ΗΠΑ: Πέθανε διάσημος σεφ από κορωνοϊό

ΗΠΑ: Πέθανε διάσημος σεφ από κορωνοϊό Facebook Twitter
0

Θύμα του κορωνοϊού ο διάσημος σεφ Φλόιντ Καρντόζ που πέθανε την Τετάρτη στο Νιου Τζέρσεϊ σε ηλικία 59 ετών.

«Με βαθιά οδύνη σας ενημερώνουμε για τον θάνατο του σεφ Φλόιντ Καρντόζ» αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου, στην κουζίνα του οποίου ο Καρντόζ διετέλεσε διευθυντής.

Ο Καρντόζ πήγε μόνος του σε νοσοκομείο στις 17 Μαρτίου, όταν εμφάνισε πυρετό. Μία ημέρα μετά διαγνώστηκε θετικός στον Covid-19 και μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο του Mountainside στο Νιου Τζέρσεϊ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.


Μεγάλωσε στο Μουμπάι (αλλοτινή Βομβάη), στην Ινδία, και σπούδασε στη σχολή Les Roches της Ελβετίας προτού μείνει στη Νέα Υόρκη.

Ήταν επικεφαλής σεφ στο Tabla, το πρωτοποριακό εστιατόριο σύγχρονης ινδικής κουζίνας, το οποίο άνοιξε με τον Ντάνι Μέγιερ το 1998, κερδίζοντας πλήθος βραβείων και αναγνώριση από τους κριτικούς γεύσης.

Αργότερα άνοιξε και το Pao Walla στο Σόχο της Νέας Υόρκης, ενώ διέθετε τρία εστιατόρια στη γενέτειρά του, τα Bombay Canteen, O Pedro και Bombay Sweet Shop. Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από τη συμμετοχή του στην τρίτη σεζόν του ριάλιτι μαγειρικής «Top Chef Masters». 

«Ήθελα να γίνω βιοχημικός. Κι έπειτα διάβασα το "Ξενοδοχείο" του Άρθουρ Χέιλι. Ήταν τόσο διασκεδαστικό, γιατί μεγαλώνοντας αγάπησα το φαγητό. Έπειτα άρχισα να μαγειρεύω και συνειδητοποίησα πως ήμουν καλός σ'αυτό» είχε παραδεχτεί σε συνέντευξή του 2017 στο CBS, ερωτηθείς πώς κατέληξε να γίνει σεφ.

Ο ίδιος είχε γράψει πλήθος βιβλίων για τη μαγειρική, ενώ προσφάτως είχε επιστρέψει από την Ινδία, όπου συμμετείχε σε επεισόδιο της σειράς του Netflix «Ungly Delicious».


Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΟΜΙΛΙΑ

Διεθνή / Τραμπ για τον πόλεμο με το Ιράν: «Είναι μια βραχυπρόθεσμη εκδρομή, ο κόσμος μας σέβεται περισσότερο από ποτέ»

«Δεν θα υποχωρήσουμε μέχρι ο εχθρός να ηττηθεί ολοκληρωτικά και αποφασιστικά», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών στη Φλόριντα
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: «Έχουμε εκπλήξεις, θα αυξηθούν η συχνότητα και το εύρος των εκτοξεύσεων», λέει το Ιράν

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Το Ισραήλ βομβάρδισε αρχηγείο των Φρουρών της Επανάστασης και το Ιράν κλιμακώνει - Αναφορές για χτύπημα στη Βαγδάτη
THE LIFO TEAM