Ιρλανδία: ΑΤΜ άρχισαν να μοιράζουν χρήματα- Σχηματίστηκαν ουρές

Ιρλανδία: Τα ΑΤΜ της Bank of Ireland άρχισαν να μοιράζουν χθες δωρεάν χρήματα Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Συγγνώμη ζήτησε η ιρλανδική τράπεζα Bank of Ireland μετά από τεχνικό πρόβλημα που έκανε τους πελάτες να βγάζουν από τα ΑΤΜ δωρεάν χρήματα.

Το συγκεκριμένο τεχνικό πρόβλημα έκανε να ξεσπάσει η φήμη πως η Bank of Ireland μοιράζει δωρεάν χρήματα με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές έξω από τα ΑΤΜ της τράπεζας και χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας.

Μάλιστα, όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ πελάτες της τράπεζας χωρίς καθόλου χρήματα στον λογαριασμό τους μπόρεσαν να σηκώσουν μέχρι και 1.000 ευρώ.

Η Bank of Ireland προειδοποίησε, από την πλευρά της, τους χρήστες των ATM ή των τραπεζικών ηλεκτρονικών εφαρμογών ότι τα χρήματα αυτά θα χρεωθούν κανονικά.

«Ζητούμε συγγνώμη για την αναταραχή που προκάλεσε η βλάβη αυτή. (...) Γνωρίζουμε ότι υστερήσαμε στο επίπεδο των υπηρεσιών που οι πελάτες μας περιμένουν από εμάς», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της τράπεζας.

Ο Μπρένταν Μπέρτζες, ιδρυτής της ιστοσελίδας AskAboutMoney.com, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο RTE ότι η τράπεζα πρέπει να βελτιώσει το «αδέξιο» πληροφορικό της σύστημα. Παράλληλα, όμως, πρόσθεσε: «Αν ξέρετε ότι δεν έχετε χρήματα, αλλά παίρνετε 1.000 ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό, διαπράττετε απάτη. Και αυτό δεν είναι πρόβλημα που έχει να κάνει με τα συστήματα της Bank of Ireland».

Η κεντρική τράπεζα της Ιρλανδίας έχει επιβάλει πρόστιμα στην Bank of Ireland για ελαττώματα στα πληροφοριακά της συστήματα και ανακοίνωσε ότι παρακολουθεί τις συνέπειες του χθεσινού περιστατικού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ αναστέλλει τις φοιτητικές βίζες και επεκτείνει τον έλεγχο στα κοινωνικά δίκτυα

Διεθνή / ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ αναστέλλει τις φοιτητικές βίζες και επεκτείνει τον έλεγχο στα κοινωνικά δίκτυα

Η κυβέρνηση Τραμπ παγώνει τα ραντεβού για φοιτητικές βίζες και εντείνει τον έλεγχο στα social media για αλλοδαπούς φοιτητές, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Νέα αποτυχία για το Starship της SpaceX: Διαλύθηκε πάνω από τον Ινδικό ωκεανό

Διεθνή / Νέα αποτυχία για το Starship της SpaceX: Διαλύθηκε πάνω από τον Ινδικό ωκεανό

Παρά την πρόοδο σε σχέση με προηγούμενες δοκιμές, η αποστολή δεν κατάφερε να εκπληρώσει τους στόχους της - Ο Έλον Μασκ υποσχέθηκε ταχύτερο ρυθμό εκτοξεύσεων, παρά τα προβλήματα που εξακολουθούν να ταλανίζουν το φιλόδοξο πρόγραμμα για αποίκηση του Άρη.
LIFO NEWSROOM
Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ανάλυση / Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας, ενώ φουντώνουν τα σενάρια για συνταγματική αλλαγή που θα του επιτρέψει νέα θητεία - Το ιστορικό των δηλώσεών του και οι πολιτικές εξελίξεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ