Ισραήλ: 21 στρατιώτες σκοτώθηκαν στη Γάζα- Η πιο φονική μέρα για τις IDF

Ισραήλ: 21 στρατιώτες σκοτώθηκαν στη Γάζα Facebook Twitter
0

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι 21 στρατιώτες του σκοτώθηκαν στη Γάζα. Πρόκειται για την πιο φονική ημέρα για τις ισραηλινές δυνάμεις από την έναρξη της χερσαίας επιχείρησής τους στη Λωρίδα της Γάζας κατά της Χαμάς.

Ο επικεφαλής εκπρόσωπος των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων, Ντάνιελ Χαγκάρι, είπε ότι πιστεύεται ότι μια πυραυλική χειροβομβίδα έπληξε ένα τανκ κοντά σε δύο κτίρια στα οποία βρίσκονταν οι Ισραηλινοί στρατιώτες. Ακολούθησε έκρηξη πιθανότατα ως αποτέλεσμα ναρκών που είχαν τοποθετήσει εκεί οι ισραηλινές δυνάμεις για να τα κατεδαφίσουν.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι εξακολουθεί να ερευνά τις λεπτομέρειες του συμβάντος. Το δυστύχημα συνέβη στο κέντρο της Γάζας, κοντά στο κιμπούτς του Κισουφίμ στην ισραηλινή πλευρά των συνόρων, περίπου στις 16:00 χθες το απόγευμα σύμφωνα με τον  Χαγκάρι.

Ο ίδιος επισήμανε ότι στρατιώτες, όλοι τους έφεδροι, συμμετείχαν σε μια επιχείρηση για να επιτρέψουν στους κατοίκους του νότιου Ισραήλ να επιστρέψουν με ασφάλεια στα σπίτια τους μετά την εκκένωση δεκάδων χιλιάδων από την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Ο Ισραηλινός Πρόεδρος Ισαάκ Χέρτζογκ έγραψε στο X, ότι ήταν ένα «αφόρητα δύσκολο πρωινό. Εκ μέρους ολόκληρου του έθνους, προσεύχομαι για τις οικογένειες και τη θεραπεία των τραυματιών», είπε.

Πρόσθεσε πως μαχητές εκτόξευσαν αυτοπροωθούμενες βομβίδες εναντίον ενός άρματος μάχης και ταυτόχρονα σημειώθηκε έκρηξη σε δύο κτίρια στα οποία δυνάμεις είχαν τοποθετήσει εκρηκτικά για να τα καταστρέψουν. Τα κτίρια κατέρρευσαν ενώ ισραηλινοί στρατιώτες βρίσκονταν μέσα σ' αυτά. 

«Εξακολουθούμε να μελετάμε και να ερευνάμε τις λεπτομέρειες του περιστατικού και τα αίτια της έκρηξης», δήλωσε. Νωρίτερα οι ένοπλες δυνάμεις είχαν ανακοινώσει πως τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μια άλλη επίθεση στο νότιο τμήμα της Γάζας.

Το Ισραήλ ξεκίνησε τον πόλεμο με διακηρυγμένο στόχο να καταστρέψει τη Χαμάς μετά από κύματα των ενόπλων του που σκότωσαν 1.200 περίπου ανθρώπους -κυρίως αμάχους- και πήραν περίπου 240 άλλους ομήρους στην άνευ προηγουμένου επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Έκτοτε, τουλάχιστον 25.295 άνθρωποι - κυρίως γυναίκες και παιδιά - έχουν σκοτωθεί από παλαιστινιακής πλευράς λόγω των  ισραηλινών πυρών στη Γάζα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας που ελέγχεται από τη Χαμάς.

Με πληροφορείς του BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιλή εκλογές Τραμπ

Διεθνή / Εκλογές στη Χιλή: Ο «Χιλιανός Τραμπ» προηγείται ενόψει δεύτερου γύρου

Γιος πρώην μέλους του ναζιστικού κόμματος και δηλωμένος θαυμαστής του δικτάτορα Αουγκούστο Πινοτσέτ, ο Καστ είναι γνωστός για τις θέσεις του κατά των αμβλώσεων και του γάμου ομοφύλων
THE LIFO TEAM
«Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Διεθνή / «Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Το κόστος ανοικοδόμησης εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 70 δισ. δολάρια, γεγονός που καθιστά τη μεταπολεμική φάση ένα εξαιρετικά ελκυστικό πεδίο για ορισμένες εταιρείες
THE LIFO TEAM
Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Διεθνή / Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Η απόφαση αντανακλά, σύμφωνα με αναλυτές, τη σταδιακή συρρίκνωση των πολιτικών ελευθεριών που είχαν υποσχεθεί στο Χονγκ Κονγκ κατά την επιστροφή του στην κινεζική κυριαρχία το 1997
THE LIFO TEAM