LIVE!

Το Ισραήλ καθυστερεί την απελευθέρωση των 620 Παλαιστινίων κρατουμένων

Το Ισραήλ καθυστερεί την απελευθέρωση των 620 Παλαιστινίων κρατουμένων Facebook Twitter
Ο πρωθυπουργός του Ισράηλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου / Φωτ.: ΕΡΑ (αρχείου)
0

Το Ισραήλ έχει καθυστερήσει την απελευθέρωση των 600 και πλέον Παλαιστινίων κρατουμένων, στην έβδομη ανταλλαγή ομήρων της πρώτης φάσης της εκεχειρίας στη Γάζα που τέθηκε σε ισχύ στις 19 Ιανουαρίου.

Η Χαμάς κατηγόρησε το Ισραήλ για «κατάφωρη παραβίαση» της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα λόγω της καθυστέρησης στην απελευθέρωση 620 Παλαιστίνιων κρατουμένων σε αντάλλαγμα για έξι Ισραηλινούς αιχμαλώτους.

«Η αποτυχία της (σ.σ. ισραηλινής κατοχής να συμμορφωθεί με την απελευθέρωση της έβδομης παρτίδας κρατουμένων στον συμφωνημένο χρόνο συνιστά κατάφωρη παραβίαση της συμφωνίας», ανέφερε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Αμπντέλ Λατίφ αλ-Κανού. Η Χαμάς κατηγόρησε τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, για «αναβλητικότητα και παρελκυστική τακτική».

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου πραγματοποίησε το βράδυ του Σαββάτου «διαβουλεύσεις ασφαλείας» με τον επικεφαλής των σωφρονιστικών δυνάμεων και τον υπουργό Άμυνας του, χωρίς να έχει γίνει ακόμη γνωστό πότε θα απελευθερωθούν οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι.

Νωρίτερα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός εξέφρασε ικανοποίηση για την επιστροφή των έξι ομήρων, κάνοντας λόγο για «μια στιγμή χαράς και ανακούφισης για τις οικογένειές τους και για όλο το έθνος».

«Η κυβέρνηση του Ισραήλ είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να ενεργεί με αποφασιστικότητα, προκειμένου να φέρει όλους τους ομήρους μας πίσω στα σπίτια τους, τόσο τους ζωντανούς όσο και τους νεκρούς» πρόσθεσε.

Διεθνή
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Οι τρεις δεσμεύσεις του Τραμπ για το Ιράν

Ο Τραμπ τοποθετεί τον εαυτό του ως κεντρικό παράγοντα στο μέλλον του Ιράν μετά τον πόλεμο, απαιτώντας «άνευ όρων παράδοση», θέλοντας λόγο στην επιλογή του επόμενου ηγέτη και προσφέροντας πλήρη ασυλία σε όσους στρέφονται εναντίον του καθεστώτος
THE LIFO TEAM
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Δεν είμαστε εύκολη λεία» διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΑΕ

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: «Δεν είμαστε εύκολη λεία» διαμηνύει ο πρόεδρος των ΗΑΕ

Ο πρόεδρος των ΗΑΕ απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τους «εχθρούς» της χώρας, τονίζοντας ότι η ευημερία και η εικόνα σταθερότητας των Εμιράτων δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως ένδειξη αδυναμίας
THE LIFO TEAM