Ισραήλ: 21 στρατιώτες σκοτώθηκαν στη Γάζα- Η πιο φονική μέρα για τις IDF

Ισραήλ: 21 στρατιώτες σκοτώθηκαν στη Γάζα Facebook Twitter
0

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι 21 στρατιώτες του σκοτώθηκαν στη Γάζα. Πρόκειται για την πιο φονική ημέρα για τις ισραηλινές δυνάμεις από την έναρξη της χερσαίας επιχείρησής τους στη Λωρίδα της Γάζας κατά της Χαμάς.

Ο επικεφαλής εκπρόσωπος των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων, Ντάνιελ Χαγκάρι, είπε ότι πιστεύεται ότι μια πυραυλική χειροβομβίδα έπληξε ένα τανκ κοντά σε δύο κτίρια στα οποία βρίσκονταν οι Ισραηλινοί στρατιώτες. Ακολούθησε έκρηξη πιθανότατα ως αποτέλεσμα ναρκών που είχαν τοποθετήσει εκεί οι ισραηλινές δυνάμεις για να τα κατεδαφίσουν.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι εξακολουθεί να ερευνά τις λεπτομέρειες του συμβάντος. Το δυστύχημα συνέβη στο κέντρο της Γάζας, κοντά στο κιμπούτς του Κισουφίμ στην ισραηλινή πλευρά των συνόρων, περίπου στις 16:00 χθες το απόγευμα σύμφωνα με τον  Χαγκάρι.

Ο ίδιος επισήμανε ότι στρατιώτες, όλοι τους έφεδροι, συμμετείχαν σε μια επιχείρηση για να επιτρέψουν στους κατοίκους του νότιου Ισραήλ να επιστρέψουν με ασφάλεια στα σπίτια τους μετά την εκκένωση δεκάδων χιλιάδων από την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Ο Ισραηλινός Πρόεδρος Ισαάκ Χέρτζογκ έγραψε στο X, ότι ήταν ένα «αφόρητα δύσκολο πρωινό. Εκ μέρους ολόκληρου του έθνους, προσεύχομαι για τις οικογένειες και τη θεραπεία των τραυματιών», είπε.

Πρόσθεσε πως μαχητές εκτόξευσαν αυτοπροωθούμενες βομβίδες εναντίον ενός άρματος μάχης και ταυτόχρονα σημειώθηκε έκρηξη σε δύο κτίρια στα οποία δυνάμεις είχαν τοποθετήσει εκρηκτικά για να τα καταστρέψουν. Τα κτίρια κατέρρευσαν ενώ ισραηλινοί στρατιώτες βρίσκονταν μέσα σ' αυτά. 

«Εξακολουθούμε να μελετάμε και να ερευνάμε τις λεπτομέρειες του περιστατικού και τα αίτια της έκρηξης», δήλωσε. Νωρίτερα οι ένοπλες δυνάμεις είχαν ανακοινώσει πως τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μια άλλη επίθεση στο νότιο τμήμα της Γάζας.

Το Ισραήλ ξεκίνησε τον πόλεμο με διακηρυγμένο στόχο να καταστρέψει τη Χαμάς μετά από κύματα των ενόπλων του που σκότωσαν 1.200 περίπου ανθρώπους -κυρίως αμάχους- και πήραν περίπου 240 άλλους ομήρους στην άνευ προηγουμένου επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Έκτοτε, τουλάχιστον 25.295 άνθρωποι - κυρίως γυναίκες και παιδιά - έχουν σκοτωθεί από παλαιστινιακής πλευράς λόγω των  ισραηλινών πυρών στη Γάζα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας που ελέγχεται από τη Χαμάς.

Με πληροφορείς του BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Ιράν: Ο πόλεμος μπορεί να διαρκέσει μήνες και να προκαλέσει παγκόσμια οικονομική καταστροφή

Η ιρανική κυβέρνηση, μιλώντας στο Sky News, δήλωσε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να περιμένει ότι θα δείξει «αυτοσυγκράτηση», προειδοποιώντας για περαιτέρω κλιμάκωση και προοπτική σοβαρών επιπτώσεων στην παγκόσμια οικονομία και ενεργειακές αγορές
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / «Ημέρα της Κρίσης»: Το καταστροφικό σενάριο μετά τις επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στη Μέση Ανατολή

Οι επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις και από τις δύο πλευρές της σύγκρουσης αυτή την εβδομάδα, απειλούν με σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΛΑΙΣΤΗ 19ΧΡΟΝΟΥ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ποιος ήταν ο 19χρονος παλαιστής που εκτέλεσαν «μετά από βασανιστήρια για να ομολογήσει»

Το Ιράν εκτέλεσε τον νεαρό παλαιστή Σαλέχ Μοχαμάντι και δύο ακόμη άτομα - Πρόκειται για τους πρώτους απαγχονισμούς που πραγματοποιήθηκαν σε σχέση με τις διαδηλώσεις
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΕΧΕΡΑΝΗ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ

Διεθνή / Ιράν: «Δεν θέλουμε αυτόν τον πόλεμο» - Οι κάτοικοι περιγράφουν τη ζωή υπό τους βομβαρδισμούς

Εκατομμύρια κάτοικοι παραμένουν στα σπίτια τους, προσπαθώντας να προστατεύσουν τις οικογένειες, τις δουλειές και τις συνήθειές τους, ενώ άλλοι έχουν αναγκαστεί να αναζητήσουν καταφύγιο σε πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας
THE LIFO TEAM