ΗΠΑ: Ένοπλος εισέβαλε σε κατάστημα στο Μιζούρι προκαλώντας πανικό

ΗΠΑ: Ένοπλος εισέβαλε σε κατάστημα στο Μιζούρι προκαλώντας πανικό Facebook Twitter
0

Έναν άνδρα συνέλαβαν οι Αρχές στις ΗΠΑ ο οποίος σκόρπισε τον πανικό καθώς εισήλθε ένοπλος σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας στο Μιζούρι.


Ειδικότερα, η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα με αλεξίσφαιρο γιλέκο, με γεμισμένο τουφέκι και επιπλέον γεμιστήρες με 100 σφαίρες, ο οποίος εισήλθε την Πέμπτη σε κατάστημα της αλυσίδας Walmart στο Σπρίνγκφιλντ του Μιζούρι, προκαλώντας πανικό στους πελάτες, λίγες ημέρες μετά τα αιματηρά επεισόδια με πυροβολισμούς στις ΗΠΑ που συγκλόνισαν ολόκληρη τη χώρα.

Το προηγούμενο Σάββατο στο Τέξας, ένοπλος σκότωσε 22 ανθρώπους σε κατάστημα Walmart στο Ελ Πάσο κοντά στα σύνορα με το Μεξικό και λίγες ώρες αργότερα, την Κυριακή τα ξημερώματα, ένοπλος στο Ντέιτον του Οχάιο σκότωσε εννέα ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και την ίδια του την αδελφή, πριν πέσει νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών. Τα περιστατικά αυτά έχουν αναβιώσει και πάλι τη συζήτηση στις ΗΠΑ για την οπλοκατοχή.

Στο χθεσινό περιστατικό δεν υπήρξαν πυροβολισμοί και δεν είναι σαφές ποια ήταν τα κίνητρα του άνδρα αυτού, ανέφερε η αστυνομία του Σπρίνγκφιλντ σε ανακοίνωσή της στο διαδίκτυο. Δεν υπήρχε διαθέσιμος εκπρόσωπος της αστυνομίας για να κάνει δηλώσεις στο Reuters  το πρωί της Παρασκευής. 

«Ένας οπλισμένος, λευκός άνδρας, μεταξύ 20 και 30 ετών, τέθηκε υπό κράτηση από οπλισμένο πυροσβέστη εκτός υπηρεσίας έως ότου έφθασαν στο σημείο οι αστυνομικοί και συνέλαβαν τον ύποπτο», ανέφερε η ανακοίνωση, περιγράφοντας το περιστατικό που συνέβη γύρω στις 4 χθες το απόγευμα (τοπική ώρα) στο νοτιοδυτικό Σπρίνγκφιλντ.

Δεν είναι άμεσα σαφές εάν ο άνδρας εξαπέλυσε απειλές ή εάν είχε διαπράξει κάποιο έγκλημα. Δεν έχει γίνει γνωστή η ταυτότητά του και δεν είναι διαθέσιμες πληροφορίες για πιθανές κατηγορίες.

Η αστυνομία εκτιμά πως ο άνδρας ήθελε να προκαλέσει χάος, ωστόσο ακόμα προσπαθεί να διευκρινίσει τα κίνητρα της πράξης του, όπως δήλωσαν αστυνομικοί στην εφημερίδα Springfield News-Leader.

Ήταν «μια πραγματικά τρομακτική, επικίνδυνη κατάσταση», δήλωσαν σε μέσα ενημέρωσης αστυνομικοί στο σημείο του συμβάντος, προσθέτοντας ότι θα ερευνήσουν και τους λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης του άνδρα. Στην πολιτεία του Μιζούρι, οι πολίτες επιτρέπεται να οπλοφορούν χωρίς να απαιτείται ειδική άδεια, αν και υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί, για παράδειγμα για καταδικασθέντες εγκληματίες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

BBC: Αποκάλυψε διεθνές δίκτυο που βασανίζουν και σκοτώνουν γάτες - Αναρτούν και βίντεο στο Ίντερνετ

Διεθνή / BBC: Διεθνές δίκτυο βασανίζει και σκοτώνει γάτες - Αναρτούν και βίντεο στο Ίντερνετ

Η έρευνα του BBC έρχεται μετά την παραδοχή δύο εφήβων ότι βασάνισαν και σκότωσαν δύο γατάκια σε ένα πάρκο τον Μάιο - Πρόκειται για ομάδες που ξεκίνησαν στην Κίνα - Συμμετέχουν και παιδιά
LIFO NEWSROOM
Η πείνα σκοτώνει στη Γάζα: Δεκάδες νεκροί ενώ αναζητούσαν τροφή

Διεθνή / Η πείνα σκοτώνει στη Γάζα: Δεκάδες νεκροί ενώ αναζητούσαν τροφή

27 νεκροί σε διανομή τροφίμων, 6 νεκροί από υποσιτισμό - Οργή για την επίσκεψη Ισραηλινού υπουργού στο τέμενος αλ-Άκσα - Συνολικά 119 νεκροί από ισραηλινούς πυροβολισμούς και επιδρομές το τελευταίο 24ωρο - 550 πρώην αξιωματούχοι του στρατού ζητούν κατάπαυση πυρός
LIFO NEWSROOM
Τα πιο όμορφα σαλιγκάρια του κόσμου απειλούνται: Μια επιστημονική μάχη ενάντια στον χρόνο

Περιβάλλον / Τα πιο όμορφα σαλιγκάρια του κόσμου απειλούνται: Μια επιστημονική μάχη ενάντια στον χρόνο

Τα απειλούμενα δενδρώδη σαλιγκάρια Polymita έχουν ζωντανά, πολύχρωμα και εντυπωσιακά σχέδια στα κοχύλια τους και γι' αυτό είναι περιζήτητα από παράνομους συλλέκτες
LIFO NEWSROOM
Ταξιδεύει στη Μόσχα για το τελεσίγραφο ο απεσταλμένος Τραμπ: «Τέλος στον πόλεμο ή κυρώσεις»

Διεθνή / Ταξιδεύει στη Μόσχα για το τελεσίγραφο ο απεσταλμένος Τραμπ: «Τέλος στον πόλεμο ή κυρώσεις»

Ο ειδικός απεσταλμένος του Τραμπ, Στιβ Γουίτκοφ, πρόκειται να μεταβεί στη Μόσχα την Τετάρτη ή την Πέμπτη με σκοπό να επιβάλλει το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
Προσευχή Ισραηλινού υπουργού στο Τέμενος Αλ-Άκσα προκαλεί διεθνή κατακραυγή

Διεθνή / Προσευχή Ισραηλινού υπουργού στο Τέμενος Αλ-Άκσα προκαλεί διεθνή κατακραυγή

Ο ακροδεξιός Υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ, Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, προσευχήθηκε ανοιχτά στο Όρος του Ναού στην Ιερουσαλήμ, παραβιάζοντας την πολυετή συμφωνία για το καθεστώς του ιερού χώρου
LIFO NEWSROOM
DUA LIPA ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΚΟΣΟΒΟ

Διεθνή / Dua Lipa: Έλαβε και την κοσοβάρικη υπηκοότητα - Η ξεχωριστή εμφάνιση στην Πρίστινα με τον πατέρα της

Έχει λάβει και την αλβανική υπηκοότητα - «Είναι δύσκολο να περιγράψω με λόγια τι σημαίνει το να μοιράζομαι αυτή τη νύχτα μαζί σας, στην πόλη που με διαμόρφωσε»
LIFO NEWSROOM