Νομοσχέδιο που επιτρέπει το γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου ενέκρινε σήμερα το ελβετικό κοινοβούλιο.

 

Ο πολιτικός γάμος για όλους εγκρίθηκε από τα δύο σώματα του κοινοβουλίου έπειτα από πολλά χρόνια διαδικασιών, καθώς το αρχικό να νομοσχέδιο κατατέθηκε το 2013.

 

Το νομοσχέδιο επιτρέπει στους ομοφυλόφιλους να παντρεύονται και να έχουν πρόσβαση σε δωρητή σπέρματος προκειμένου να κάνουν παιδί.

 

Μέχρι στιγμής, τα ομόφυλα ζευγάρια μπορούσαν να συνάπτουν σύμφωνα συμβίωσης, κάτι που τους πρόσφερε τα ίδια δικαιώματα με αυτά των παντρεμένων ζευγαριών. «Πρόκειται για μια ιστορική νίκη για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας», σχολίασε η Amnesty Swiss σε ανάρτησή της στο Twitter.

 

H οργάνωση Famille Arc-en-ciel (Οικογένεια Ουράνιο Τόξο), που ιδρύθηκε το 2010 για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των ομόφυλων οικογενειών στην Ελβετία, από την πλευρά της έχει δηλώσει ότι «προετοιμάζεται για το δημοψήφισμα που ανακοίνωσε» το UDF.

 

«Αν οι αντίπαλοι (του νομοσχεδίου) ζητήσουν νομοσχέδιο, είμαστε έτοιμοι», είχε δηλώσει στις αρχές Δεκεμβρίου ο Ματίας Έρχαρντ, αντιπρόεδρος της εθνικής επιτροπής που δημιουργήθηκε ενόψει της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.

 

«Εχουμε το 82% των πολιτών στο πλευρό μας και χάρη στις οργανωτικές ικανότητές της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ, των οργανώσεων με τις οποίες συνεργαζόμαστε και των πολιτικών κομμάτων που μας στηρίζουν μας θα μπορέσουμε να αυξήσουμε κι άλλο την αποδοχή των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων στην κοινωνία μέσω αυτής της ψηφοφορίας", είχε εκτιμήσει.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr