Ισημερινός: Πόλεις καλύφθηκαν από ηφαιστειακή τέφρα

Ισημερινός: Πόλεις καλύφθηκαν από ηφαιστειακή τέφρα Facebook Twitter
Ισημερινός: Πόλεις καλύφθηκαν από ηφαιστειακή στάχτη (Reuters)
0

Η έκρηξη ενός ηφαιστείου στον Ισημερινό άφησε αρκετές πόλεις καλυμμένες με στάχτη πυροδοτώντας ανησυχίες για πιθανό αντίκτυπο στην υγεία των πολιτών καθώς αυξάνονται τα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα.

Το ηφαίστειο Sangay είχε μέτριες εκρήξεις για περισσότερο από ένα χρόνο, με μικρή επίδραση λόγω της απομακρυσμένης θέσης του, αλλά μια πρόσφατη αλλαγή στα μοτίβα του ανέμου ώθησε την τέφρα προς την ακτή και έπληξε περιοχές την Τρίτη, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης πόλης, το Guayaquil.

«Η τέφρα βγαίνει από το ηφαίστειο Sangay και εξαπλώνεται στην επαρχία Guayas, και βλέπουμε μια ποσότητα τέφρας που φτάνει κοντά στο Guayaquil», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Benjamin Bernard από το Γεωφυσικό Ινστιτούτο του Εκουαδόρ, αναφερόμενος στην επαρχία όπου βρίσκεται το Guayaquil.

Το ινστιτούτο αναμένει μικρές ηφαιστειακές εκρήξεις τις επόμενες ημέρες, αλλά όχι σημαντική έκρηξη.

Το αεροδρόμιο Guayaquil διέκοψε τις πτήσεις, προκειμένου να καθαριστεί ο διάδρομος και οι αρχές άρχισαν να καθαρίζουν τέφρα από δημόσιους χώρους για να αποτρέψουν πιθανά αναπνευστικά προβλήματα.

Οι δρόμοι έκλεισαν σε ορισμένα μέρη των επαρχιών του Los Rios και του Chimborazo.

«Τώρα πρέπει να φορέσουμε τη μάσκα όχι μόνο λόγω του κορωνοϊού αλλά και λόγω της τέφρας που καλύπτει όλο το Guayaquil», δήλωσε η νοικοκυρά Karen Figueroa, 30 ετών, η οποία αφαιρούσε την τέφρα από το αίθριο του σπιτιού της στο Guayaquil.

Η περιοχή τον Μάρτιο και τον Απρίλιο υπέστη ένα από τα χειρότερα ξεσπάσματα κορωνοϊού, η οποία κατέκλυσε το σύστημα υγείας και ανάγκασε τις αρχές να διατάξουν τους πολίτες να κρατούν τα πτωμάτων από κορωνοϊό στα σπίτια.

Το υπουργείο Υγείας αυτό το μήνα είπε ότι η εξάπλωση της νόσου είχε επιβραδυνθεί σημαντικά και ότι οι θάνατοι έχουν μειωθεί κάτω από 10 τη ημέρα σε σχέση με την κορύφωση των 194 την ημέρα, που είχε σημειωθεί.

Με πληροφορίες από το Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ