ΗΠΑ: Βαριά πρόστιμα σε ελβετικές τράπεζες που βοήθησαν Αμερικανούς να φοροδιαφύγουν

ΗΠΑ: Βαριά πρόστιμα σε ελβετικές τράπεζες που βοήθησαν Αμερικανούς να φοροδιαφύγουν Facebook Twitter
0

Τέσσερις ελβετικές τράπεζες θα πληρώσουν πάνω από 163,2 εκατομμύρια ευρώ (178 εκατ. δολάρια) συνολικά στο υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών για να αποφύγουν πιθανές διώξεις διότι βοήθησαν αμερικανούς καταθέτες να φοροδιαφύγουν, είπε το υπουργείο χθες.

Σύμφωνα με το υπουργείο, έχει προς το παρόν συνάψει συμφωνίες με 75 ελβετικές τράπεζες που περιλήφθηκαν σε ένα εθελοντικό πρόγραμμα από το 2013 το οποίο επιτρέπει σε τράπεζες της Ελβετίας να αποφύγουν πιθανές ποινικές διώξεις με το να αποκαλύψουν ενδοσυνοριακές πράξεις που βοήθησαν αμερικανούς υπηκόους να αποκρύψουν περιουσιακά στοιχεία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των χρηματικών ποινών, η τράπεζα J. Safra Sarasin AG (Βασιλεία) θα πληρώσει το μεγαλύτερο μερίδιο, 78,6 εκατομμύρια ευρώ (85,8 εκατ. δολάρια). Οι άλλες τράπεζες περιλαμβάνουν τις Coutts & Co Ltd στη Ζυρίχη (71,9 εκατ. ευρώ), την Gonet & Cie στη Γενεύη (10,5 εκατ. ευρώ) και την Cantonal du Valais στο καντόνι Βαλαί (2,10 εκατ. ευρώ), είπε το υπουργείο.

Οι ποινές για τις 75 περιπτώσεις ξεπερνούν συνολικά τα 917 εκατομμύρια ευρώ (1 δις δολάρια). Υπό τις συμφωνίες, οι τράπεζες είναι επίσης υποχρεωμένες να παραδώσουν λεπτομέρειες λογαριασμών αμερικανών πολιτών οι οποίοι ερευνώνται. Οι τράπεζες που ήδη διερευνώνται για ποινικά αδικήματα εξαιρούνται από το πρόγραμμα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΟΥΔΑΝ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ

Διεθνή / Οι ξεχασμένοι φύλακες των πυραμίδων του Σουδάν: Πώς ο πόλεμος άδειασε τη Μερόη

Κάποτε ήταν από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του Σουδάν - Σήμερα, μέσα στον πόλεμο, οι πυραμίδες της Μερόης στέκουν σχεδόν έρημες, με ελάχιστους ανθρώπους να παλεύουν να διατηρήσουν ζωντανή μια ιστορία 2.400 ετών.
THE LIFO TEAM
ΟΥΡΣΟΥΛΑ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη χάνει 500 εκατ. ευρώ την ημέρα από την κρίση στη Μέση Ανατολή

Η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε επίσης ότι έως το καλοκαίρι θα παρουσιαστεί Σχέδιο Δράσης για την Ηλεκτροδότηση, το οποίο θα περιλαμβάνει φιλόδοξο πανευρωπαϊκό στόχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Ο Τραμπ εξακολουθεί να απορρίπτει την πρόταση του Ιράν και συζητά την παράταση του ναυτικού αποκλεισμού

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου αποκάλυψε ότι ο Τραμπ εξετάζει μέτρα για τη σταθεροποίηση των παγκόσμιων αγορών πετρελαίου, καθώς και τρόπους περιορισμού των επιπτώσεων του ναυτικού αποκλεισμού στους Αμερικανούς καταναλωτές
THE LIFO TEAM