ΗΠΑ: Δικαστής απέρριψε το αίτημα Τραμπ - Ζητούσε να μην κυκλοφορήσει το βιβλίο του Μπόλτον

ΗΠΑ: Δικαστής απέρριψε το αίτημα Τραμπ - Ζητούσε να μην κυκλοφορήσει το βιβλίο του Μπόλτον Facebook Twitter
ΗΠΑ: Δικαστής απέρριψε το αίτημα Τραμπ - Ζητούσε να μην κυκλοφορήσει το βιβλίο του Μπόλτον
0

Αμερικανός δικαστής απέρριψε αίτημα της κυβέρνησης Τραμπ για διαταγή αποκλεισμού της έκδοσης του βιβλίου, του πρώην συμβούλου εθνικής ασφάλειάς του, Τζον Μπόλτον.

«Ενώ η μονομερής συμπεριφορά του Μπόλτον εγείρει σοβαρές ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια, η κυβέρνηση δεν έχει αποδείξει ότι η διαταγή απαγόρευσης είναι η κατάλληλη απάντηση», δήλωσε ο δικαστής των ΗΠΑ, Ρόις Λάμπερτ, στην απόφασή του.

Η διοίκηση Τραμπ είχε ζητήσει προσωρινή απαγόρευση και προκαταρκτική έρευνα κατά της δημοσίευσης του «The Room Where It Happened: A White House Memoir», λέγοντας ότι περιέχει πληροφορίες που απειλούν την εθνική ασφάλεια.

Το βιβλίο, που έχει προγραμματιστεί να βγει στα ράφια των καταστημάτων την Τρίτη, βρίσκεται ήδη στα χέρια των οργανισμών μέσων ενημέρωσης.

«Ο εναγόμενος Μπόλτον έχει παίξει με την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών. Έχει εκθέσει τη χώρα του σε βλάβη και τον εαυτό του σε αστική (και ενδεχομένως ποινική) ευθύνη » είπε ο δικαστής.

Διευκρίνισε ωστόσο, ότι μια διαταγή απαγόρευσης τώρα δεν θα μπορούσε να σταματήσει τη ζημιά.

«Με εκατοντάδες χιλιάδες αντίγραφα σε όλο τον κόσμο - πολλά σε ειδησεογραφικές αίθουσες - η ζημιά έχει ήδη γίνει», δήλωσε ο Λάμπερτ.

Σε ένα tweet λίγο μετά την έκδοση της απόφασης, ο Τραμπ κατηγόρησε ξανά τον Μπόλτον ότι κυκλοφόρησε απόρρητες πληροφορίες.

«Πρέπει να πληρώσει ένα πολύ μεγάλο τίμημα για αυτό. Του αρέσει να ρίχνει βόμβες στον κόσμο και να τους σκοτώνει. Τώρα οι βόμβες θα πέσουν πάνω του» έγραψε ο Τραμπ.

Επανήλθε ωστόσο μιλώντας για τεράστια νίκη του. «Τεράστια δικαστική νίκη κατά του Μπόλτον. Προφανώς, με το βιβλίο που έχει ήδη διανεμηθεί και διαρρεύσει σε πολλούς ανθρώπους και τα μέσα ενημέρωσης, τίποτα δεν μπορούσε να κάνει ο σεβαστός δικαστής για να το σταματήσει» έγραψε μεταξύ άλλων ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Το βιβλίο του Μπόλτον έχει τραβήξει μεγάλη προσοχή καθώς περιγράφει τον Τραμπ να ζητά από τον Κινέζο Πρόεδρο Σι Τζίνπινγκ βοήθεια για να κερδίσει την επανεκλογή του 2020.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος Τραμπ απέλυσε αιφνιδίως τον Τζον Μπόλτον, τον σύμβουλό του για θέματα εθνικής ασφάλειας, τον Σεπτέμβριο του 2019.

Τότε είχε πει, ότι διαφωνούσε με πολλές εισηγήσεις του Μπόλτον και πως ο σύμβουλός του υπέβαλε την παραίτησή του μετά από δική του ενημέρωση ότι δεν χρειάζεται πλέον τις υπηρεσίες του.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Διεθνή / Υπόθεση Έπσταϊν: Νέες επικρίσεις για την απόκρυψη αρχείων - «Ο Τραμπ προσπαθεί να "πνίξει" το θέμα»

Ο Έπσταϊν κατηγορήθηκε ότι εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά περισσότερες από 1.000 γυναίκες, πολλές εκ των οποίων ήταν ανήλικες - Πέθανε στη φυλακή το 2019, πριν δικαστεί
THE LIFO TEAM
Ρωσία: Νέα κριτική στην Ευρώπη σχετικά με το σχέδιο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ρωσία λέει πως η Ευρώπη δεν βοηθάει στο να επιτευχθεί ειρήνη στην Ουκρανία

«Είμαι βέβαιος ότι οι προτάσεις που οι Ευρωπαίοι και οι Ουκρανοί έχουν καταθέσει δεν βελτιώνουν το έγγραφο και δεν ενισχύουν τη δυνατότητα επίτευξης μακροπρόθεσμης ειρήνης», δήλωσε κορυφαίος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Πούτιν
THE LIFO TEAM
Κέιτ Μίντλετον: Η χρονιά–ορόσημο που σηματοδότησε την επιστροφή της δύναμης και της αυτοπεποίθησής της

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η χρονιά - ορόσημο που σηματοδότησε την επιστροφή της δύναμης και της αυτοπεποίθησής της

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας βρίσκεται σε μια καθοριστική στιγμή, διαμορφώνοντας τη ζωή της ίδιας και του πρίγκιπα Ουίλιαμ, καθώς εγκαθίστανται σε νέο σπίτι και αναλαμβάνουν πιο κεντρικό ρόλο στη βασιλική οικογένεια
THE LIFO TEAM