Ισραήλ: Νέο πλήγμα της πολεμικής αεροπορίας στη Λωρίδα της Γάζας - Στους 11 οι νεκροί Παλαιστίνιοι

Ισραήλ: Νέο πλήγμα της πολεμικής αεροπορίας στη Λωρίδα της Γάζας - Στους 11 οι νεκροί Παλαιστίνιοι Facebook Twitter
EPA
0

Νέο πλήγμα εναντίον της Λωρίδας της Γάζας επιχείρησε η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ με αποτέλεσμα το θάνατο ενός Παλαιστινίου. 

Ειδικότερα, η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ βομβάρδισε θέση του Ισλαμικού Τζιχάντ, με αποτέλεσμα να σκοτώσει ακόμη έναν Παλαιστίνιο ανεβάζοντας τον απολογισμό των νεκρών στους 11. Οι βομβαρδισμοί έρχονται μετά την εκτόξευση ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας, μία ημέρα μετά τις συγκρούσεις που προκάλεσαν τον θάνατο περίπου 10 ανθρώπων στον παλαιστινιακό θύλακα.

Στις ισραηλινές πόλεις Νετιβότ και Ασκελόν οι κάτοικοι ξύπνησαν σήμερα από τον ήχο των σειρήνων οι οποίες προειδοποιούν τους πολίτες για την εκτόξευση ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα, σύμφωνα με την αρχική αναφορά του στρατού.

Ο ισραηλινός στρατός έκανε λόγο για πυρά με προέλευση τη Γάζα και επεσήμανε στη συνέχεια ότι η Πολεμική Αεροπορία εξαπέλυσε πλήγματα και στοχοθέτησε τη μονάδα του Ισλαμικού Τζιχάντ που εκτόξευσε τις ρουκέτες.

Χθες Τρίτη το πρωί ο στρατός του Ισραήλ διεξήγαγε πλήγμα εναντίον υψηλόβαθμου στελέχους του Ισλαμικού Τζιχάντ, ενός ένοπλου παλαιστινιακού κινήματος, στη Λωρίδα της Γάζας. Σε απάντηση περίπου 200 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Γάζα προς το Ισραήλ, χωρίς να προκαλέσουν θύματα, και η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία ενέτεινε τα πλήγματά της εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Τζιχάντ.

Από τις επιδρομές αυτές έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής 9 άνθρωποι στον παλαιστινιακό θύλακα και περίπου 40 τραυματίστηκαν, ανεβάζοντας σε έντεκα τον αριθμό των νεκρών κατά τη χθεσινή ημέρα, περιλαμβανομένου του διοικητή του παλαιστινιακού κινήματος Μπάχα Αμπού αλ Άτα και της συζύγου του Άσμα.

Ηλικίας 41 ετών ο αλ Άτα ήταν πατέρας πέντε παιδιών και είχε ενταχθεί στον Ισλαμικό Τζιχάντ τη δεκαετία του 1990. Ήταν διοικητής της οργάνωσης στη βόρεια Γάζα, από όπου οργάνωσε τις εκτοξεύσεις πολλών ρουκετών εναντίον του Ισραήλ. «Ήταν υπεύθυνος για πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις, εκτοξεύσεις ρουκετών εναντίον του κράτους του Ισραήλ αυτούς τους τελευταίους μήνες και είχε σκοπό να διαπράξει άμεσα επιθέσεις», επεσήμανε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Προς το παρόν η Χαμάς, το κίνημα που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, φαίνεται να μην συμμετέχει στις συγκρούσεις. Διπλωματική πηγή δήλωσε στο Reuters ότι ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Μέση Ανατολή βρίσκεται καθ' οδόν προς το Κάιρο για να ξεκινήσει διαδικασία μεσολάβησης για τον τερματισμό των εχθροπραξιών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / AFP / Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / Νέες απειλές Τραμπ κατά Ιράν: «Θα καταστρέψουμε τις μονάδες ενέργειας» - «Δεν υπάρχει καμία διαπραγμάτευση» απαντά η Τεχεράνη

«Αυτό που έχει προταθεί είναι μηνύματα που έχουμε λάβει μέσω μεσαζόντων, τα οποία υποδηλώνουν την επιθυμία των ΗΠΑ για διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Διεθνή / «Ο πρίγκιπας Φίλιππος έπασχε από καρκίνο στο πάγκρεας», σύμφωνα με νέο βιβλίο που κυκλοφόρησε

Οι αποκαλύψεις που φέρεται να έκανε συγγραφέας, γνωστός κυρίως για βιβλία που αφορούν τη βασιλική οικογένεια - Τι έγραψε για «την τελευταία νύχτα του Φιλίππου»;
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Ιράν: «Θα κάψουμε» αμερικανικά στρατεύματα σε περίπτωση χερσαίας εισβολής - Kλιμάκωση και στο μέτωπο του Λιβάνου

Ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου, Μοχαμάντ Μπαγκέρ Καλιμπάφ, δήλωσε ότι οι ιρανικές δυνάμεις «περιμένουν την άφιξη αμερικανικών στρατευμάτων»
THE LIFO TEAM