Ισραήλ: Παρατείνει την απαγόρευση του Al Jazeera για επιπλέον 45 ημέρες

Ισραήλ: Παρατείνει την απαγόρευση του Al Jazeera για επιπλέον 45 ημέρες Facebook Twitter
Φωτ.: Al Jazeera
0

Παρατείνεται για επιπλέον 45 ημέρες, η απαγόρευση του Al Jazeera στο Ισραήλ.

Η ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών της χώρας προχώρησε στην απόφαση να παραταθεί η απαγόρευση που επιβλήθηκε στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera προκειμένου να εκπέμπει στο Ισραήλ, καθώς το υπουργικό συμβούλιο επιμένει πως αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια.

Σε ξεχωριστή απόφαση σχετικά με ένα αίτημα του Al Jazeera κατά του κλεισίματός του, το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ απεφάνθη ότι το μέτρο σε βάρος του τηλεοπτικού δικτύου «δημιουργεί δικαστικό προηγούμενο» και έδωσε διορία στην ισραηλινή κυβέρνηση έως την 8η Αυγούστου να καταθέσει επιχειρήματα για «ποιον λόγο δεν θα πρέπει να καθοριστεί ότι ο Νόμος για την Αποτροπή ενός ξένου Τηλεοπτικού Δικτύου να πλήξει την Εθνική Ασφάλεια».

Το Al Jazeera υποστήριξε στο δικαστήριο ότι δεν υποκινεί τη βία ή την τρομοκρατία και ότι η απαγόρευση είναι δυσανάλογη, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα. Ωστόσο σύμφωνα με το υπουργείο Επικοινωνιών της χώρας, οι καλωδιακές και δορυφορικές μεταδόσεις του δικτύου και η πρόσβαση στους ιστοτόπους του θα παραμείνουν αποκλεισμένες.

«Δεν θα επιτρέψουμε στο τρομοκρατικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα να εκπέμπει από το Ισραήλ και να θέτει σε κίνδυνο τους μαχητές μας. Δεδομένης της σοβαρότητας του πλήγματος σε βάρος της κρατικής ασφάλειας, είμαι πεπεισμένος ότι οι εντολές για το κλείσιμο επίσης θα παραταθούν στο μέλλον», δήλωσε ο Σλόμο Κάρχι, προσθέτοντας πως ο νόμος τον εξουσιοδοτεί, από τη θέση του υπουργού Επικοινωνιών, να λάβει τέτοιου είδους δράση σε βάρος ξένων τηλεοπτικών δικτύων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μακρόν: Η Γαλλία θα διπλασιάσει τον στρατιωτικό προϋπολογισμό της ως το 2027

Διεθνή / Μακρόν: Η Γαλλία θα διπλασιάσει τον στρατιωτικό προϋπολογισμό της ως το 2027

Αναφερόμενος στον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, ο Εμανουέλ Μακρόν έκρινε ότι «η ελευθερία δεν είχε απειληθεί ποτέ τόσο μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου το 1945»
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Η νέα πολιτική των ΗΠΑ επιτρέπει την απέλαση μεταναστών σε τρίτες χώρες με μόλις 6 ώρες ειδοποίηση και χωρίς εγγυήσεις κατά των βασανιστηρίων. Τι προβλέπει το υπόμνημα της ICE
LIFO NEWSROOM
Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο σφίγγει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Διεθνή / Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο αυξάνει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Η Κίνα επεκτείνει τον έλεγχο σε προδρόμους της φαιντανύλης και δηλώνει ανοιχτή σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, παρά την ένταση που προκαλούν οι νέοι δασμοί του Τραμπ για τα οπιοειδή
LIFO NEWSROOM