ΗΠΑ: Ο Τραμπ απαγορεύει την είσοδο στους μετανάστες δεν μπορούν να πληρώσουν την υγειονομική περίθαλψή τους

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απαγορεύει την είσοδο στους μετανάστες δεν μπορούν να πληρώσουν την υγειονομική περίθαλψή τους Facebook Twitter
EPA
0

Διακήρυξη με την οποία απαγορεύει την είσοδο των ΗΠΑ στους μετανάστες που δεν μπορούν να πληρώσουν για την υγειονομική περίθαλψή τους υπέγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Ειδικότερα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε χθες, Παρασκευή, διακήρυξη με την οποία αναστέλλεται η είσοδος μεταναστών οι οποίοι δεν θα έχουν εξασφαλίσει ασφαλιστική κάλυψη υγείας μέσα σε 30 ημέρες από την είσοδό τους ή δεν έχουν τα μέσα για να πληρώσουν οι ίδιοι για την υγειονομική περίθαλψή τους.

Στη διακήρυξη, η οποία εκδόθηκε από τον Λευκό Οίκο, αναφέρεται πως δεν θα επηρεασθεί το δικαίωμα οποιουδήποτε προσώπου σε άσυλο ή σε καθεστώς πρόσφυγα. Αναφέρεται επίσης πως το μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή στις 3 Νοεμβρίου.

Ο Τραμπ έχει κάνει τον περιορισμό της νόμιμης και της παράτυπης μετανάστευσης κεντρικό θέμα της προεδρίας του. Η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα πως σχεδιάζει να επιτρέψει να εγκατασταθούν στις ΗΠΑ κατά το οικονομικό έτος 2020 μόνο 18.000 πρόσφυγες, αριθμός που είναι ο χαμηλότερος στην ιστορία του σύγχρονου προσφυγικού προγράμματος.

«Ενώ το σύστημά μας υγειονομικής περίθαλψης αντιμετωπίζει τις προκλήσεις που προκαλούνται από τη μη αποζημιούμενη περίθαλψη, η Κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών κάνει το πρόβλημα χειρότερο επιτρέποντας την είσοδο χιλιάδων ξένων που δεν έχουν δείξει οποιαδήποτε ικανότητα να πληρώσουν για τα κόστη της υγειονομικής περίθαλψής τους», αναφέρει ο Τραμπ στη διακήρυξη.

Ο ίδιος προσθέτει πως η αναστολή ισχύει μόνο για πρόσωπα που επιδιώκουν να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες με μεταναστευτική βίζα. Στο έγγραφο αναφέρονται τα είδη ασφάλισης που θεωρούνται εγκεκριμένα, όπως σχέδια για την κάλυψή της από εργοδότη και το πρόγραμμα Medicare για τους ηλικιωμένους.Προστίθεται όμως πως για πρόσωπα άνω των 18 ετών, η κάλυψή τους από το πρόγραμμα Medicaid για τους φτωχούς δεν εγκρίνεται.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Τουρκία αυξάνει επιρροή στο Σαχέλ: Drone, όπλα και η διαβόητη SADAT σε συνεργασία με τις αφρικανικές κυβερνήσεις

Διεθνή / Η Τουρκία στο Σαχέλ: Drones, μισθοφόροι και η νέα γεωπολιτική σκακιέρα της Αφρικής

Από το 2022, η Τουρκία έχει ενισχύσει τις σχέσεις της με χώρες του Σαχέλ μέσω πωλήσεων drones, στρατιωτικού εξοπλισμού και συνεργασίας με ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Οι επιπτώσεις της πολιτικής του Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ στα εμβόλια: Τι αλλάζει στην πρόσβαση και την κάλυψη

Διεθνή / Οι επιπτώσεις της πολιτικής του Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ στα εμβόλια - Τι αλλάζει

Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, Υπουργός Υγείας των ΗΠΑ, αναθεωρεί τις οδηγίες για εμβόλια COVID, γρίπης, HPV και άλλα - Επηρεάζεται η πρόσβαση, η ασφάλιση και η εμπιστοσύνη στο εμβολιαστικό σύστημα;
LIFO NEWSROOM