Ιράκ: Με πραγματικά πυρά διέλυσε διαδήλωση στη Βαγδάτη η αστυνομία

Ιράκ: Με πραγματικά πυρά διέλυσε διαδήλωση στη Βαγδάτη η αστυνομία Facebook Twitter
EPA
0

Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ σήμερα για να διαλύσουν τους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στη γέφυρα Σουχάντα της Βαγδάτης, πυροβολώντας με πραγματικές σφαίρες στον αέρα, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Δεν φαίνεται να υπάρχουν θύματα. Οι διαδηλωτές έχουν κλείσει τη γέφυρα αυτή από χθες Τρίτη το απόγευμα καθώς συνεχίζεται το κίνημα διαμαρτυρίας που συγκλονίζει το Ιράκ από τις αρχές Οκτωβρίου.

Στο μεταξύ η αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη καταδίκασε σήμερα τους φόνους και τις απαγωγές άοπλων διαδηλωτών από τις δυνάμεις ασφαλείας και κάλεσε τους ηγέτες του Ιράκ να ακούσουν το συντομότερο δυνατό τα αιτήματα των χιλιάδων Ιρακινών που διαδηλώνουν εναντίον της κυβέρνησης.

Καταγγέλλουμε τους φόνους και τις απαγωγές άοπλων διαδηλωτών, τις απειλές εναντίον της ελευθερίας του λόγου και τον κύκλο της βίας. Οι Ιρακινοί πρέπει να είναι ελεύθεροι να λάβουν από μόνοι τους αποφάσεις για το μέλλον του έθνους τους, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η πρεσβεία.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι συμβαίνει στο BBC: Πώς ένα εσωτερικό έγγραφο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Διεθνή / Τι συμβαίνει στο BBC: Πώς ένα εσωτερικό έγγραφο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου

Το BBC βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς θεσμικής αναταραχής, που δεν περιορίζεται σε ένα μεμονωμένο δημοσιογραφικό σφάλμα, αλλά αγγίζει τον τρόπο διοίκησης και τη σχέση του οργανισμού με την πολιτική εξουσία
LIFO NEWSROOM
ANTIFA ΗΠΑ ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνή / Στο στόχαστρο των ΗΠΑ η Antifa: Ποιες δύο ελληνικές οργανώσεις χαρακτηρίζονται τρομοκρατικές

Οι δύο αυτές ελληνικές οργανώσεις μπαίνουν στη λίστα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις Ξένες Τρομοκρατικές Οργανώσεις (FTOs) και τους Ειδικά Καθορισμένους Διεθνείς Τρομοκράτες (SDGTs)
LIFO NEWSROOM
10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Διεθνή / 10 χρόνια μετά το Μπατακλάν: Η Γαλλία δεν ξεχνά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης

Στις 13 Νοεμβρίου 2015, τρεις ένοπλοι εισέβαλαν στο Μπατακλάν στη διάρκεια συναυλίας, προκαλώντας μία από τις πιο πρωτοφανείς και αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη
LIFO NEWSROOM