Λευκός Οίκος: Το Ισραήλ πρέπει να προστατεύσει τους αθώους στα νοσοκομεία της Γάζας

ΗΠΑ: Το Ισραήλ πρέπει να προστατεύσει τους αθώους πολίτες στα νοσοκομεία της Γάζας Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι το Ισραήλ έχει υποχρέωση βάσει του διεθνούς δικαίου να προστατεύει τους αθώους πολίτες στα νοσοκομεία της Γάζας όσο το δυνατόν περισσότερο. 

«Ξέρουμε ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί σκοπίμως μέρη όπως νοσοκομεία για να αποθηκεύει όπλα, να στεγάζει τους μαχητές της, ακόμη και σε κάποιο βαθμό για τη διοίκηση και τον έλεγχο. Επομένως, αυτό θέτει μια ιδιαίτερη ανάγκη στις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις αλλά και ένα ιδιαίτερο βάρος», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου.

Ο Κίρμπι δήλωσε ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα στη νόμιμη άμυνα αλλά πρόσθεσε: «Περιμένουμε από αυτούς να ενεργήσουν σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και να προστατεύσουν τους αθώους πολίτες στα νοσοκομεία, το ιατρικό προσωπικό όπως και τους ασθενείς, όσο το δυνατόν περισσότερο».

Ισραήλ: «Επείγουσα έρευνα» για τον θάνατο ενός 17χρονου Αμερικανο-παλαιστίνιου

Την ίδια ώρα, οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν σήμερα το Ισραήλ να διεξάγει «επείγουσα έρευνα» για τις συνθήκες του θανάτου ενός 17χρονου Αμερικανού πολίτη παλαιστινιακής καταγωγής, που σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

«Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά με την ισραηλινή κυβέρνηση προκειμένου να λάβουμε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και ζητήσαμε τη διενέργεια επείγουσας έρευνας για να διαπιστωθούν οι συνθήκες του θανάτου του και να αποδοθούν οι ευθύνες», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Βεντάντ Πατέλ, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, τονίζοντας ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είναι συντετριμμένο από τον θάνατο του 17χρονου Αμερικανο-παλαιστίνιου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ TIME

Διεθνή / Time: «Το reunion του Τραμπ με τον Σι» - Πώς το ταξίδι στην Κίνα έδειξε ότι η παγκόσμια ισχύς αλλάζει χέρια

Το εξώφυλλο του περιοδικού για το ταξίδι του Αμερικανού προέδρου στην Κίνα - Τι αναφέρει σε ανάλυσή του για τους στόχους Τραμπ και πώς ο «Σι τον έβαλε στη γωνία»
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Διεθνή / Στην Κούβα ο αρχηγός της CIA: Η ενεργειακή κρίση βαθαίνει στη χώρα

Εκατοντάδες πολίτες βγήκαν ξανά στους δρόμους της Αβάνας διαμαρτυρόμενοι για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος και τις σοβαρές ελλείψεις καυσίμων, την ώρα που η ενεργειακή κρίση στην Κούβα βαθαίνει ολοένα και περισσότερο
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: «Έχω πλήρη επίγνωση των λαθών μου στο παρελθόν, έχω αναλάβει την ευθύνη»

Ο πρίγκιπας Χάρι προειδοποιεί για την ανησυχητική αύξηση του αντισημιτισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας ότι το μίσος προς τις κοινότητες πρέπει να αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα και χωρίς σιωπή
THE LIFO TEAM