ΗΠΑ: Ομάδα Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών θα αρνηθεί να επικυρώσει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν

ΗΠΑ: Ομάδα Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών θα αρνηθεί να επικυρώσει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν Facebook Twitter
EPA
0

Έντεκα γερουσιαστές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα αντιταχθούν στην επικύρωση από το αμερικανικό Κογκρέσο του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών την επόμενη εβδομάδα, μια ύστατη προσπάθεια που θα μπορούσε να καθυστερήσει την επιβεβαίωση της νίκης του Τζο Μπάιντεν, όχι, όμως, να την εμποδίσει.

Έως σήμερα, μονάχα ένας γερουσιαστής, ο Τζος Χόλεϊ είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή του να αμφισβητήσει τη νίκη του Δημοκρατικού την προσεχή Τετάρτη.

«Το Κογκρέσο πρέπει να ορίσει αμέσως μια εκλογική επιτροπή, με πλήρη εξουσία για να ερευνήσει» το ενδεχόμενο «εκλογικής νοθείας», επισημαίνουν, σε ένα ανακοινωθέν, οι 11 γερουσιαστές, αναπαράγοντας τις αβάσιμες κατηγορίες που ο Ντόναλντ Τραμπ διατυπώνει εδώ και δύο μήνες.

Αυτή η επιτροπή θα πρέπει να «διεξάγει έναν έκτακτο έλεγχο 10 ημερών με αντικείμενο τα αποτελέσματα στις πολιτείες», όπου το αποτέλεσμα μεταξύ των δύο υποψηφίων ήταν αμφίρροπο, ζητούν οι γερουσιαστές αυτοί, των οποίων ηγείται ο γερουσιαστής του Τέξας Τεντ Κρουζ. Εάν αυτός ο έλεγχος δεν γίνει, «θα ψηφίσουμε στις 6 Ιανουαρίου για να απορρίψουμε τους Εκλέκτορες των αμφισβητούμενων πολιτειών», προσθέτουν.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων και η Γερουσία αναμένεται να συνεδριάσουν την Τετάρτη για να επικυρώσουν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας των Εκλεκτόρων, μια διαδικασία που θεωρείται συνήθως τυπική.

Ωστόσο, ο απερχόμενος πρόεδρος συνεχίζει να αρνείται να αναγνωρίσει την ήττα του και κάλεσε τους υποστηρικτές του να συγκεντρωθούν στην Ουάσιγκτον εκείνη την ημέρα.

Στη Βουλή των Αντιπροσώπων, την οποία ελέγχουν οι Δημοκρατικοί, περισσότεροι από 100 Ρεπουμπλικανοί βουλευτές προβλέπεται ότι θα ψηφίσουν κατά της επικύρωσης του εκλογικού αποτελέσματος, μεταδίδει το CNN.

Ωστόσο, τόσο στη Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και στη Γερουσία, οι ψήφοι δεν επαρκούν για να επιτύχει το εγχείρημά τους. «Δεν είμαστε αφελείς. Περιμένουμε ότι οι περισσότεροι Δημοκρατικοί, εάν όχι όλοι και ίσως μερικοί Ρεπουμπλικάνοι θα ψηφίσουν αλλιώς», παραδέχονται οι 11 γερουσιαστές στο ανακοινωθέν τους.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν δεν μπορεί να εντοπίσει τις νάρκες που τοποθέτησε, λένε οι ΗΠΑ

Η Τεχεράνη έχει αφήσει έναν περιορισμένο διάδρομο διέλευσης για πλοία που καταβάλλουν διόδια, ενώ έχει εκδώσει προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο σύγκρουσης με νάρκες
THE LIFO TEAM
CIA ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ 25Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Διεθνή / Πρώην επικεφαλής της CIA ζητά την απομάκρυνση Τραμπ: «Είναι ξεκάθαρα εκτός ελέγχου»

Ο Τζον Μπρέναν επικαλέστηκε την 25η Τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ, η οποία προβλέπει τη δυνατότητα απομάκρυνσης του προέδρου, λέγοντας ότι «γράφτηκε για ανθρώπους σαν τον Τραμπ»
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Ο Τραμπ ανακοίνωσε αποκλεισμό στα Στενά του Ορμούζ μετά το ναυάγιο συνομιλιών με το Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θα ξεκινήσει άμεσα διαδικασία αποκλεισμού κάθε πλοίου που επιχειρεί να εισέλθει ή να εξέλθει από τα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΧΑΡΗ

Διεθνή / Τραμπ: «Θα δώσω χάρη σε όλους» – Σενάρια για μαζικές απονομές στο τέλος της θητείας

O Τραμπ έχει ήδη δώσει χάρη ή ελαφρύνσεις ποινών σε περίπου 1.500 συμμετέχοντες στην εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021, ακόμη και σε άτομα που κατηγορήθηκαν για επιθέσεις κατά αστυνομικών
THE LIFO TEAM