Ισραήλ: Ανακοίνωσε πως αναχαίτισε ρουκέτες από τον Λίβανο – «Θα απαντήσουμε αναλόγως»

Ισραήλ: Ανακοίνωσε πως αναχαίτισε ρουκέτες από τον Λίβανο – «Θα απαντήσουμε αναλόγως» Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: X (πρώην Twitter)
0

Τρεις ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τον Λίβανο, αναχαίτισε το Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε ο στρατός, παρά την κατάπαυση πυρός που επέφερε μια σχετική αποκλιμάκωση της βίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Ίσραελ Κατς, δήλωσε ότι η λιβανική κυβέρνηση φέρει την ευθύνη για όποια ρουκέτα εκτοξεύεται από το έδαφός της, προσθέτοντας ότι έδωσε εντολή στον στρατό να «απαντήσει» αναλόγως στην εκτόξευση τριών ρουκετών από τον Λίβανο προς το βόρειο Ισραήλ, οι οποίες αναχαιτίστηκαν από την Πολεμική Αεροπορία και για τις οποίες δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε εκτοξεύσεις ρουκετών από τον Λίβανο προς τις κοινότητες της Γαλιλαίας», τόνισε ο υπουργός. «Η λιβανική κυβέρνηση φέρει την ευθύνη για όποια ρουκέτα εκτοξεύεται από τον έδαφός της. Έδωσα εντολή στον στρατό να ανταποδώσει αναλόγως», πρόσθεσε.

Σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ήχησαν στις 07:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στη Μετούλα, ένα χωριό στο βόρειο Ισραήλ, στα σύνορα με τον Λίβανο. Στη συνέχεια ο στρατός ανακοίνωσε ότι τρεις ρουκέτες που εισήλθαν στο Ισραήλ αναχαιτίστηκαν. «Υποσχεθήκαμε ασφάλεια στις κοινότητες της Γαλιλαίας και αυτό ακριβώς θα γίνει», συνέχισε ο Κατς. «Η τύχη της Μετούλα θα είναι η ίδια με αυτή της Βηρυτού». Ο στρατός στοχοθέτησε επίσης, τα χωριά Χούλα, Μαρκάμπα και Κφαρ Κίλα στα σύνορα.

Το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΝΙ μετέδωσε ότι ισραηλινά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τον «ανατολικό τομέα» του νοτίου Λιβάνου και ότι σε εκείνη την περιοχή εξερράγησαν πύραυλοι αναχαίτισης. Χερσαίες δυνάμεις του ισραηλινού στρατού διεξήγαγαν επίσης εκκαθαριστικές επιχειρήσεις με αυτόματα όπλα στην περιοχή, σύμφωνα με το πρακτορείο. Το ΑΝΙ ανέφερε επίσης, πυρά του ισραηλινού πυροβολικού στην Ναμπάτια (νότος) και στην πόλη Χιάμ, όπου κατέπεσαν «τρεις οβίδες (που βλήθηκαν) από τεθωρακισμένα Merkava».

Υπενθυμίζεται πως στις 27 Νοεμβρίου τέθηκε σε ισχύ κατάπαυση πυρός μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της φιλοϊρανικής λιβανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, που είχε ανοίξει μέτωπο κατά του Ισραήλ στην αρχή του πολέμου κατά του παλαιστινιακού συμμάχου της, της Χαμάς, στη Λωρίδα της Γάζας τον Οκτώβριο του 2023.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιράν: Τα νοσοκομεία έχουν κατακλυστεί από τραυματίες - Γιατροί μιλούν για «ασφυξία»

Διεθνή / Ιράν: Τα νοσοκομεία έχουν κατακλυστεί από τραυματίες - Γιατροί μιλούν για «ασφυξία»

Πολλοί από τους τραυματίες φέρουν τραύματα από πυροβολισμούς, κυρίως στο κεφάλι και στα μάτια - Τουλάχιστον 50 διαδηλωτές έχουν σκοτωθεί και ο αριθμός ενδέχεται να αυξηθεί
THE LIFO TEAM
Φωτιά στο Crans-Montana: Η θλίψη μετατρέπεται σε οργή και οι Ελβετοί αμφισβητούν ανοιχτά την κυβέρνηση

Διεθνή / Φωτιά στο Crans-Montana: Η θλίψη μετατρέπεται σε οργή και οι Ελβετοί αμφισβητούν ανοιχτά την κυβέρνηση

Η τραγωδία στο Crans-Montana αποκάλυψε σοβαρές αδυναμίες - Οι πολίτες διερωτώνται πώς απέτυχε ένα σύστημα που θεωρούνταν σχεδόν άψογο και τι μέτρα πρέπει να ληφθούν για να μην ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ: Οι ΗΠΑ πρέπει έχουν τη Γροιλανδία για να αποτρέψουν τη Ρωσία και την Κίνα από το να την πάρουν

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Οι ΗΠΑ πρέπει έχουν τη Γροιλανδία για να αποτρέψουν τη Ρωσία και την Κίνα από το να την πάρουν

«Δεν θέλουμε να γίνουμε Αμερικανοί, δεν θέλουμε να γίνουμε Δανοί, θέλουμε να είμαστε Γροιλανδοί» διαμηνύουν οι ηγέτες των πολιτικών κομμάτων της χώρας
THE LIFO TEAM