Ισραήλ: Τέλος η υποχρεωτική καραντίνα για ταξιδιώτες από Ελλάδα και Κύπρο

Ισραήλ: Τέλος η υποχρεωτική καραντίνα για ταξιδιώτες από Ελλάδα και Κύπρο Facebook Twitter
Ισραήλ: Τέλος η υποχρεωτική καραντίνα για ταξιδιώτες από Ελλάδα και Κύπρο (Φωτογραφία Αρχείου)
0

Έναν νέο κατάλογο με 15 χώρες, οι πολίτες των οποίων δεν υποχρεώνονται πλέον σε καραντίνα εξέδωσε σήμερα η κυβέρνηση του Ισραήλ. Μεταξύ αυτών Ελλάδα και Κύπρος.

Η ισραηλινή κυβέρνηση έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα έναν κατάλογο χωρών απ΄ όπου οι Ισραηλινοί και οι ξένοι υπήκοοι, που διαθέτουν τις κατάλληλες θεωρήσεις εισόδου (visa), μπορούν πλέον να ταξιδέψουν προς το Ισραήλ χωρίς να υποβληθούν σε καραντίνα, η οποία μέχρι σήμερα ήταν υποχρεωτική για όλους λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Ο κατάλογος των «πράσινων» αυτών χωρών, που θεωρούνται σύμφωνα με τις αρχές χαμηλού επιδημιολογικού κινδύνου για την εξάπλωση της νόσου Covid-19, περιλαμβάνει 15 ευρωπαϊκά κράτη, μεταξύ αυτών την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ιταλία και άλλα πέντε κράτη, μεταξύ αυτών τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία και την Ιορδανία.

Από την ισραηλινή λίστα εξαιρούνται μεταξύ άλλων η Γαλλία και οι ΗΠΑ.

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ επέβαλε, στις αρχές της πανδημίας, το μέτρο της απομόνωσης 14 ημερών σε κάθε πρόσωπο που θα εισερχόταν στο ισραηλινό έδαφος.

Με 9 εκατομμύρια κατοίκους, το Ισραήλ έχει επισήμως καταγράψει περισσότερα από 92.000 κρούσματα του νέου κορωνοϊού, ένα από τα υψηλότερα ποσοστά μολύνσεων σε σχέση με τον πληθυσμό του, όμως μετρά έναν σχετικά χαμηλό αριθμό θανάτων, στους 679.

Με πληροφορίες του AFP/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Διεθνή / Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Γεννήθηκε το 1933 ως Αριστοτέλης Ηλιάδης στην Αγία Κυριακή Καστοριάς και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα 18 του, φτάνοντας στη Νέα Υόρκη μέσω Έλις Άιλαντ «με ελάχιστα χρήματα»
LIFO NEWSROOM
ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες στον κόσμο έχει βιώσει στη ζωή τους ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Διεθνή / ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως έχει βιώσει στη ζωή της ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Από τη νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι 263 εκατομμύρια γυναίκες έχουν βιώσει σεξουαλική βία από τρίτο πρόσωπο από την ηλικία των 15 ετών
LIFO NEWSROOM