Ισπανία: Απαγορεύεται το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους λόγω κορωνοϊού στη Γαλικία

Ισπανία: Απαγορεύεται το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους λόγω κορωνοϊού στη Γαλικία Facebook Twitter
Ισπανία: Απαγορεύεται το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους λόγω κορωνοϊού
0

Αυξημένα μέτρα στην Ισπανία μετά την εκτόξευση των κρουσμάτων του κορωνοϊού σήμερα στη χώρα. Μεταξύ αυτών η απαγόρευση καπνίσματος σε δημόσιους χώρους στη Γαλικία.

Τα κρούσματα στην Ισπανία σήμερα εκτοξεύτηκαν κατά σχεδόν 1.700 και παρά το γεγονός ότι η Γαλικία καταγράφει από τα χαμηλότερα κρούσματα στη χώρα, οι αρχές εξέδωσαν καθολική απαγόρευση στο κάπνισμα στους δρόμους και στους εξωτερικούς χώρους των εστιατορίων, στις περιπτώσεις που δεν μπορεί να τηρηθούν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Βάσει των στοιχείων του υπουργείου Υγείας, 1.690 νέα κρούσματα Covid-19 διαγνώστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, ένας αριθμός υψηλότερος από τα 1.418 που ανακοινώθηκαν χθες. Το σύνολο των μολύνσεων ανέρχεται σε 329.784.

Στον νέο απολογισμό δεν περιλαμβάνεται η Μαδρίτη, που δεν έδωσε νέα δεδομένα λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Σε πλάνα που θυμίζουν εκείνα που καταγράφονταν κατά την κορύφωση της επιδημίας τον Μάρτιο-Απρίλιο και προβάλλουν ισπανικά τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνεται δε, στρατιωτικό προσωπικό να στήνει πράσινες σκηνές που θα χρησιμοποιηθούν ως νοσοκομείο εκστρατείας στη Σαραγόσα, στην πρωτεύουσα της περιφέρειας της Αραγονίας, στη βορειοανατολική Ισπανία, που πλήττεται από την επιδημία.

Το νοσοκομείο αναμένεται να ανοίξει την Παρασκευή. Θα χρησιμοποιηθεί ως κέντρο διαλογής και προσωρινής νοσηλείας, όπως έγινε γνωστό από την πολεμική αεροπορία της χώρας.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ