Μπόλτον: Ο Τραμπ ζήτησε βοήθεια από την Κίνα για την επανεκλογή του

Μπόλτον: Ο Τραμπ ζήτησε βοήθεια από την Κίνα για την επανεκλογή του Facebook Twitter
Μπόλτον: Ο Τραμπ ζήτησε τη βοήθεια από την Κίνα για την επανεκλογή του (EPA)
0

Αποκαλύψεις που «καίνε» τον Ντόναλντ Τραμπ στο νέο βιβλίο του Τζον Μπόλτον, όπου φέρεται ο Αμερικανός Πρόεδρος να έχει ζητήσει βοήθεια από την Κίνα προκειμένου να επανεκλεγεί.

Ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Αμερικανού Προέδρου αναφέρει στο πολυαναμενόμενο βιβλίο του, απόσπασμα του οποίου κυκλοφόρησε η Wall Street Journal, ότι o Τραμπ ζήτησε τη βοήθεια του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ για να κερδίσει την επανεκλογή του κατά τη διάρκεια μιας κεκλεισμένων των θυρών συνάντησης, που είχαν  τον Ιούνιο του 2019.

«Ο Τραμπ, τότε, ακατανόητα, έστρεψε τη συζήτηση στις επερχόμενες αμερικανικές προεδρικές εκλογές, κάνοντας έναν υπαινιγμό στην οικονομική ικανότητα της Κίνας και παρακάλεσε τον Σι να εξασφαλίσει ότι θα κερδίσει», έγραψε ο Τζον Μπόλτον, σύμφωνα με αποσπάσματα του βιβλίου του.

«Τόνισε τη σημασία των αγροτών και τις αυξημένες κινεζικές αγορές σόγιας και σιταριού στο εκλογικό αποτέλεσμα».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος Τραμπ απέλυσε αιφνιδίως τον Τζον Μπόλτον, τον σύμβουλό του για θέματα εθνικής ασφάλειας, τον Σεπτέμβριο του 2019.

Τότε είχε πει, ότι διαφωνούσε με πολλές εισηγήσεις του Μπόλτον και πως ο σύμβουλός του υπέβαλε την παραίτησή του μετά από δική του ενημέρωση ότι  δεν χρειάζεται πλέον τις υπηρεσίες του.

Ο Μπόλτον διορίστηκε στη θέση αυτή τον Απρίλιο του 2018 και ήταν ο τρίτος κατά σειρά σύμβουλος σε θέματα εθνικής ασφαλείας που λάμβανε τη θέση αυτή.

Ωστόσο, δεν είναι το μόνο βιβλίο που «απειλεί» τον Αμερικανό Πρόεδρο λίγο πριν τις προεδρικές εκλογές καθώς και η ανιψιά του υπόσχεται, σύμφωνα με τον εκδότη της, να ρίξει «άπλετο φως στη σκοτεινή ιστορία» της οικογένειας Τραμπ.

Το βιβλίο της Μέρι Τραμπ με τίτλο «Too Much and Never Enough: How My Family Created the World's Most Dangerous Man» θα κυκλοφορήσει στις 28 Ιουλίου, διευκρίνισε ο οίκος Simon & Schuster.

Η Μέρι Τραμπ, κλινική ψυχολόγος και καθηγήτρια στο επάγγελμα, κόρη του εκλιπόντος αδερφού του Αμερικανού Προέδρου, βρίσκεται εδώ και χρόνια στα δικαστήρια με τον θείο της και μιλά με επικριτικά σχόλια για εκείνον και τη συμπεριφορά του, τα τελευταία 20 χρόνια.

Με πληροφορίες του Wall Street Journal/Reuters/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΟΗΕ ΗΠΑ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / ΟΗΕ: Οι δαπάνες των ΗΠΑ για τον πόλεμο στο Ιράν θα μπορούσαν να έχουν σώσει 87 εκατ. ζωές

«Κατακλυσμική» χαρακτήρισε την οικονομική κατάσταση των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων ο επικεφαλής της ανθρωπιστικής υπηρεσίας του ΟΗΕ, σημειώνοντας ότι ο προϋπολογισμός της υπηρεσίας του έχει μειωθεί κατά περίπου 50%
ΙΡΑΝ ΟΗΕ ΗΠΑ ΝΕΚΡΟΙ
ΡΩΣΙΑ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ

Διεθνή / Ρωσία και Βόρεια Κορέα συνδέονται πλέον μέσω οδικής γέφυρας

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν ενισχυθεί εν μέσω της πλήρους εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, με τη Μόσχα και την Πιονγιάνγκ να εμβαθύνουν τους οικονομικούς, πολιτικούς, πολιτιστικούς και στρατιωτικούς δεσμούς τους
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΣ

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Ποιος είναι ο 88χρονος που αγκάλιασε - «Εκπλήρωσε την επιθυμία της αποθανούσας συζύγου του», γράφουν διεθνή ΜΜΕ

Το βίντεο που καταγράφει την πριγκίπισσα να αγκαλιάζει τον ηλικιωμένο κατά τη διάρκεια της δεξίωσης για τη συμπλήρωση 100 ετών από τη γέννηση της βασίλισσας Ελισάβετ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΖΕΙ ΝΤΙ ΒΑΝΣ

Διεθνή / «Στον πάγο» η αποστολή Βανς στο Ισλαμαμπάντ – Χωρίς απάντηση από την Τεχεράνη οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ–Ιράν

Αμερικανοί αξιωματούχοι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο επανεκκίνησης της αποστολής ακόμη και άμεσα, εφόσον η Τεχεράνη δώσει σήμα ότι είναι διατεθειμένη να διαπραγματευτεί
THE LIFO TEAM
ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς κατάφερε το Πακιστάν να γίνει ένας απρόσμενος ειρηνοποιός μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν;

Μια πυρηνική δύναμη που δεν αναγνωρίζει επίσημα το Ισραήλ έχει εξασφαλίσει έναν ρόλο πρώτης γραμμής στον πόλεμο του Ιράν, παρά το γεγονός ότι δεν είχε πάντα καλές σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ
THE LIFO TEAM