Ο Πάπας Φραγκίσκος επανέλαβε ομοφοβικά σχόλια σε συνάντηση με κληρικούς

Ο Πάπας Φραγκίσκος επανέλαβε ομοφοβικά σχόλια σε συνάντηση με κληρικούς Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: EPA
0

Ο Πάπας Φραγκίσκος σε πρόσφατη συνάντηση με κληρικούς κεκλεισμένων των θυρών χρησιμοποίησε και πάλι τον υποτιμητικό όρο «frociaggine» για τους ομοφυλόφιλους και επανέλαβε πως χρειάζεται προσοχή για την εισαγωγή τους σε ιερατικές σχολές.

Πριν δύο εβδομάδες ο Πάπας είχε ζητήσει συγγνώμη, μετά τον διεθνή σάλο που ξέσπασε, όταν διέρρευσε πως σε συνάντηση με Ιταλούς επισκόπους πίσω από κλειστές πόρτες είπε πως οι ομοφυλόφιλοι δεν πρέπει να γίνονται δεκτοί σε ιερατικές σχολές και μάλιστα, χρησιμοποίησε τη χυδαία ιταλική λέξη «frociaggine».

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, ο Πάπας Φραγκίσκος επανέλαβε την ίδια υποτιμητική λέξη την Τρίτη σε συνάντηση με καθολικούς ιερείς, κατά την διάρκεια της οποίας ανέφερε ότι «στο Βατικανό υπάρχει αέρας ομοφυλοφιλίας» - χρησιμοποιώντας πάλι τον ιταλικό απαξιωτικό όρο frociaggine - και θα ήταν καλύτερα οι νέοι άντρες με ροπή προς την ομοφυλοφιλία να μην γίνονται δεκτοί σε ιερατικές σχολές.

Όταν το Βατικανό ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για το νέο «ολίσθημα» του Πάπα, παρέπεμψε σε ανακοίνωση που δόθηκε την Τρίτη στην δημοσιότητα, σύμφωνα με την οποία ο Πάπας επανέλαβε την ανάγκη να καλωσορίσει τους ομοφυλόφιλους στην Εκκλησία αλλά επέστησε την προσοχή σχετικά με την είσοδό τους σε ιερατικές σχολές.

Όταν στις 20 Μαΐου ο Πάπας Φραγκίσκος είχε μιλήσει υποτιμητικά για τους ομοφυλόφιλους η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, ανέφερε ότι επίσκοποι που συμμετείχαν στην συνάντηση με τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας υποστήριξαν πως ως Αργεντινός ο Πάπας ίσως να μην γνωρίζει ότι η ιταλική λέξη που χρησιμοποίησε είναι προσβλητική.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Διεθνή / «Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρωθυπουργό της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, ο πρωθυπουργός του νησιού ξεκαθάρισε ότι η Γροιλανδία δεν πρόκειται «ούτε να ανήκει ούτε να κυβερνηθεί» από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΦΑΡΑΧ ΠΑΧΛΑΒΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Ιράν: Η πρώην αυτοκράτειρα Φαράχ Παχλαβί καλεί τις δυνάμεις ασφαλείας να ενωθούν με τους διαδηλωτές

Τους προέτρεψε να ενωθούν με το κίνημα διαμαρτυρίας «πριν να είναι πολύ αργά», υποστηρίζοντας ότι καμία εξουσία και κανένα προνόμιο δεν δικαιολογούν αιματοχυσία
THE LIFO TEAM