Ισραήλ: Ο Νετανιάχου υποσχέθηκε προσαρτήσεις οικισμών αν επανεκλεγεί

Ισραήλ: Ο Νετανιάχου υποσχέθηκε προσαρτήσεις οικισμών αν επανεκλεγεί Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι θα προσαρτήσει εβραϊκούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, εάν επανεκλεγεί. 

Σε συνέντευξή του στο ισραηλινό Channel 12 News, ο Νετανιάχου ερωτήθηκε για ποιον λόγο δεν έχει επεκτείνει την ισραηλινή κυριαρχία στους εβραϊκούς οικισμούς της Δυτικής Οχθης, όπως έγινε στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και στα Υψίπεδα του Γκολάν, εδάφη που προσαρτήθηκαν το 1967 κατά τον Πόλεμο των Έξι Ημερών.

«Ρωτάτε εάν περνάμε στο επόμενο στάδιο - η απάντηση είναι 'ναι', θα προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο. Θα επεκτείνω την (ισραηλινή) κυριαρχία», είπε.

Οι εκλογές στο Ισραήλ θα διεξαχθούν την Τρίτη. 

Στήθος με στήθος η εκλογική μάχη

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν πριν τις βουλευτικές εκλογές στο Ισραήλ, που θα διεξαχθούν στις 9 Απριλίου, εμφανίζουν το κόμμα του Μπενιαμίν Νετανιάχου και αυτό του βασικού του αντιπάλου Μπένι Γκαντς να δίνουν μάχη στήθος με στήθος, όμως δίνουν πλεονέκτημα στον απερχόμενο Ισραηλινό πρωθυπουργό σε ό,τι αφορά τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δίνουν περισσότερες έδρες στο κεντρώο κόμμα του Γκαντς απ' ό,τι στο Λικούντ του Νετανιάχου.

Όμως βάσει των ποσοστών που συγκεντρώνουν τα άλλα κόμματα που ενδέχεται να συμμαχήσουν με το Λικούντ φαίνεται ότι ο απερχόμενος πρωθυπουργός θα είναι σε καλύτερη θέση να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού σε σχέση με τον Γκαντς.

Ωστόσο διάφοροι παράγοντες αβεβαιότητας, και κυρίως το μεγάλο ποσοστό των αναποφάσιστων, όπως και τα πολλά κόμματα που συμμετέχουν στις εκλογές, ωθούν τους αναλυτές να επιδείξουν σύνεση.

Πολλά από τα κόμματα που ενδέχεται να συμμετάσχουν στον δεξιό συνασπισμό υπό το Λικούντ ίσως να μην καταφέρουν να εισέλθουν στο κοινοβούλιο, καθώς δεν φαίνεται να συγκεντρώνουν το απαραίτητο 3,25%.

Πέντε δημοσκοπήσεις εμφανίζουν το κόμμα του Γκαντς να συγκεντρώνει 28 με 32 έδρες και το Λικούντ 26 ή 27. Εξαίρεση αποτελεί μία δημοσκόπηση που προβλέπει 31 έδρες για το κόμμα του Νετανιάχου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/ΑFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν υποχρεώνεται να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους όταν έχουν συναφθεί εντός της ΕΕ
LIFO NEWSROOM