Ισραήλ: Τέλος η υποχρεωτική καραντίνα για ταξιδιώτες από Ελλάδα και Κύπρο

Ισραήλ: Τέλος η υποχρεωτική καραντίνα για ταξιδιώτες από Ελλάδα και Κύπρο Facebook Twitter
Ισραήλ: Τέλος η υποχρεωτική καραντίνα για ταξιδιώτες από Ελλάδα και Κύπρο (Φωτογραφία Αρχείου)
0

Έναν νέο κατάλογο με 15 χώρες, οι πολίτες των οποίων δεν υποχρεώνονται πλέον σε καραντίνα εξέδωσε σήμερα η κυβέρνηση του Ισραήλ. Μεταξύ αυτών Ελλάδα και Κύπρος.

Η ισραηλινή κυβέρνηση έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα έναν κατάλογο χωρών απ΄ όπου οι Ισραηλινοί και οι ξένοι υπήκοοι, που διαθέτουν τις κατάλληλες θεωρήσεις εισόδου (visa), μπορούν πλέον να ταξιδέψουν προς το Ισραήλ χωρίς να υποβληθούν σε καραντίνα, η οποία μέχρι σήμερα ήταν υποχρεωτική για όλους λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Ο κατάλογος των «πράσινων» αυτών χωρών, που θεωρούνται σύμφωνα με τις αρχές χαμηλού επιδημιολογικού κινδύνου για την εξάπλωση της νόσου Covid-19, περιλαμβάνει 15 ευρωπαϊκά κράτη, μεταξύ αυτών την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Βρετανία, τη Γερμανία, την Ιταλία και άλλα πέντε κράτη, μεταξύ αυτών τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία και την Ιορδανία.

Από την ισραηλινή λίστα εξαιρούνται μεταξύ άλλων η Γαλλία και οι ΗΠΑ.

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ επέβαλε, στις αρχές της πανδημίας, το μέτρο της απομόνωσης 14 ημερών σε κάθε πρόσωπο που θα εισερχόταν στο ισραηλινό έδαφος.

Με 9 εκατομμύρια κατοίκους, το Ισραήλ έχει επισήμως καταγράψει περισσότερα από 92.000 κρούσματα του νέου κορωνοϊού, ένα από τα υψηλότερα ποσοστά μολύνσεων σε σχέση με τον πληθυσμό του, όμως μετρά έναν σχετικά χαμηλό αριθμό θανάτων, στους 679.

Με πληροφορίες του AFP/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΚΑΝΝΑΒΗ ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους περιορισμούς για τη μαριχουάνα χωρίς να τη νομιμοποιεί

Μέχρι σήμερα, η μαριχουάνα βρισκόταν στην κατηγορία I, μαζί με ουσίες όπως η ηρωίνη και το LSD, που θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνες και χωρίς αποδεδειγμένη ιατρική χρήση
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ALIBABA

Διεθνή / Ηνωμένο Βασίλειο: Ιατρικά δεδομένα 500.000 ανθρώπων προσφέρονταν για πώληση στον κινεζικό ιστότοπο Alibaba

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Βρετανό υπουργό, Ίαν Μάρεϊ, τα δεδομένα είχαν ληφθεί νόμιμα από πιστοποιημένους οργανισμούς, γεγονός που αποτελεί και την κύρια ανησυχία
THE LIFO TEAM