Ιράκ: Nέες επιθέσεις βομβιστών αυτοκτονίας στη Μοσούλη - Τουλάχιστον τρεις νεκροί

Ιράκ: Nέες επιθέσεις βομβιστών αυτοκτονίας στη Μοσούλη - Τουλάχιστον τρεις νεκροί Facebook Twitter
0

Συνεχίζονται οι βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας στη Μοσούλη την ώρα που οι μαχητές του ΙΚ ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν και το δυτικό τμήμα της πόλης. 

Καμικάζι πραγματοποίησαν το βράδυ της Παρασκευής επιθέσεις στο ανατολικό τμήμα της πόλης, τον έλεγχο του οποίου ανέκτησε ο ιρακινός στρατός, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι, όπως ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι στους τομείς της ασφάλειας και της υγείας.

Οι επιθέσεις, που έγιναν αργά χθες το βράδυ, είχαν στόχο τη συνοικία Μουτάνα την ώρα που οι κάτοικοι έκαναν τα ψώνια τους για τις διακοπές του Φιτρ, γιορτής που σηματοδοτεί το τέλος του μουσουλμανικού μήνα νηστείας του Ραμαζανιού.

«Ο πρώτος καμικάζι ανατινάχθηκε μόλις τον σταμάτησε ένας αστυνομικός, ο οποίος σκοτώθηκε επιτόπου», δήλωσε ένας αξιωματούχος της αστυνομίας.

Ένας δεύτερος καμικάζι κατάφερε να μπει σε ένα εμπορικό κέντρο και ανατίναξε τα εκρηκτικά που έφερε ανάμεσα σε πολίτες, σκοτώνοντας τουλάχιστον δύο και τραυματίζοντας εννέα, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο και έναν διασώστη. Ένας τρίτος καμικάζι σκοτώθηκε από τους αστυνομικούς πριν καταφέρει να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά του.

Προς το παρόν δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για τις επιθέσεις αυτές.

Οι ιρακινές δυνάμεις εκδίωξαν τον Ιανουάριο τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος από το ανατολικό τμήμα της Μοσούλης και επιχειρούν τώρα να τους απωθήσουν από την τελευταία περιοχή που ελέγχουν στο δυτικό τμήμα της πόλης.

Δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, η Μοσούλη είναι το τελευταίο μεγάλο αστικό προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στη χώρα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο κόρες μου είναι μικρότερες από εσένα»: Τι αποκαλύπτει η Βιρτζίνια Τζουφρέ για τον πρίγκιπα Άντριου στο βιβλίο

Διεθνή / «Ο κόρες μου είναι μικρότερες από εσένα»: Τι αποκαλύπτει η Βιρτζίνια Τζουφρέ για τον πρίγκιπα Άντριου στο βιβλίο

Η κυκλοφορία του έρχεται την ώρα που ο πρίγκιπας Άντριου δήλωσε ότι παραιτείται από τους τίτλους και τις τιμές του λόγω των απανωτών σκανδάλων στα οποία έχει εμπλακεί το όνομά του
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Ανέλαβε τις έρευνες η ειδική ομάδα που εξιχνίασε την υπόθεση της Κιμ Καρντάσιαν

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Ανέλαβε τις έρευνες η ειδική ομάδα που εξιχνίασε την υπόθεση της Κιμ Καρντάσιαν

Το 2016 κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού η Κιμ Καρντάσιαν έπεσε θύμα ένοπλης ληστείας όπου της αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας περίπου 10 εκατομμυρίων δολαρίων
LIFO NEWSROOM
ΛΗΣΤΕΙΑ ΛΟΥΒΡΟ ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΕΙΟ

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Γιατί μπήκαν σε ένα παγκοσμίου φήμης μουσείο και όχι σε ένα γνωστό κοσμηματοπωλείο

Πώς η υλική αξία πιθανότατα ώθησε τους δράστες να επιλέξουν το Λούβρο - Οι εκτιμήσεις των ειδικών που παρατηρούν τις τάσεις στο διεθνές έγκλημα τέχνης
LIFO NEWSROOM
ΚΑΡΟΛΑΙΝ ΛΕΒΙΤ

Διεθνή / «Η μάνα σου»: «Δεν είναι δημοσιογράφος αλλά ένας αριστερός» απαντά η Λέβιτ για την «απλή ερώτηση» ρεπόρτερ

Η απίστευτη απάντηση αξιωματούχων του Λευκού Οίκου για τη συνάντηση Τραμπ με Πούτιν στη Βουδαπέστη - «Ο ρεπόρτερ μας έκανε μια απλή ερώτηση» σχολιάζει η HuffPost
LIFO NEWSROOM