Ιράν: Τουλάχιστον 40 οι νεκροί από τη σύγκρουση τρένων

Ιράν: Τουλάχιστον 40 οι νεκροί από τη σύγκρουση τρένων Facebook Twitter
0

Ιράν: Τουλάχιστον 40 οι νεκροί από τη σύγκρουση τρένων Facebook Twitter

 

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 70 τραυματίστηκαν όταν δύο επιβατικά τρένα συγκρούστηκαν κοντά στην πόλη Σαχρούντ του Ιράν περίπου 400 χλμ. ανατολικά της Τεχεράνης, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανόν να αυξηθεί.

 

Ιράν: Τουλάχιστον 40 οι νεκροί από τη σύγκρουση τρένων Facebook Twitter

 

Πλάνα βίντεο δείχνουν τέσσερα εκτροχιασμένα βαγόνια, τα δύο από αυτά να φλέγονται. Εκπρόσωπος της ιρανικής Ερυθράς Ημισελήνου, ο Μοσταφά Μορταζαβί, δήλωσε στο ημι-επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars πως οι πυροσβέστες προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

 

Ιράν: Τουλάχιστον 40 οι νεκροί από τη σύγκρουση τρένων Facebook Twitter

 

Ο επαρχιακός κυβερνήτης Μοχαμάντ Ρεζά Χαμπάζ δήλωσε, σύμφωνα με το Fars, πως ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί.

 

Δεν είναι σαφές πόσοι επιβάτες επέβαιναν στο τρένο, ωστόσο το Fars μετέδωσε πως 100 άνθρωποι έχουν διασωθεί.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ένα τρένο που εισερχόταν στον σταθμό Χαφτ-Χαν στα περίχωρα της Σαχρούντ φαίνεται πως έπεσε πάνω σε ένα άλλο που περίμενε στον σταθμό. Ο Χαμπάζ είπε πως το τρένο είχε σταθμεύσει σε μια κύρια γραμμή έξω από τον σταθμό.

 

 

Τοπικός αξιωματούχος δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση πως η απομακρυσμένη τοποθεσία όπου σημειώθηκε η σύγκρουση είχε ως αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις διάσωσης να εξελίσσονται πολύ αργά. "Μέχρι τώρα μόνο ένα ελικόπτερο έχει φθάσει στη σκηνή του δυστυχήματος λόγω δυσκολιών πρόσβασης", ανέφερε ο τοπικός διευθυντής της Ερυθράς Ημισελήνου Χασάν Σοκρολαχί.

 

Ιράν: Τουλάχιστον 40 οι νεκροί από τη σύγκρουση τρένων Facebook Twitter

 

Ο πρόεδρος Χασάν Ροχανί απαίτησε τη διεξαγωγή "άμεσης έρευνας" για τα αίτια του δυστυχήματος και όσους ενδεχομένως να ευθύνονται για αυτό. "Όλα (...) τα προληπτικά μέτρα πρέπει να ληφθούν ώστε να μην επαναληφθεί ένα τέτοιο δυστύχημα", έγραψε σε επιστολή στον πρώτο αντιπρόεδρο, Εσάκ Τζαχανγκιρί.

 

 

Το σιδηροδρομικό δίκτυο του Ιράν είναι απαρχαιωμένο λόγω των οικονομικών κυρώσεων που επέβαλε τη διεθνής κοινότητα στην Τεχεράνη εξαιτίας του αμφιλεγόμενου πυρηνικού προγράμματός της.

 

Οι κυρώσεις ήρθησαν τον Ιανουάριο βάσει μιας συμφωνίας ανάμεσα στην Τεχεράνη και σε έξι παγκόσμιες δυνάμεις η οποία προέβλεπε τον τερματισμό του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βόρεια Κορέα απαγόρευσε την είσοδο ξένων τουριστών στο πολυδιαφημισμένο θέρετρο

Διεθνή / Η Βόρεια Κορέα απαγόρευσε την είσοδο ξένων τουριστών στο πολυδιαφημισμένο θέρετρο

Αιφνιδιαστική απαγόρευση εισόδου για αλλοδαπούς στο παραθαλάσσιο συγκρότημα που ο Κιμ Γιονγκ Ουν χαρακτήρισε «μεγάλη επιτυχία» - Εκτιμήσεις για αντίδραση σε ρωσικό ρεπορτάζ που εξέθεσε την επιτηδευμένη εικόνα του θερέτρου
LIFO NEWSROOM
Από το Παρίσι στον Νέο Δελχί: Πώς η Ινδία κατάφερε να γίνει υπερδύναμη στις τηγανητές πατάτες

Διεθνή / Από το Παρίσι στο Νέο Δελχί: Πώς η Ινδία κατάφερε να γίνει υπερδύναμη στις τηγανητές πατάτες

Μόνο τον Φεβρουάριο, οι εξαγωγές προτηγανισμένης πατάτας από την Ινδία ξεπέρασαν τις 20.000 τόνους σε έναν μήνα. Σε ετήσια βάση, εξήγαγε 181.773 τόνους, σημειώνοντας αύξηση 45% σε σχέση με πέρυσι.
LIFO NEWSROOM
Οι απειλές Τραμπ κατά Μέρντοχ για τις ευχές στον Έπσταϊν: «Του είπα να μην δημοσιεύσει fake story, αλλά το έκανε»

Διεθνή / Οι απειλές Τραμπ κατά Μέρντοχ για τις ευχές στον Έπσταϊν: «Του είπα να μην δημοσιεύσει fake story, αλλά το έκανε»

Ο Τραμπ εξοργίστηκε με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Wall Street Journal για τις ευχές του με σεξουαλικά υπονοούμενα προς τον Έπσταϊν και τώρα απειλεί με μηνύσεις
LIFO NEWSROOM
«Κόβεται» το The Late Show με τον Στίβεν Κόλμπερτ: Αντιδράσεις για την απόφαση

Διεθνή / «Κόβεται» το The Late Show με τον Στίβεν Κόλμπερτ: Αντιδράσεις για την απόφαση

Ο Κόλμπερτ είναι σφοδρός επικριτής του Τραμπ, ενώ το δίκτυο μόλις συμβιβάστηκε εξωδικαστικά με τον Αμερικανό πρόεδρο και βρίσκεται σε διαδικασία μεταβίβασης - Η απόφαση «είναι καθαρά οικονομική» και δεν έχει σχέση με το περιεχόμενο της εκπομπής, ισχυρίζεται το CBS 
LIFO NEWSROOM
Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

Διεθνή / Συγγνώμη από το Ισραήλ για το πλήγμα σε καθολική εκκλησία στη Γάζα – Σφοδρή καταδίκη από το Βατικανό

«Το Ισραήλ λυπάται βαθύτατα που μια άστοχη βολή χτύπησε την εκκλησία της Αγίας Οικογένειας στη Γάζα. Κάθε αθώα ζωή που χάνεται είναι μια τραγωδία», δήλωσε το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου
LIFO NEWSROOM