Συγγενείς ομήρων της Χαμάς εισέβαλαν στο ισραηλινό κοινοβούλιο

Συγγενείς ομήρων της Χαμάς εισέβαλαν στο ισραηλινό κοινοβούλιο Facebook Twitter
Φωτ.: Youtube
0

Δεκάδες μέλη οικογενειών των ομήρων που κρατά η Χαμάς στη Γάζα εισέβαλαν σε συνεδρίαση στο ισραηλινό κοινοβούλιο απαιτώντας να ληφθούν μέτρα για την απελευθέρωσή τους.

Οι συγγενείς των ομήρων μπήκαν σε συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών στην Κνέσετ της Ιερουσαλήμ και φώναξαν «δεν θα καθίσετε εδώ, όσο πεθαίνουν εκεί!». Μια γυναίκα σήκωσε πλακάτ με φωτογραφίες τριών μελών της οικογένειάς της, που είναι όμηροι της Χαμάς και είπε «Μόνο ένας θα ήθελα να επιστρέψει ζωντανός, ας είναι ένας στους τρεις!».

Άλλοι διαδηλωτές φώναζαν «απελευθέρωσέ τους τώρα, τώρα, τώρα!».

Οι κλητήρες, οι οποίοι συχνά σπεύδουν να εκδιώξουν τους διαδηλωτές, έμειναν ατάραχοι και δεν επιχείρησαν να τους βγάλουν τους συγγενείς των ομήρων από την αίθουσα.

Χαμάς: «Δεν υπάρχει περίπτωση» οι όμηροι να επιστρέψουν μετά τη στάση Νετανιάχου

Αξιωματούχος της Χαμάς διαμήνυσε ότι η απόρριψη των όρων τους από τον Μπενιαμίν Νετανιάχου σήμαινε ότι δεν υπήρχε «καμία πιθανότητα» επιστροφής των ομήρων. Ο Νετανιάχου χθες απέρριψε τους όρους της Χαμάς για τον τερματισμό του πολέμου, οι οποίοι, όπως είπε, περιελάμβαναν την παραμονή της Χαμάς στην εξουσία και την πλήρη αποχώρηση του Ισραήλ από το έδαφος.

Ο Σάμι Αμπού Ζούχρι της Χαμάς δήλωσε στο Reuters ότι η άρνηση του Νετανιάχου να τερματίσει τη στρατιωτική επίθεση στη Γάζα «σημαίνει ότι δεν υπάρχει πιθανότητα επιστροφής των Ισραηλινών ομήρων», οι οποίοι υπολογίζεται ότι είναι περίπου 130.

Ο Νετανιάχου αντιμετωπίζει όλο και περισσότερες πιέσεις για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση των ομήρων, αλλά σε χθεσινή δήλωσή του και μετά τη δημοσιοποίηση έκθεσης της Χαμάς, που χαρακτήριζε «αναγκαία» της επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, στις «ισραηλινές συνωμοσίες» ανέφερε ότι οι απαιτήσεις της Χαμάς περιλαμβάνουν «την αποχώρηση των δυνάμεών μας από τη Γάζα, την απελευθέρωση όλων των δολοφόνων και βιαστών και την παραμονή της Χαμάς. Απορρίπτω κατηγορηματικά τους όρους παράδοσης των τεράτων της Χαμάς», πρόσθεσε.

Σε μια συμφωνία στα τέλη Νοεμβρίου που έγινε με τη συμβολή των ΗΠΑ, Κατάρ και Αιγύπτου, περισσότεροι από 100 από τους εκτιμώμενους 240 ομήρους που αιχμαλωτίστηκαν στη Γάζα κατά τη διάρκεια επίθεσης από μαχητές της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου ελευθερώθηκαν με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση 240 Παλαιστινίων που κρατούνταν σε ισραηλινές φυλακές.

Έκτοτε, πολλές απόπειρες για την εξασφάλιση νέας κατάπαυσης του πυρός απέτυχαν.

Με πληροφορίες του Guardian/SkyNews

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θα επιτρέψει στην Ουγγαρία να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο - Τι δήλωσε για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Πούτιν

Διεθνή / Ο Τραμπ θα επιτρέψει στην Ουγγαρία να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο - Τι δήλωσε για ενδεχόμενη συνάντηση με τον Πούτιν

Τον περασμένο μήνα οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στις δύο μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες της Ρωσίας (Rosneft και Lukoil) λόγω της άρνησης της Ρωσίας να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Εάν δεν βρέξει μέχρι το τέλος του έτους, η Τεχεράνη θα πρέπει να εκκενωθεί, προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ιράν

Διεθνή / «Εάν δεν βρέξει μέχρι το τέλος του έτους, η Τεχεράνη θα πρέπει να εκκενωθεί», προειδοποιεί ο πρόεδρος του Ιράν

«Εάν δεν βρέξει, θα πρέπει να αρχίσουμε να μοιράζουμε το νερό με δελτίο στην Τεχεράνη, γύρω στα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου», τόνισε ο Μασούντ Πεζεσκιάν σε τηλεοπτικό του διάγγελμα
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Αυξάνονται οι αιωνόβιοι στη χώρα - 2.000 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι

Διεθνή / Ιταλία: Αυξάνονται οι αιωνόβιοι στη χώρα - 2.000 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι

Η μεσογειακή διατροφή θεωρείται εδώ και δεκαετίες ο βασικός παράγοντας μακροζωίας των Ιταλών, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς κοινωνικούς δεσμούς και ένα σύστημα υγείας που θεωρείται γενικά ποιοτικό
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Αναστάτωση στα αεροδρόμια με περισσότερες από 1.000 πτήσεις να ακυρώνονται λόγω του shutdown

Διεθνή / ΗΠΑ: Αναστάτωση στα αεροδρόμια με περισσότερες από 1.000 πτήσεις να ακυρώνονται λόγω του shutdown

Παρότι οι αεροπορικές είχαν μόλις 48 ώρες για να τροποποιήσουν τα προγράμματά τους, δήλωσαν υποστηρικτικές προς το σχέδιο της κυβέρνησης, επισημαίνοντας την ανάγκη να διαφυλαχθεί η ασφάλεια
LIFO NEWSROOM
ΛΟΥΒΡΟ ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Διεθνή / «Το Λούβρο δεν είναι μουσείο του 21ου αιώνα»: Σε εφαρμογή το σχέδιο για την ασφάλεια μετά τη ληστεία

Η πρόεδρος και διευθύντρια του Λούβρου δήλωσε σήμερα πως το μουσείο χρειάζεται περισσότερο από ποτέ έναν μετασχηματισμό, για να γίνει «ένα μουσείο του 21ου αιώνα»
LIFO NEWSROOM