Ιράν: Τουλάχιστον 35 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από έκρηξη σε ορυχείο

Ιράν: Τουλάχιστον 35 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από έκρηξη σε ορυχείο Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 35 νεκροί ανθρακωρύχοι είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από την έκρηξη που σημειώθηκε την Τετάρτη, σε ορυχείο της επαρχίας Γκολεστάν στο βόρειο Ιράν, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας, Αλί Ραμπιέ.

Επιπλέον, από την έκρηξη τραυματίστηκαν δεκάδες άλλοι ανθρακωρύχοι, ενώ περισσότερα από 30 άτομα έχουν μεταφερθεί στα γειτονικά νοσοκομεία.

Η έκρηξη συνέβη κατά την αλλαγή βάρδιας, στις 12:45 μ.μ (τοπική ώρα), και ως πιθανότερη αιτία οι αρχές θεωρούν την συσσώρευση και ακούσια πυροδότηση αερίου σε κάποια από τις κοιλότητες του ορυχείου.

Το ορυχείο απασχολούσε περισσότερους από 500 εργαζόμενους.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη καταστροφή που σημειώνεται στο χώρο της εξορυκτικής βιομηχανίας του Ιράν.

Το 2013, 11 εργάτες είχαν σκοτωθεί σε δύο ξεχωριστά δυστυχήματα. Επίσης, το 2009, άλλοι 20 εργάτες είχαν σκοτωθεί σε ξεχωριστά περιστατικά.

Η μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας και η έλλειψη συνεργείων διάσωσης στις περιοχές εξόρυξης συχνά θεωρούνται οι βασικές αιτίες για τις απώλειες ανθρώπινων ζωών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και ABC News

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

LiFO politics / Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

Θα καταφέρει ο χαρισματικός, νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης να υλοποιήσει τις σημαντικές εξαγγελίες του; Είναι πράγματι αντισυστημικός, όπως παρουσιάζεται, και ποιες θα είναι οι πρώτες του αποφάσεις; Στο σημερινό επεισόδιο του πόντκαστ της LiFO Politics, η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Θοδωρή Καρναβά, καθηγητή Γενετικής και απόφοιτο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που ζει στη Νέα Υόρκη, για τα αισιόδοξα μηνύματα της εκλογής του αλλά και για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM