ΤΩΡΑ

ΗΠΑ: «Εκτινάχθηκαν» κατά 90% οι αγγελίες εργασίας μόνο για εμβολιασμένους (Indeed)

ΗΠΑ: «Εκτινάχθηκαν» κατά 90% οι αγγελίες εργασίας μόνο για εμβολιασμένους (Indeed) Facebook Twitter
0

Όσοι αναζητούν δουλειά στις ΗΠΑ αυτή την περίοδο είναι πιθανό να κληθούν να αποδείξουν στους μελλοντικούς εργοδότες τους πως έχουν εμβολιαστεί. 

Το ποσοστό των αγγελιών εργασίας (ανά εκατομμύριο καταχωρήσεων) που απαιτούν από τους υποψήφιους να έχουν εμβολιαστεί κατά της νόσου Covid-19, αυξήθηκε κατά 34% την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, σε σχέση με την ίδια περίοδο του Ιουλίου, σύμφωνα με την πλατφόρμα αναζήτησης εργασίας Indeed.

Παράλληλα, το ποσοστό των ζητούμενων θέσεων εργασίας που απαιτούν ρητά οι υπάλληλοι να είναι εμβολιασμένοι γενικώς, χωρίς ωστόσο να αναφέρονται συγκεκριμένα στο εμβόλιο κατά της Covid-19, αυξήθηκε κατά 90% μέσα σε έναν μόλις μήνα. Η λέξη-κλειδί (Covid-19) μπορεί να μην είναι εκεί, αλλά οποιοσδήποτε «διαβάζει την αγγελία ως άνθρωπος που ζει εν μέσω πανδημίας» θα λάβει το μήνυμα, λέει η υπεύθυνη οικονομολόγος του Indeed Hiring Lab και συγγραφέας της έκθεσης Αν Ελίζαμπεθ Κόνκελ. 

Προς το παρόν οι θέσεις εργασίας που απαιτούν εμβολιασμένους υπαλλήλους είναι σχετικά χαμηλός - περίπου 1.200 ανά εκατομμύριο, και αντιστοιχούν σε λιγότερο από το 1% των καταχωρήσεων στην Indeed. Ωστόσο τα νούμερα έχουν διπλασιαστεί από τις αρχές του Ιουλίου και είναι πολλαπλάσια των μόλις 50 θέσεων ανά εκατομμύριο που ήταν η αναλογία του περασμένου Φεβρουαρίου, οπότε και τα εμβόλια άρχισαν να γίνονται ευρύτερα διαθέσιμα στον γενικό πληθυσμό.

Το μικρό αλλά διαρκώς αυξανόμενο ποσοστό ίσως καταδεικνύει ένα σημείο καμπής για μία ευρύτερη τάση, λέει η Κόνκελ. «Το παρατηρούμε για να δούμε αν θα εκτιναχθεί τους μήνες του φθινοπώρου και του ενοικίου». Οι κλάδοι με τις περισσότερες απαιτήσεις εμβολιασμού τις πωλήσεις, την εκπαίδευση, το μάρκετινγκ και την ανάπτυξη λογισμικού. 

Η απόδειξη εμβολιασμού θα μπορούσε να γίνει δεδομένη στις αιτήσεις για δουλειά, όπως τα αντίστοιχα αποδεικτικά στοιχεία και πτυχία για την εκπαίδευση και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, λέει η Κόνκελ.

Ακόμα περισσότεροι εργοδότες ανακοίνωσαν τον εμβολιασμό ως προαπαιτούμενο τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς μειώνονται οι ρυθμοί του εμβολιασμού και αυξάνεται ανησυχητικά η εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα. μ Κάποιοι δίνουν ακόμα και μπόνους για να εμβολιαστούν οι νέοι υπάλληλοί τους. 

Με πληροφορίες από CNBC

Διεθνή
0

ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρίστας πέθανε ξαφνικά ενώ ανέβαινε στην Αίτνα εν μέσω καύσωνα

Διεθνή / Τουρίστας πέθανε ξαφνικά ενώ ανέβαινε στην Αίτνα εν μέσω καύσωνα

«Οι τουρίστες που συμμετέχουν σε αυτές τις εκδρομές δεν πρέπει να υποτιμούν τους κινδύνους που σχετίζονται με τις υψηλές θερμοκρασίες, την έντονη υγρασία και την απότομη άνοδο του υψομέτρου»
LIFO NEWSROOM
Νόμιζαν ότι γνώριζαν τη συμπεριφορά των χάμστερ τους μέχρι που έβαλαν κάμερες παρακολούθησης

Διεθνή / Νόμιζαν ότι γνώριζαν τη συμπεριφορά των χάμστερ τους μέχρι που έβαλαν κάμερες παρακολούθησης

Οι δαπάνες της βιομηχανίας κατοικιδίων στις ΗΠΑ έχουν αυξηθεί κατά 50% τα τελευταία πέντε χρόνια και εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 150 δισεκατομμύρια δολάρια το 2024
LIFO NEWSROOM
Τιμ Νταν: Ποιος είναι ο υπερσυντηρητικός δισεκατομμυριούχος πάστορας που θέλει να εκλέξει τον Τραμπ

Διεθνή / Τιμ Νταν: O υπερσυντηρητικός δισεκατομμυριούχος πάστορας που θέλει πρόεδρο τον Τραμπ

Αν και πιστεύει ότι το χρήμα δημιουργεί «ψευδαίσθηση ελέγχου» ο Νταν χρηματοδοτεί με εκατομμύρια την εκστρατεία του Τραμπ - Ποιος είναι ο μεγιστάνας των ορυκτών καυσίμων και το πιο ισχυρό πρόσωπο στο Τέξας
LIFO NEWSROOM
Ο βασιλιάς Κάρολος ανοίγει για πρώτη φορά στο κοινό την ιστορική αίθουσα που οδηγεί στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ

Διεθνή / Ο βασιλιάς Κάρολος ανοίγει για πρώτη φορά στο κοινό την ιστορική αίθουσα που οδηγεί στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ

Μετά από πέντε χρόνια ανακαινίσεων η ανατολική πτέρυγα των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ θα είναι ανοιχτή για τους επισκέπτες από την προσεχή εβδομάδα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ