Ιταλία: Δύο ιερείς κατηγορούνται ότι κακοποίησαν σεξουαλικά δύο άνδρες και τους έκλεψαν τα κινητά τηλέφωνα

Ιταλία: Δύο ιερείς κατηγορούνται ότι κακοποίησαν σεξουαλικά δύο άνδρες και τους έκλεψαν τα κινητά τηλέφωνα Facebook Twitter
Φωτ: Unsplash
0

Δύο Ιταλοί ιερείς συνελήφθησαν με την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης, αφού οργάνωσαν μια διάρρηξη, με στόχο να κλέψουν τα κινητά τηλέφωνα των θυμάτων τους και να εξαφανίσουν τις αποδείξεις, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία της Νάπολης.

Η έρευνα είχε ξεκινήσει τον Απρίλιο, όταν δύο κάτοικοι της Αφραγκόλα, μιας κοινότητας κοντά στη Νάπολη, είπαν ότι έπεσαν θύματα κλοπής. Οι δράστες όμως πήραν μόνο ένα κινητό τηλέφωνο και έφυγαν χωρίς να βρουν το δεύτερο. Οι δύο άνδρες συνέδεσαν αμέσως το περιστατικό με τις σεξουαλικές επιθέσεις που δέχονταν από τους ιερείς στα ιδρύματα στα οποία εργάζονταν, διευκρίνισε η εισαγγελία.

Οι αρχές ερεύνησαν την υπόθεση και αποκαλύφθηκε ότι τέτοιες επιθέσεις διαπράττονταν σε πολλά μοναστήρια, μεταξύ των οποίων και στη Βασιλική του Αγίου Αντωνίου της Αφραγκόλα. Οι ενάγοντες είχαν ενημερώσει γραπτώς, μέσω του δικηγόρου τους, τους ιεραρχικά ανώτερους των ιερέων. Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, οι ιερείς επέβαλαν στα θύματά τους σεξουαλικές επαφές με αντάλλαγμα ρούχα, τρόφιμα ή εργασία.

Ιταλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο ένας από τους άνδρες είναι Ιταλός και ο δεύτερος κατάγεται από χώρα εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από την τηλεφωνική παρακολούθηση των ιερέων αποκαλύφθηκε ότι οργάνωσαν τη διάρρηξη για να κλέψουν τα κινητά τηλέφωνα των θυμάτων τους που περιείχαν φωτογραφίες και «ενοχλητικά» μηνύματα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα σε ορισμένους ιερείς. Αποκαλύφθηκε επίσης ότι ο εφημέριος της Αφραγκόλα, που συνελήφθη σήμερα, ήταν εκείνος που διέταξε τη διάρρηξη.

Έχουν επίσης συλληφθεί άλλα τέσσερα πρόσωπα, οι δύο άνθρωποι που έκαναν τη διάρρηξη και δύο «μεσολαβητές».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αμερικανική δεξιά εργαλειοποιεί τη δολοφονία Κερκ για να επιτεθεί στην τρανς κοινότητα

Διεθνή / Η αμερικανική δεξιά εργαλειοποιεί τη δολοφονία Κερκ για να επιτεθεί στην τρανς κοινότητα

Από τις πρώτες ώρες μετά το χτύπημα, κύκλοι της αμερικανικής δεξιάς και μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα προσπάθησαν να συνδέσουν το έγκλημα με την τρανς κοινότητα
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ
Στη Γερουσία ο διευθυντής του FBI Κας Πατέλ: Σφοδρή κριτική για την υπόθεση Κερκ και τον φάκελο Επσταϊν

Διεθνή / Στη Γερουσία ο διευθυντής του FBI Κας Πατέλ: Σφοδρή κριτική για την υπόθεση Κερκ και τον φάκελο Επσταϊν

Η ακρόαση σημαδεύτηκε από έντονες επικρίσεις για τον χειρισμό της έρευνας για τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ όσο και στην απόφαση να μη δοθούν στη δημοσιότητα νέα στοιχεία από τον φάκελο του Τζέφρι Επσταϊν
LIFO NEWSROOM
Ο Έλον Μασκ αγόρασε μετοχές της Tesla αξίας 1 δισ. δολαρίων - Μπορεί να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος;

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ αγόρασε μετοχές της Tesla αξίας 1 δισ. δολαρίων - Μπορεί να γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος;

Ο CEO της Tesla δείχνει αισιόδοξος για το μέλλον της εταιρείας, η επιτυχία της οποίας θα μπορούσε να τον μετατρέψει στον πρώτο τρισεκατομμυριούχο στην ιστορία, υπό προϋποθέσεις
LIFO NEWSROOM