ΗΠΑ: Τι περιουσία έχει ο Μπάιντεν - Η σύγκριση με τον Τραμπ και η πάμπλουτη Καμάλα Χάρις

Τι περιουσία έχει ο Μπάιντεν: Η σύγκριση με τον Τραμπ και η πάμπλουτη Καμάλα Χάρις Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Εισοδήματα που ξεπέρασαν τα 600.000 δολάρια το 2020 είχαν ο Τζο Μπάιντεν και η Τζιλ, σύμφωνα με τη φορολογική δήλωση που δημοσιοποίησαν τη Δευτέρα, τηρώντας την άγραφη παράδοση που διακόπηκε στη διάρκεια της θητείας του Ντόναλντ Τραμπ.

Ήδη από τη θητεία του Ρίτσαρντ Νίξον, πριν από μισό αιώνα, οι αμερικανοί πρόεδροι δίνουν στη δημοσιότητα τις φορολογικές τους δηλώσεις, που περιέχουν στοιχεία για τις πηγές εσόδων τους και τους φόρους που κατέβαλαν. Ωστόσο, ο Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε να συμμορφωθεί σε αυτή την άσκηση διαφάνειας κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Αναλυτικά τα ποσά

Το 2020 ο κ. Μπάιντεν και η σύζυγός του Τζιλ, καθηγήτρια σε δημόσιο πανεπιστήμιο, δήλωσαν ακαθάριστο εισόδημα 607.336 δολαρίων. Κατέβαλαν 157.414 δολάρια σε ομοσπονδιακούς φόρους, δηλαδή φορολογήθηκαν με συντελεστή 25,9%. Πλήρωσαν επίσης 28.794 δολάρια σε φόρους στην πολιτεία Ντέλαγουερ, όπου βρίσκεται η μόνιμη κατοικία τους.

Η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις και ο σύντροφός της Νταγκ Έμχοφ, δικηγόρος, είχαν ακόμη υψηλότερα εισοδήματα: 1.695.225 δολάρια ακαθάριστα, για τα οποία κατέβαλαν 621.893 δολάρια σε ομοσπονδιακούς φόρους, ήτοι φορολογήθηκαν με συντελεστή 36,7%. Πλήρωσαν επίσης 125.004  δολάρια σε φόρους στην πολιτεία της Καλιφόρνιας, ενώ ο κ. Έμχοφ πλήρωσε 56.997 δολάρια σε φόρους στην Ουάσινγκτον, την ομοσπονδιακή πρωτεύουσα.

Ο Νταγκ Έμχοφ πήρε άδεια άνευ αποδοχών από τη δικηγορική εταιρεία στην οποία εργάζεται όταν η Καμάλι Χάρις επελέγη από τον Τζο Μπάιντεν ως υποψήφια για την αντιπροεδρία.

Οι δύο οικογένειες θα δουν τους φόρους τους να ανεβαίνουν αν ο Τζο Μπάιντεν καταφέρει να περάσει το σχέδιό του για τη χορήγηση βοήθειας στις οικογένειες και για την Παιδεία, καθώς αυτό προβλέπει ότι η χρηματοδότηση θα εξασφαλιστεί με την αύξηση της φορολογίας στους πλουσιότερους Αμερικανούς.

Τα ακαθάριστα έσοδα των Μπάιντεν μειώθηκαν πέρυσι από τα 985.223 δολάρια που είχαν δηλώσει το 2019, λόγω του ότι δεν είχαν τόσες πωλήσεις βιβλίων ούτε ομιλίες επ’ αμοιβή στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

Όσο για τον Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας The New York Times, που εξασφάλισε αρκετές φορολογικές δηλώσεις του μεγιστάνα, ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος κατάφερε με διάφορους τρόπους να μειώσει τους φόρους του στο μηδέν τα 11 από τα 18 χρόνια για τα οποία έχει διαθέσιμα στοιχεία η εφημερίδα. Δεν κατέβαλε παρά 750 δολάρια σε φόρους το 2016 και το 2017.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζέφρι Έπσταϊν: Λιγότερο από το 1% των αρχείων έχει δοθεί στη δημοσιότητα, αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Λιγότερο από το 1% των αρχείων έχει δοθεί στη δημοσιότητα, αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης

Η προθεσμία για τη δημοσιοποίηση των αρχείων έχει λήξει εδώ και περισσότερες από δύο εβδομάδες - Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει αποδώσει την καθυστέρηση εν μέρει στην ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία των θυμάτων
THE LIFO TEAM
Σάλος με το Grok: Κατηγορείται για ακατάλληλες ΑΙ εικόνες διασημοτήτων μεταξύ των οποίων η Κέιτ Μίντλετον

Διεθνή / Σάλος με το Grok: Κατηγορείται για ακατάλληλες ΑΙ εικόνες διασημοτήτων μεταξύ των οποίων η Κέιτ Μίντλετον

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, μία ηθοποιός από το «Stranger Things» και μία δημοσιογράφος του BBC είναι μόνο μερικά από τα θύματα δημιουργίας ψεύτικων ακατάλληλων φωτογραφιών
THE LIFO TEAM
Ο Τραμπ αποσύρει τις ΗΠΑ από δεκάδες διεθνείς οργανισμούς και φορείς του ΟΗΕ

Διεθνή / Ο Τραμπ αποσύρει τις ΗΠΑ από δεκάδες διεθνείς οργανισμούς και φορείς του ΟΗΕ

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι οι δεκάδες οργανισμοί από τους οποίους η Ουάσιγκτον επιδιώκει να αποχωρήσει το συντομότερο δυνατό προωθούν «ριζοσπαστικές κλιματικές πολιτικές, παγκόσμια διακυβέρνηση και ιδεολογικά προγράμματα που συγκρούονται με την κυριαρχία και την οικονομική ισχύ των ΗΠΑ»
THE LIFO TEAM
ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΑΔΟΥΡΟ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΗΠΑ ΕΙΣΒΟΛΗ

Διεθνή / Πότε μια στρατιωτική επιχείρηση θεωρείται «εισβολή»: Η υπόθεση Μαδούρο και τα στοιχήματα

Στοιχήματα εκατομμυρίων δολαρίων είχαν τοποθετηθεί για το ενδεχόμενο εισβολής των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα, αλλά η εταιρεία Polymarket υποστηρίζει ότι η επιχείρηση δεν καλύπτει τον ορισμό της αγοράς
THE LIFO TEAM
ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΗΠΑ ΡΩΣΙΑ

Διεθνή / Ζελένσκι: Δεν υπάρχει σαφής δέσμευση των συμμάχων για την ασφάλεια της Ουκρανίας

Η τοποθέτησή του ήρθε μία μέρα μετά την ανακοίνωση Λονδίνου και Παρισιού ότι υπέγραψαν «δήλωση πρόθεσης» για αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία, εφόσον υπάρξει συμφωνία ειρήνης με τη Ρωσία
THE LIFO TEAM