Ιστοσελίδα με φετιχιστικά αξεσουάρ δώρισε όλες τις στολές νοσοκόμων σε νοσοκομείο

Ιστοσελίδα με φετιχιστικά αξεσουάρ δώρισε όλες τις στολές νοσοκόμων σε νοσοκομείο Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου.
1

Ιστοσελίδα πώλησης φετιχιστικών αξεσουάρ δώρισε όλες τις νοσοκομειακές στολές που διαθέτει στο προσωπικό ενός νοσοκομείου στη Βρετανία, καθώς μεγαλώνουν οι ελλείψεις εξοπλισμού προστασίας από τον κορωνοϊό.

«Διαθέσαμε ολόκληρο το απόθεμά μας σε νοσοκομειακές στολές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS)» ανακοίνωσε μέσω Twitter το ηλεκτρονικό κατάστημα MedFet UK. «Δεν ήταν πολλές, καθώς δεν διαθέτουμε μεγάλο απόθεμα, όμως (οι νοσηλευτές) ήταν απελπισμένοι, συνεπώς τους τις προσφέραμε δωρεάν» προστίθεται στην ίδια ανάρτηση.

Η επιχείρηση διευκρίνισε πως «ήρθαν σε επαφή μαζί της υπεύθυνοι προμηθειών του NHS απ' όλη τη χώρα, στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν βασικούς εξοπλισμούς και στολές προστασίας», τονίζοντας ωστόσο πως δεν πουλάει παρά προϊόντα «προς χρήση επαγγελματιών ή άλλων εκπαιδευμένων ανθρώπων».

Η Βρετανική Ιατρική Ένωση (ΒΜΑ) καταγγέλλει εδώ και μέρες την έλλειψη εξοπλισμών προσωπικής προστασίας για το νοσηλευτικό προσωπικό που μάχεται στην πρώτη γραμμή για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

«Συνεχίζουμε να λαμβάνουμε μαρτυρίες γιατρών από τα νοσοκομεία ή τα κέντρα υγείας ότι δεν διαθέτουν αρκετά υλικά προσωπικής προστασίας ή ότι τα υλικά αυτά τους διανέμονται με δελτίο ή ότι οι προδιαγραφές τους δεν είναι οι ενδεδειγμένες. Αυτό είναι ένα απαράδεκτο ρίσκο για την υγεία και τη ζωή των γιατρών και των ασθενών τους» επισημαίνει ο πρόεδρος της ΜΒΑ, δρ Σάανγκ Ναγκπολ σε χθεσινή του ανακοίνωση.

Σήμερα, μιλώντας στο BBC, η υφυπουργός Υγείας Έλεν Ουέιτλι τόνισε πως 170 εκατ. δείγματα εξοπλισμών προσωπικής προστασίας έχουν διανεμηθεί. Παραδέχτηκε ωστόσο πως «υπήρξαν καθυστερήσεις στην παράδοσή τους στο προσωπικό πρώτης γραμμής σε ορισμένες περιοχές».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια