Ισπανία: Ο Σάντσεθ παραδέχθηκε ότι δεν μπορεί να εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης

Ισπανία: Ο Σάντσεθ παραδέχθηκε ότι δεν μπορεί να εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης Facebook Twitter
EPA
0

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ παραδέχθηκε σήμερα ότι δεν θα εξασφαλίσει την ψήφο εμπιστοσύνης του ισπανικού κοινοβουλίου για να παραμείνει στην εξουσία, ελλείψει μιας συμφωνίας για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού με τους Podemos.

«Μια συμφωνία δεν κατέστη δυνατή» ανακοίνωσε ο Σοσιαλιστής ηγέτης ενώπιον του κοινοβουλίου πριν καν ξεκινήσει η ψηφοφορία των βουλευτών. «Δεν θα είμαστε η κυβέρνηση που θα είναι σημαντική για την Ισπανία» παραδέχθηκε καταλογίζοντας στους Podemos την αποτυχία των διαπραγματεύσεων. Από την πλευρά του, ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, ο ηγέτης των Podemos, προέτρεψε σήμερα τον Σοσιαλιστή ηγέτη να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με το κόμμα του, μετά την κατάρρευση των συνομιλιών και να μην οδηγήσει τη χώρα σε μια νέα εκλογική αναμέτρηση.

Μια πηγή από τους κόλπους του κόμματος ανέφερε πως το κόμμα θα επιλέξει να απόσχει από την ψηφοφορία στο κοινοβούλιο αργότερα σήμερα, πράγμα που σημαίνει ότι ο Σάντσεθ δεν θα λάβει επαρκείς ψήφους προκειμένου να αναλάβει πρωθυπουργικά καθήκοντα. Εναπόκειται, πλέον, στον Σάντσεθ να αποφασίσει εάν θέλει να επιχειρήσει και να αναζητήσει τη στήριξη του κοινοβουλίου τον Σεπτέμβριο ή να πάει κατευθείαν σε εκλογές.

Ο Ιγκλέσιας έκανε προτάσεις στον Πέδρο Σάντσεθ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, λέγοντας ότι προτίθεται να αποσύρει το αίτημά του το κόμμα του να αναλάβει το υπουργείο Εργασίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Σι Τζινπίνγκ: Τον Απρίλιο στην Κίνα ο Αμερικανός πρόεδρος

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ετοιμάζει ταξίδι στην Κίνα, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σι Τζινπίνγκ

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τον Σι Τζινπίνγκ να επαναλαμβάνει ότι η Κίνα στηρίζει όλες τις προσπάθειες που συμβάλλουν στην ειρήνη
LIFO NEWSROOM
«Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Διεθνή / «Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονται στο μέτωπο του πολέμου σχολιάζουν το αμερικανικό σχέδιο ειρήνης, με κάποιους να το απορρίπτουν πλήρως και άλλους να δηλώνουν πως «είναι ώρα να συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε ένα πράγμα»
LIFO NEWSROOM