ΗΠΑ: Ο Τραμπ απαγορεύει την είσοδο στους μετανάστες δεν μπορούν να πληρώσουν την υγειονομική περίθαλψή τους

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απαγορεύει την είσοδο στους μετανάστες δεν μπορούν να πληρώσουν την υγειονομική περίθαλψή τους Facebook Twitter
EPA
0

Διακήρυξη με την οποία απαγορεύει την είσοδο των ΗΠΑ στους μετανάστες που δεν μπορούν να πληρώσουν για την υγειονομική περίθαλψή τους υπέγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Ειδικότερα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε χθες, Παρασκευή, διακήρυξη με την οποία αναστέλλεται η είσοδος μεταναστών οι οποίοι δεν θα έχουν εξασφαλίσει ασφαλιστική κάλυψη υγείας μέσα σε 30 ημέρες από την είσοδό τους ή δεν έχουν τα μέσα για να πληρώσουν οι ίδιοι για την υγειονομική περίθαλψή τους.

Στη διακήρυξη, η οποία εκδόθηκε από τον Λευκό Οίκο, αναφέρεται πως δεν θα επηρεασθεί το δικαίωμα οποιουδήποτε προσώπου σε άσυλο ή σε καθεστώς πρόσφυγα. Αναφέρεται επίσης πως το μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή στις 3 Νοεμβρίου.

Ο Τραμπ έχει κάνει τον περιορισμό της νόμιμης και της παράτυπης μετανάστευσης κεντρικό θέμα της προεδρίας του. Η κυβέρνηση Τραμπ ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα πως σχεδιάζει να επιτρέψει να εγκατασταθούν στις ΗΠΑ κατά το οικονομικό έτος 2020 μόνο 18.000 πρόσφυγες, αριθμός που είναι ο χαμηλότερος στην ιστορία του σύγχρονου προσφυγικού προγράμματος.

«Ενώ το σύστημά μας υγειονομικής περίθαλψης αντιμετωπίζει τις προκλήσεις που προκαλούνται από τη μη αποζημιούμενη περίθαλψη, η Κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών κάνει το πρόβλημα χειρότερο επιτρέποντας την είσοδο χιλιάδων ξένων που δεν έχουν δείξει οποιαδήποτε ικανότητα να πληρώσουν για τα κόστη της υγειονομικής περίθαλψής τους», αναφέρει ο Τραμπ στη διακήρυξη.

Ο ίδιος προσθέτει πως η αναστολή ισχύει μόνο για πρόσωπα που επιδιώκουν να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες με μεταναστευτική βίζα. Στο έγγραφο αναφέρονται τα είδη ασφάλισης που θεωρούνται εγκεκριμένα, όπως σχέδια για την κάλυψή της από εργοδότη και το πρόγραμμα Medicare για τους ηλικιωμένους.Προστίθεται όμως πως για πρόσωπα άνω των 18 ετών, η κάλυψή τους από το πρόγραμμα Medicaid για τους φτωχούς δεν εγκρίνεται.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Τέσσερις σοροί ομήρων παραδόθηκαν στο Ισραήλ από τη Χαμάς

Διεθνή / Γάζα: Τέσσερις σοροί ομήρων παραδόθηκαν στο Ισραήλ από τη Χαμάς

Μέχρι στιγμής, έχουν παραδοθεί οκτώ σοροί, ενώ το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει νωρίτερα ότι η όχι πλήρης εφαρμογή της συμφωνίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Η Δύση φιμώνει και καταστέλλει διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης, καταγγέλλει νέα έκθεση

Διεθνή / Η Δύση φιμώνει και καταστέλλει διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης, καταγγέλλει νέα έκθεση

Νέα έκθεση της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα αποκαλύπτει πως η Δύση περιορίζει το δικαίωμα στη διαμαρτυρία, ποινικοποιώντας τις φιλοπαλαιστινιακές φωνές σε Βρετανία, ΗΠΑ, Γαλλία και Γερμανία
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: «Ξεκινά τώρα το δεύτερο στάδιο» της συμφωνίας για τη Γάζα - Τι περιλαμβάνει

Διεθνή / Τραμπ για Γάζα: Ξεκίνησε το δεύτερο στάδιο της συμφωνίας - «Αν η Χαμάς δεν αφοπλιστεί, θα την αφοπλίσουμε εμείς»

Το ειρηνευτικό σχέδιο του Τραμπ προβλέπει τη δημιουργία μιας Διεθνούς Δύναμης Σταθεροποίησης, με τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών, αραβικών και διεθνών εταίρων
LIFO NEWSROOM
Μακρόν σε κρίσιμη φάση: Προσπάθεια για σταθερότητα και δημοσιονομική πειθαρχία

Διεθνή / Η Γαλλία στο χείλος της νέας κρίσης: Ο Μακρόν ζητά σταθερότητα, η χώρα «βράζει»

Ο Εμανουέλ Μακρόν ζητά σταθερότητα μετά από μια εβδομάδα πολιτικής κρίσης, ενώ ο πρωθυπουργός Λεκορνί προσπαθεί να περάσει τον νέο προϋπολογισμό και να αποφύγει πρόταση δυσπιστίας
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ο Έλον Μασκ στο πλευρό του ακροδεξιού Τόμι Ρόμπινσον

Διεθνή / Βρετανία: Ο Έλον Μασκ στο πλευρό του ακροδεξιού Τόμι Ρόμπινσον

Ο Τόμι Ρόμπινσον, γνωστός ακροδεξιός ακτιβιστής, υποστηρίζει ότι ο Έλον Μασκ πληρώνει τα νομικά του έξοδα στη δίκη του - Τι κρύβεται πίσω από την υπόθεση και γιατί η σχέση τους προκαλεί θύελλα αντιδράσεων στη Βρετανία
LIFO NEWSROOM