No.1

ΗΠΑ: Αποζημίωση 10 εκατ. και προαγωγή στον αστυνομικό που είπαν να «μετριάσει την ομοφυλοφιλία του»

ΗΠΑ: Αποζημίωση 10 εκατ. και προαγωγή στον αστυνομικό που είπαν να «μετριάσει την ομοφυλοφιλία του» Facebook Twitter
Ο αστυνομικός πήρε τελικά προαγωγή και θα λάβει αποζημίωση
0

Ο αστυνομικός στο Σεντ Λούις του Μιζούρι, στον οποίο είχαν πει να «μετριάσει την ομοφυλοφιλία του», τελικά θα πάρει αποζημίωση περίπου 10 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά και την προαγωγή που τόσες φορές του αρνήθηκαν.


Ο Keith Wildhaber κατέληξε σε διακανονισμό με την κομητεία του Σεντ Λούις, για να λάβει περίπου τη μισή αποζημίωση που του εκδικάστηκε. Τον περασμένο Οκτώβριο το δικαστήριο αποφάσισε ότι πρέπει να δοθεί αποζημίωση σχεδόν 20 εκατ. δολαρίων στον αστυνομικό. Όμως, η νομοθεσία στο Μιζούρι θέτει ανώτατο όριο για το ύψος των αποζημιώσεων και έτσι οι δύο πλευρές κατέληξαν σε διακανονισμό.


Ο 48χρονος είχε κάνει διαδοχικές αιτήσεις να προαχθεί σε υπαστυνόμο, αλλά όλες απορρίπτονταν. Κάποια στιγμή, τον συμβούλευσαν να «μετριάσει την ομοφυλοφιλία του». Τελικά, το 2017 κατέθεσε μήνυση, κατηγορώντας το αστυνομικό τμήμα για διακρίσεις σε βάρος του, εξαιτίας του σεξουαλικού προσανατολισμού του.


Πέρα από τα 10,25 εκατομμύρια δολάρια που θα πάρει ως αποζημίωση, μετά τον διακανονισμό, ο Wildhaber πήρε και την προαγωγή που τόσες φορές του αρνήθηκαν. Έγινε υπαστυνόμος, επικεφαλής της νέας μονάδας Διαφορετικότητας και Ενσωμάτωσης.


Παρά το ύψος της αποζημίωσης, ο Wildhaber δηλώνει ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί, αφού θέλει να τελειώσει την καριέρα του «με τους δικούς μου όρους». Όσο για το τι θα κάνει τα χρήματα, σχεδιάζει να διαθέσει κάποια για την οικογένειά του, αλλά δεν προγραμματίζει να κάνει κάποια μεγάλη αγορά. «Μπορεί να ξοδεύω λίγο περισσότερα για το μεσημεριανό μου», είπε απλά.

Με πληροφορίες από το CNN

 

 

Διεθνή
0

No.1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ

Διεθνή / Ώρες αγωνίας στο Ιράν εν μέσω αυξανόμενης φημολογίας για αμερικανικά πλήγματα

Αναλυτές επισημαίνουν ότι η ρητορική κλιμάκωσης δεν έχει εκλείψει, ενώ κρατικά μέσα ενημέρωσης προβάλλουν συχνά τις πυραυλικές δυνατότητες της χώρας, ενισχύοντας το κλίμα έντασης
THE LIFO TEAM
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Πακιστάν κηρύσσει «ανοιχτό πόλεμο» μετά τους βομβαρδισμούς μεγάλων πόλεων στο Αφγανιστάν

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν μετά τις επιθέσεις - Ο πρωθυπουργός της χώρας διαμηνύει ότι δε θα υπάρξει καμία υποχώρηση στην υπεράσπιση της πατρίδας
THE LIFO TEAM
Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Διεθνή / Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Mέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν ενδέχεται να έβλεπε τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM