ΗΠΑ: «Καλύβα σκλάβων του 1830» βρέθηκε να ενοικιάζεται στο Airbnb - Η συγγνώμη της εταιρείας

ΗΠΑ: «Καλύβα σκλάβων» ενοικιαζόταν στο Airbnb - Facebook Twitter
Φωτ.: Paul Funk (Design Taxi).
0

Η Airbnb ζήτησε συγγνώμη από τους πελάτες της καθώς επέτρεψε να ενοικιάζεται στην πλατφόρμα της μια «καλύβα σκλάβων του 1830» ως προορισμός για διακοπές.

Το ακίνητο, που βρίσκεται στο Γκρίνβιλ του Μισισίπι, στο παρελθόν είχε στεγάσει συνολικά πάνω από 80 ανθρώπους που βρέθηκαν σε καθεστώς δουλείας. Ωστόσο, οι εσωτερικοί χώροι έχουν εκσυγχρονιστεί πλήρως και ανακαινιστεί με σκοπό να προσελκυστούν τουρίστες. 

Η εν λόγω αγγελία κατακρίθηκε έντονα από έναν TikToker που τόνισε ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες το παρελθόν της δουλείας όχι μόνο παραγκωνίζεται συστηματικά αλλά πλέον προωθείται ως διασκεδαστική  και πολυτελής απόδραση.

@lawyerwynton #airbnb this is not ok. #history #civilrights #americanhistory ♬ Blade Runner 2049 - Synthwave Goose

Ακόμα πιο σοκαριστικό είναι πως το ακίνητο είχε λάβει επαίνους από προηγούμενους επισκέπτες παρά το σκοτεινό παρελθόν του. 

Σε συνέντευξή του ο ιδιοκτήτης, Μπραντ Χάουζερ, ανέφερε ότι δεν έχει πλέον σκοπό να συνεχίσει την ενοικίαση της καλύβας. Από την πλευρά της, η Airbnb διέγραψε την εν λόγω καταχώριση από την πλατφόρμα και ζήτησε συγγνώμη για τυχόν αναστάτωση που μπορεί να προκάλεσε καθώς και επειδή δεν έλαβε μέτρα νωρίτερα. 

Με πληροφορίες από Design Taxi

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Μαχμούντ Χαλίλ κινδυνεύει να συλληφθεί ξανά

«Η πόρτα μπορεί να άνοιξε για πιθανή εκ νέου κράτηση στο μέλλον, αλλά αυτό δεν σταματά τη δέσμευσή μας στην Παλαιστίνη, στη Δικαιοσύνη και τη λογοδοσία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Χαλίλ
THE LIFO TEAM
Ισπανία:

Διεθνή / Ισπανία: Μετεωρολόγοι πέφτουν θύματα μίας αυξανόμενης «ρητορικής μίσους», αποκαλύπτει έρευνα

Η υπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε ότι οι επιθέσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν την αντίληψη για τη μετεωρολογία και υποτιμούν το έργο των επιστημόνων
THE LIFO TEAM
ΕΛΒΕΤΙΑ CRANS MONTANA ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ

Διεθνή / Ελβετία: H υπάλληλος του μπαρ που φέρεται να κρατούσε τα βεγγαλικά δεν γνώριζε τους κινδύνους, αναφέρει η οικογένειά της

Υπενθυμίζεται ότι οι Γάλλοι ιδιοκτήτες του μπαρ κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, σωματική βλάβη εξ αμελείας και εμπρησμό εξ αμελείας
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM