ΗΠΑ: Οργή με βίντεο που δείχνει αστυνομικούς να βάζουν χειροπέδες και να ρίχνουν σπρέι πιπεριού σε 9χρονη

ΗΠΑ: Οργή με βίντεο που δείχνει αστυνομικούς να βάζουν χειροπέδες και να ρίχνουν σπρέι πιπεριού σε 9χρονη Facebook Twitter
0

Οργή προκαλεί στις ΗΠΑ ένα βίντεο που δείχνει αστυνομικούς να βάζουν χειροπέδες και να ρίχνουν σπρέι πιπεριού σε μία 9χρονη.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Παρασκευής στο Ρότσεστερ της Ν. Υόρκης, όταν οι αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν σε κλήση για οικογενειακό συμβάν. Η 9χρονη αρχικά επιχείρησε να φύγει, ενώ στη συνέχεια βγήκε από το σπίτι η μητέρα της και τσακώθηκε μαζί της.

Όταν οι αστυνομικοί είπαν στο κορίτσι να τους ακολουθήσει η 9χρονη αντέδρασε, με συνέπεια να την ακινητοποιήσουν για να της βάλουν χειροπέδες, ενώ εκείνη επανειλημμένα ούρλιαζε «Θέλω τον μπαμπά μου» και τους παρακαλούσε να σταματήσουν. Κάποια στιγμή, αστυνομικός είπε στο κορίτσι «φέρεσαι σαν παιδί» και του απάντησε «Είμαι παιδί».

Στη συνέχεια, όταν η 9χρονη αρνήθηκε να καθίσει στο περιπολικό, αστυνομικός της έριξε σπρέι πιπεριού. Σύμφωνα με την αστυνομία του Ρότσεστερ το κορίτσι απειλούσε να αυτοκτονήσει και να σκοτώσει τη μητέρα του.

Οι εικόνες και η γλώσσα του βίντεο μπορεί να ενοχλήσει κάποιους

 

«Δεν πρόκειται να σας πω ότι είναι ΟΚ η χρήση σπρέι πιπεριού ενάντια σε κορίτσι 9 ετών. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα γίνονται τέτοια πράγματα», δήλωσε η αρχηγός της αστυνομίας του Ρότσεστερ, Σίνθια Χέριοτ- Σάλιβαν.

Από την πλευρά της, η δήμαρχος του Ρότσεστερ, Λόβλι Γουόρεν, είπε ότι το κορίτσι της θύμισε τη δική της κόρη, που είναι 10 ετών. «Ως μητέρα σας λέω ότι αυτό το βίντεο δεν είναι κάτι που θες να δεις. Πρέπει να έχουμε κατανόηση, συμπόνια. Όταν έχεις ένα παιδί που υποφέρει με αυτό τον τρόπο και φωνάζει τον μπαμπά της... είδα το πρόσωπο του μωρού μου στο πρόσωπό της», δήλωσε η δήμαρχος και ζήτησε να γίνει λεπτομερής έρευνα για την υπόθεση.

Η αστυνομία του Ρότσεστερ δέχεται ξανά επικρίσεις, σε διάστημα λίγων μηνών, για τη χρήση υπερβολικής βίας. Τον περασμένο Σεπτέμβριο αποκαλύφθηκε ότι ο Ντάνιελ Προυντ, ένας μαύρος άνδρας με ψυχολογικά προβλήματα, πέθανε μία εβδομάδα μετά τη σύλληψή του, κατά τη διάρκεια της οποίας τον είχαν κρατήσει ακινητοποιημένο στο έδαφος και του είχαν βάλει κουκούλα. Μάλιστα τότε η τοπική αστυνομία είχε βρεθεί αντιμέτωπη και με κατηγορίες για συγκάλυψη, καθώς αστυνομικοί είχαν αποδώσει τον θάνατο του Προυντ σε υπερβολική δόση. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΟΓΟΣ ΖΑΡΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΥΧΗΣ

Διεθνή / Μελέτη: Οι ιθαγενείς της Αμερικής έπαιζαν παιχνίδια τύχης πριν από 12.000 χρόνια

Τα πρώτα ζάρια εμφανίστηκαν πριν από περίπου 12.000 χρόνια στις Μεγάλες Πεδιάδες της Βόρειας Αμερικής, δηλαδή περισσότερα από 6.000 χρόνια πριν από τα παλαιότερα γνωστά παραδείγματα, σύμφωνα με τη μελέτη
THE LIFO TEAM
ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΒΑΝΣ

Διεθνή / Στο Πακιστάν οι συνομιλίες ΗΠΑ–Ιράν με Βανς – Οι όροι της Τεχεράνης και οι «κόκκινες γραμμές»

Παρά ορισμένα συγκρατημένα θετικά μηνύματα από τη διαδικασία, οι διαφορές παραμένουν βαθιές, με τις δύο πλευρές να προσέρχονται με διαφορετικές προτεραιότητες
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΠΙΘΥΜΙΑ

Διεθνή / Βασίλισσα Ελισάβετ: Ποια ήταν η τελευταία επιθυμία που είχε και αφορούσε τα δισέγγονά της

Αν και το παλάτι δεν αποκάλυψε ποτέ λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας της, φέρεται να επιδεινώθηκε το καλοκαίρι του 2022 και σύμφωνα με τις πληροφορίες υπήρχε μια αίσθηση αποχαιρετισμού στις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις της
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

Διεθνή / Λίβανος: Πότε οι συνομιλίες με Ισραήλ, το μήνυμα της Χεζμπολάχ - Έκκληση να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί

Αφού τέθηκε σε εφαρμογή κατάπαυση πυρός ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν, το Ισραήλ υποστήριξε- αντίθετα με τον πρωθυπουργό του Πακιστάν που ήταν ο μεσολαβητής «κλειδί»- ότι ο Λίβανος δεν συμπεριλαμβανόταν στη συμφωνία
THE LIFO TEAM