ο ιταλικός ενεργειακός κολοσσός Enel, στο σύστημά της Android Auto που δίνει τη δυνατότητα σε ένα όχημα να συνδεθεί και να αποκτήσει διάφορες υπηρεσίες.

«Η JuicePass προσφέρει μια μεγάλη κλίμακα υπηρεσιών για την επαναφόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων, από την αναζήτηση κάποιου σταθμού επαναφόρτισης μέχρι τη διαχείριση της επαναφόρτισης και την κράτηση ενός σταθμού», συνεχίζει.

Η εφαρμογή αυτή ανταγωνίζεται την εφαρμογή Google Maps του αμερικανικού κολοσσού που επιτρέπει προς το παρόν μόνο την αναζήτηση σταθμών επαναφόρτισης για τα ηλεκτρικά οχήματα.

«Η Google, αρνούμενη στην Enel X Italia (...) να καταστήσει διαθέσιμο το JuicePass στο Android Auto, περιόρισε με άδικο τρόπο τις δυνατότητες για τους χρήστες της εφαρμογής της Enel», εκτιμά η επιτροπή η οποία ξεκίνησε την έρευνα τον Μάιο του 2019.

«Ο αποκλεισμός της εφαρμογής της Enel X Italia από το Android Auto διαρκεί περισσότερο από δύο χρόνια. Η συνέχιση αυτής της συμπεριφοράς μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δυνατότητα της Enel X Italia να οικοδομήσει μια σταθερή βάση χρηστών τη στιγμή που καταγράφεται μια σημαντική αύξηση των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων», προσθέτει.

Στο πλαίσιο αυτό, η ιταλική ρυθμιστική αρχή επέβαλε επίσης στην Google να θέσει στη διάθεση της Enel X Italia και άλλων σχεδιαστών εφαρμογών «τα εργαλεία για τον προγραμματισμό της εφαρμογής που λειτουργεί στο Android Auto».

Η υποχρέωση αυτή θα ελέγχεται με τη βοήθεια ενός ανεξάρτητου ειδικού της αντιμονοπωλιακής αρχής «στον οποίο η Google θα πρέπει να παρέχει κάθε συνεργασία και τις απαιτούμενες πληροφορίες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ LIVE

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή - Live: Ο νέος ηγέτης του Ιράν και το τηλεφώνημα Τραμπ-Νετανιάχου

Νέες επιθέσεις Ισραήλ στον Λίβανο - Οι Φρουροί της Επανάστασης υποστηρίζουν πως έχουν τον «πλήρη έλεγχο» στα Στενά του Ορμούζ - Συντρίμμια σκότωσαν 11χρονη στο Κουβέιτ - Όλες οι εξελίξεις
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ εξετάζει υποστήριξη ένοπλων ομάδων κατά του ιρανικού καθεστώτος

Ο Τραμπ μίλησε την Κυριακή με Κούρδους ηγέτες και συνεχίζει επαφές με άλλους τοπικούς παράγοντες, σε μια προσπάθεια να αξιολογήσει ποιοι θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν τη σημερινή αδυναμία της Τεχεράνης
THE LIFO TEAM
Το Ιράν θάβει τα παιδιά του πολύνεκρου πλήγματος σε δημοτικο σχολείο θηλέων

Διεθνή / Το Ιράν θάβει τα παιδιά του πολύνεκρου πλήγματος σε δημοτικο σχολείο θηλέων

Ο βομβαρδισμός του σχολείου, που σημειώθηκε το Σάββατο, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 175 ανθρώπους, πολλοί εκ των οποίων ήταν μαθήτριες που βρίσκονταν στις τάξεις του σχολείου στην πόλη Μινάμπ.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ

Διεθνή / Η Ισπανία απαντά στον Τραμπ: Οι πολίτες ζητούν «περισσότερη ευημερία, όχι περισσότερα προβλήματα»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως θα διακόψει κάθε εμπορική σχέση με την Ισπανία, μετά την απόφασή της να μην επιτρέψει στον αμερικανικό στρατό να χρησιμοποιήσει τις στρατιωτικές της βάσεις στην επιχείρηση κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM