Ισπανία: 3 άτομα κατέβασαν τη σημαία Pride από δημαρχείο - Οι κάτοικοι απάντησαν υψώνοντας 400 δικές τους

Ισπανία: 3 άτομα κατέβασαν τη σημαία Pride από δημαρχείο - Οι κάτοικοι απάντησαν υψώνοντας 400 δικές τους Facebook Twitter
0

Από το 2018, τέτοιες μέρες με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Υπερηφάνειας, η σημαία του pride κυματίζει στο μπαλκόνι της δημαρχίας της πόλης Villanueva de Algaidas, ως ένδειξη πλουραλισμού, ισότητας και αποδοχής. Ωστόσο, φέτος, η κίνηση αυτή δεν έμελλε να μακροημερεύσει.

Μετά την καταγγελία τριών κατοίκων του δήμου που προσέφυγαν στην αστυνομία για την άμεση απομάκρυνση της σημαίας, αλλά και την επιστολή δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης που απείλησε να στείλει στα δικαστήρια για τον ίδιο λόγο την τοπική αρχή, η δημαρχία αναγκάστηκε να κατεβάσει τη σημαία, ξεκαθαρίζοντας, πάντως, πως «με ή χωρίς σημαία, η δημοτική αρχή καθιστά σαφές πως θα είναι πάντα από την πλευρά της ισότητας, της αποδοχής και του σεβασμού σε κάθε ομάδα».

Ισπανία: 3 άτομα κατέβασαν τη σημαία Pride από δημαρχείο - Οι κάτοικοι απάντησαν υψώνοντας 400 δικές τους Facebook Twitter

Επρόκειτο για μια μικρή νίκη της ομοφοβίας, όχι όμως οριστική.

Πληροφορούμενοι την είδηση, πολλοί κάτοικοι της μικρής αυτής πόλης, περίπου 60 χιλιόμετρα έξω από τη Μάλαγα, στον ισπανικό Νότο, ένιωσαν απογοήτευση και θέλησαν να επανορθώσουν. Κάπως έτσι, με τη βοήθεια του τοπικού sex shop που τους παρείχε περίπου 400 σημαίες, κρέμασαν στα μπαλκόνια, τα παράθυρα, τα αυτοκίνητά τους την πολύχρωμη σημαία του pride, τασσόμενοι υπέρ της κοινότητας των LGBTIQ+.


Μιλώντας σε τοπικό δίκτυο, οι κάτοικοι δήλωσαν υπερήφανοι για τους ίδιους και τους συνανθρώπους τους, τονίζοντας πως ήθελαν να αποδείξουν πως η Villanueva de Algaidas παραμένει μια «ανοιχτή και δημοκρατική» πόλη.


Η Lorena Garron, υπεύθυνη του δήμου για τα δικαιώματα γυναικών και LGBTIQ τόνισε στην El Pais πως «οι καταγγελίες αυτές αποδεικνύουν πως η ρητορική μίσους είναι ακόμα παρούσα. Δεδομένου αυτού, δεν μπορούμε να μείνουμε αδρανείς. Δεν μένει τίποτα άλλο παρά να θέσουμε όλοι εαυτόν υπέρ της διαφορετικότητας, της ελευθερίας, των ευκαιριών για όλους».

Με πληροφορίες από Theolivepress.es/villanuevadealgaidas.es/

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ