Ιράν: Υποψήφιος για δεύτερη θητεία ο πρόεδρος Χασάν Ρουχανί

Ιράν: Υποψήφιος για δεύτερη θητεία ο πρόεδρος Χασάν Ρουχανί Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχανί, εγγράφηκε επισήμως προκειμένου να είναι υποψήφιος για δεύτερη τετραετή προεδρική θητεία στη εκλογές που θα διεξαχθούν τον Μάιο, μεταδίδει η κρατική τηλεόραση του Ιράν.

O νυν Ιρανός πρόεδρος που είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί των εκλογών, κέρδισε την εξουσία τον Ιούνιο του 2013, με βασικά προεκλογικά διακυβεύματα την άρση των κυρώσεων κατά του Ιράν, τη βελτίωση της κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα και την αποκατάσταση της «αξιοπρέπειας του έθνους».

Πρόσφατα, ο Ρουχανί καταδίκασε την πυραυλική επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία, κατηγόρησε τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ ότι βοηθά τις «τρομοκρατικές» οργανώσεις στη Συρία και ζήτησε τη σύσταση «ανεξάρτητης επιτροπής» για τη φερόμενη χημική επίθεση στην περιοχή του Χαν Σεϊχούν.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία έκανε «εκτεταμένη» χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία, δηλώνει ο Ολλανδός ΥΠΕΞ

Διεθνή / Η Ρωσία έκανε «εκτεταμένη» χρήση χημικών όπλων στην Ουκρανία, δηλώνει ο Ολλανδός ΥΠΕΞ

Ολλανδικές και γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν συγκεντρώσει στοιχεία που τεκμηριώνουν την ευρεία χρήση απαγορευμένων χημικών όπλων από τις ρωσικές δυνάμεις 
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ σχεδιάζει αγώνα UFC στον Λευκό Οίκο για τα 250 χρόνια των ΗΠΑ

Διεθνή / «Fight! Fight! Fight!»: Ο Τραμπ σχεδιάζει αγώνα UFC στον Λευκό Οίκο για τα 250 χρόνια των ΗΠΑ

O Τραμπ αποκάλυψε πως ο πρόεδρος του UFC, Ντάνα Γουάιτ, θα αναλάβει τη διοργάνωση, η οποία θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με τον ίδιο, «αγώνα τίτλου» μπροστά σε κοινό 20.000 με 25.000 θεατών
LIFO NEWSROOM