ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ

Ιστορικό ρεκόρ ανθρωποκτονιών το πρώτο εξάμηνο του 2018 στην Ουρουγουάη

Ιστορικό ρεκόρ ανθρωποκτονιών το πρώτο εξάμηνο του 2018 στην Ουρουγουάη Facebook Twitter
0

Αριθμό - ρεκόρ ανθρωποκτονιών κατέγραψαν οιαρχές της Ουρουγουάης κατά τη διάρκεια των πρώτων έξι μηνών της χρονιάς. 

Συνολικά, σημειώθηκαν 218 ανθρωποκτονίες, ένας αριθμός αυξημένος κατά 66,4% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017.

Τα δεδομένα που παρουσιάστηκαν την Πέμπτη από το υπουργείο Εσωτερικών καταδεικνύουν σοβαρή επιδείνωση της κατάστασης ως προς την ασφάλεια στη χώρα, καθώς καταγράφουν επίσης αύξηση των ένοπλων ληστειών κατά 55,8% και των κλοπών γενικά κατά 26,9%.

«Τα αδικήματα το πρώτο εξάμηνο του 2018» παρουσίασαν «αύξηση σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017», καθώς «αυτή η τάση», που άρχισε να εκδηλώνεται «τον Νοέμβριο του 2017 (...) εδραιώθηκε το πρώτο εξάμηνο της (τρέχουσας) χρονιάς», εξήγησε το υπουργείο.

Στην έκθεση του υπουργείου Εσωτερικών διευκρινίζεται ότι το 50,5% των ανθρωποκτονιών εξιχνιάστηκε από τις αρχές. Από το σύνολο, το 85% των θυμάτων ήταν άνδρες και το 15% γυναίκες.

Τα επίσημα στοιχεία ήρθαν να επιβεβαιώσουν μια μελέτη που είχε κάνει το ιδιωτικό ινστιτούτο Fundación Propuestas η οποία είχε δοθεί στη δημοσιότητα νωρίτερα φέτος και σύμφωνα με την οποία οι ανθρωποκτονίες κατά μέσον όρο ανέρχονται σε 36 κάθε μήνα, δηλαδή διαπράττεται μία κάθε περίπου 20 ώρες.

Μολαταύτα, στη Λατινική Αμερική συνολικά, η Ουρουγουάη θεωρείται από τις πιο ασφαλείς χώρες.

Το 2017 δολοφονήθηκαν 283 άνθρωποι στο κράτος των 3,5 εκατομμυρίων κατοίκων που βρίσκεται ανάμεσα στους δύο γίγαντες της Λατινικής Αμερικής — την Αργεντινή και τη Βραζιλία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ