ΗΠΑ: Μπροστά πλέον ο Τραμπ στις δημοσκοπήσεις

ΗΠΑ: Μπροστά πλέον ο Τραμπ στις δημοσκοπήσεις Facebook Twitter
2

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, έφτασε ή και ξεπέρασε οριακά την αντίπαλό του των Δημοκρατικών σε δύο δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν αφού πήρε επισήμως το χρίσμα και δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

 

Αυτού του είδους η εκτόξευση των ποσοστών θεωρείται αναμενόμενη για έναν υποψήφιο που βρέθηκε επί μία εβδομάδα στο επίκεντρο της προσοχής των μέσων ενημέρωσης. Είναι όμως ταυτόχρονα και αξιοσημείωτη στην περίπτωση του Τραμπ, καθώς το συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στιγματίστηκε από επεισόδια όπως η αποκάλυψη της λογοκλοπής στην ομιλία της συζύγου του και η άρνηση του γερουσιαστή Τεντ Κρουζ να στηρίξει την υποψηφιότητά του.

 

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN ο Τραμπ συγκεντρώνει ποσοστό 48% στην πρόθεση ψήφου μεταξύ των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων, έναντι 45% για τη Χίλαρι Κλίντον. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε το τριήμερο 22-24 Ιουλίου και το περιθώριο λάθους ανέρχεται στο 3,5%.

 

Όταν δίνεται στους ψηφοφόρους η δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ και των υπόλοιπων υποψηφίων, η απόσταση μεταξύ του Τραμπ και της Κλίντον μεγαλώνει: ο μεγιστάνας του κτηματομεσιτικού τομέα συγκεντρώνει ποσοστό 44%, έναντι 39% για την Κλίντον και ακολουθούν ο Γκάρι Τζόνσον (φιλελεύθερος) με 9% και η Τζιλ Στάιν των Πρασίνων με 3%.

 

Μέχρι τώρα, οι περισσότερες δημοσκοπήσεις έδιναν προβάδισμα, με σημαντική διαφορά, στη Χίλαρι Κλίντον.

Άλλη δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το τηλεοπτικό δίκτυο CBS δίνει το ίδιο ποσοστό (42%) και στους δύο κυριότερους υποψηφίους. Αν στο ερώτημα συμπεριληφθούν και οι Τζόνσον και Στάιν, το αποτέλεσμα δεν αλλάζει.

 

Η δημοσκόπηση αυτή δείχνει επίσης ότι έχει αυξηθεί σημαντικά (ποσοστό 44%) ο αριθμός των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων που θεωρούν ότι το κόμμα τους παραμένει ενωμένο. Την περασμένη εβδομάδα μόλις το 16% απαντούσε θετικά στο ερώτημα αυτό.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Ιράν: Ο πόλεμος μπορεί να διαρκέσει μήνες και να προκαλέσει παγκόσμια οικονομική καταστροφή

Η ιρανική κυβέρνηση, μιλώντας στο Sky News, δήλωσε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να περιμένει ότι θα δείξει «αυτοσυγκράτηση», προειδοποιώντας για περαιτέρω κλιμάκωση και προοπτική σοβαρών επιπτώσεων στην παγκόσμια οικονομία και ενεργειακές αγορές
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / «Ημέρα της Κρίσης»: Το καταστροφικό σενάριο μετά τις επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στη Μέση Ανατολή

Οι επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις και από τις δύο πλευρές της σύγκρουσης αυτή την εβδομάδα, απειλούν με σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΛΑΙΣΤΗ 19ΧΡΟΝΟΥ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ποιος ήταν ο 19χρονος παλαιστής που εκτέλεσαν «μετά από βασανιστήρια για να ομολογήσει»

Το Ιράν εκτέλεσε τον νεαρό παλαιστή Σαλέχ Μοχαμάντι και δύο ακόμη άτομα - Πρόκειται για τους πρώτους απαγχονισμούς που πραγματοποιήθηκαν σε σχέση με τις διαδηλώσεις
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΕΧΕΡΑΝΗ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ

Διεθνή / Ιράν: «Δεν θέλουμε αυτόν τον πόλεμο» - Οι κάτοικοι περιγράφουν τη ζωή υπό τους βομβαρδισμούς

Εκατομμύρια κάτοικοι παραμένουν στα σπίτια τους, προσπαθώντας να προστατεύσουν τις οικογένειες, τις δουλειές και τις συνήθειές τους, ενώ άλλοι έχουν αναγκαστεί να αναζητήσουν καταφύγιο σε πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας
THE LIFO TEAM