LIVE!

Ισραήλ: Πληροφορίες ότι έχει καταθέσει πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Ισραήλ: Πληροφορίες ότι έχει καταθέσει πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Το Ισραήλ φέρεται να έχει καταθέσει πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, που θα μπορούσε να διαρκέσει έως και δύο μήνες. 

Ο στόχος αυτής της πρότασης από πλευράς Ισραήλ είναι η απελευθέρωση όλων των ομήρων της Χαμάς, σύμφωνα με δημοσίευμα του ιστότοπου Axios που επικαλείται ισραηλινούς αξιωματούχους, για αυτό και το ζητά ως όρο. Πάντως, Ισραηλινοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η πρόταση καθιστά σαφές ότι δεν θα συμφωνήσουν να τερματιστεί ο πόλεμος, αλλά ούτε και να απελευθερωθούν και οι 6.000 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι από τις ισραηλινές φυλακές.

Διαμεσολαβητές από την Αίγυπτο και το Κατάρ έχουν μεταφέρει το σχέδιο στην ηγεσία του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, αναφέρει η ίδια πηγή.

Η εφημερίδα Times of Israel μεταδίδει ότι ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου φέρεται να είπε σήμερα σε συγγενείς ομήρων ότι δεν ευσταθούν οι πληροφορίες περί πρότασης της Χαμάς για την απελευθέρωση αιχμαλώτων, υπογραμμίζοντας πως αντιθέτως τέτοια πρόταση έχει κατατεθεί από το Ισραήλ. 

Το φερόμενο σχέδιο του Ισραήλ για την κατάπαυση του πυρός

Το τηλεοπτικό δίκτυο Channel 13 μεταδίδει ότι το σχέδιο προβλέπει την απελευθέρωση των ομήρων σε τρία στάδια: το πρώτο αφορά γυναίκες και ηλικιωμένους, το δεύτερο νέους και το τρίτο προβλέπει την απελευθέρωση στρατιωτών μαζί με την παράδοση των σορών των αιχμαλώτων που βρήκαν τον θάνατο. 

Σε κάθε στάδιο θα απελευθερώνονται Παλαστίνιοι που κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές, αναλόγως του αριθμού των αιχμαλώτων που θα αφήνονται ελεύθεροι από τη Χαμάς. Επιπλέον, το Ισραήλ φέρεται διατεθειμένο να επανεξετάσει την παρουσία των δυνάμεών του στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι είπε στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα ότι ο Τζο Μπάιντεν υποστηρίζει την κατάπαυση πυρός που θα επιτρέψει την απελευθέρωση ομήρων και την είσοδο περισσότερης ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Axios

Διεθνή
0

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ LIVE

Διεθνή / Πόλεμος στη Μέση Ανατολή - Live: Ο νέος ηγέτης του Ιράν και το τηλεφώνημα Τραμπ-Νετανιάχου

Νέες επιθέσεις Ισραήλ στον Λίβανο - Οι Φρουροί της Επανάστασης υποστηρίζουν πως έχουν τον «πλήρη έλεγχο» στα Στενά του Ορμούζ - Συντρίμμια σκότωσαν 11χρονη στο Κουβέιτ - Όλες οι εξελίξεις
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ εξετάζει υποστήριξη ένοπλων ομάδων κατά του ιρανικού καθεστώτος

Ο Τραμπ μίλησε την Κυριακή με Κούρδους ηγέτες και συνεχίζει επαφές με άλλους τοπικούς παράγοντες, σε μια προσπάθεια να αξιολογήσει ποιοι θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν τη σημερινή αδυναμία της Τεχεράνης
THE LIFO TEAM
Το Ιράν θάβει τα παιδιά του πολύνεκρου πλήγματος σε δημοτικο σχολείο θηλέων

Διεθνή / Το Ιράν θάβει τα παιδιά του πολύνεκρου πλήγματος σε δημοτικο σχολείο θηλέων

Ο βομβαρδισμός του σχολείου, που σημειώθηκε το Σάββατο, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 175 ανθρώπους, πολλοί εκ των οποίων ήταν μαθήτριες που βρίσκονταν στις τάξεις του σχολείου στην πόλη Μινάμπ.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ

Διεθνή / Η Ισπανία απαντά στον Τραμπ: Οι πολίτες ζητούν «περισσότερη ευημερία, όχι περισσότερα προβλήματα»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως θα διακόψει κάθε εμπορική σχέση με την Ισπανία, μετά την απόφασή της να μην επιτρέψει στον αμερικανικό στρατό να χρησιμοποιήσει τις στρατιωτικές της βάσεις στην επιχείρηση κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM