ΗΠΑ: «Καλύβα σκλάβων του 1830» βρέθηκε να ενοικιάζεται στο Airbnb - Η συγγνώμη της εταιρείας

ΗΠΑ: «Καλύβα σκλάβων» ενοικιαζόταν στο Airbnb - Facebook Twitter
Φωτ.: Paul Funk (Design Taxi).
0

Η Airbnb ζήτησε συγγνώμη από τους πελάτες της καθώς επέτρεψε να ενοικιάζεται στην πλατφόρμα της μια «καλύβα σκλάβων του 1830» ως προορισμός για διακοπές.

Το ακίνητο, που βρίσκεται στο Γκρίνβιλ του Μισισίπι, στο παρελθόν είχε στεγάσει συνολικά πάνω από 80 ανθρώπους που βρέθηκαν σε καθεστώς δουλείας. Ωστόσο, οι εσωτερικοί χώροι έχουν εκσυγχρονιστεί πλήρως και ανακαινιστεί με σκοπό να προσελκυστούν τουρίστες. 

Η εν λόγω αγγελία κατακρίθηκε έντονα από έναν TikToker που τόνισε ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες το παρελθόν της δουλείας όχι μόνο παραγκωνίζεται συστηματικά αλλά πλέον προωθείται ως διασκεδαστική  και πολυτελής απόδραση.

@lawyerwynton #airbnb this is not ok. #history #civilrights #americanhistory ♬ Blade Runner 2049 - Synthwave Goose

Ακόμα πιο σοκαριστικό είναι πως το ακίνητο είχε λάβει επαίνους από προηγούμενους επισκέπτες παρά το σκοτεινό παρελθόν του. 

Σε συνέντευξή του ο ιδιοκτήτης, Μπραντ Χάουζερ, ανέφερε ότι δεν έχει πλέον σκοπό να συνεχίσει την ενοικίαση της καλύβας. Από την πλευρά της, η Airbnb διέγραψε την εν λόγω καταχώριση από την πλατφόρμα και ζήτησε συγγνώμη για τυχόν αναστάτωση που μπορεί να προκάλεσε καθώς και επειδή δεν έλαβε μέτρα νωρίτερα. 

Με πληροφορίες από Design Taxi

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ