Ισραήλ: Η Σιν Μπετ «αντιγράφει» τη Χαμάς - Κέντρο μάχης σε υπόγειο «μπούνκερ» στην Ιερουσαλήμ

Ισραήλ: Η Σιν Μπετ αντιγράφει τη Χαμάς - Κέντρο μάχης σε υπόγειο «μπούνκερ» στην Ιερουσαλήμ Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: ΕΡΑ
0

Το Ισραήλ προετοιμάζεται για πιθανές επιθέσεις από το Ιράν και τη Χεζμπολάχ τις επόμενες ημέρες και η Σιν Μπετ- η ισραηλινή υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας- ετοίμασε ένα υπόγειο καταφύγιο διοίκησης και ελέγχου στην Ιερουσαλήμ. 

Η Σιν Μπετ ολοκλήρωσε την προετοιμασία του υπόγειου καταφυγίου διοίκησης και ελέγχου στην Ιερουσαλήμ, το οποίο έχει σχεδιαστεί για τη διαχείριση των πολέμων από την ηγεσία της πολιτικής ασφάλειας του κράτους. Το καταφύγιο είναι εξοπλισμένο με όλα τα μέσα διοίκησης και ελέγχου, καθώς και συνδεδεμένο με το καταφύγιο του ισραηλινού στρατού και όλα τα υπόλοιπα κέντρα διοίκησης.

Το ισραηλινό «μπούνκερ» είναι διαμορφωμένο έτσι ώστε να επιτρέπει παρατεταμένη παραμονή σε αυτό και να είναι προστατευμένο από κάθε τύπο οπλικών συστημάτων.

Εν τω μεταξύ, ο ιστότοπος Axios επικαλέστηκε νωρίτερα σήμερα τρεις Αμερικανούς και Ισραηλινούς αξιωματούχους που δήλωσαν ότι μια ιρανική επίθεση θα μπορούσε να ξεκινήσει αύριο, Δευτέρα 5 Αυγούστου, ως αντίποινα για τις δολοφονίες του στρατιωτικού αρχηγού της Χεζμπολάχ Φουάντ Σουκρ και του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, την περασμένη εβδομάδα.

Το ισραηλινό σύστημα ασφαλείας βρίσκεται σε «ύψιστο συναγερμό» και τα μέλη ενός διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ -συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας και συμμαχικών αραβικών κρατών- με στόχο την αποτροπή πιθανών ιρανικών επιθέσεων σε «πολλά μέτωπα» είναι προετοιμασμένα να προσπαθήσουν να τις αποτρέψουν και να τις αναχαιτίσουν, μετέδωσε το Κανάλι 12.

Μεταξύ των προφυλάξεων που λαμβάνονται είναι περιπολίες από πολεμικά αεροσκάφη και πολεμικά πλοία συμμαχικών χωρών στην περιοχή, ανέφερε το δημοσίευμα, χωρίς να αναφέρει πηγές ή να παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες. Η ηγεσία του Ισραήλ διεξάγει συζητήσεις για το πώς θα ανταποκριθεί σε τέτοιες επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένου αυτού που το Κανάλι 12 περιέγραψε ως «ετοιμότητα για είσοδο σε ολοκληρωτικό πόλεμο σε αυτό το πλαίσιο».

Με πληροφορίες από Times of Israel

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM