ΗΠΑ: Αποζημίωση 10 εκατ. και προαγωγή στον αστυνομικό που είπαν να «μετριάσει την ομοφυλοφιλία του»

ΗΠΑ: Αποζημίωση 10 εκατ. και προαγωγή στον αστυνομικό που είπαν να «μετριάσει την ομοφυλοφιλία του» Facebook Twitter
Ο αστυνομικός πήρε τελικά προαγωγή και θα λάβει αποζημίωση
0

Ο αστυνομικός στο Σεντ Λούις του Μιζούρι, στον οποίο είχαν πει να «μετριάσει την ομοφυλοφιλία του», τελικά θα πάρει αποζημίωση περίπου 10 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά και την προαγωγή που τόσες φορές του αρνήθηκαν.


Ο Keith Wildhaber κατέληξε σε διακανονισμό με την κομητεία του Σεντ Λούις, για να λάβει περίπου τη μισή αποζημίωση που του εκδικάστηκε. Τον περασμένο Οκτώβριο το δικαστήριο αποφάσισε ότι πρέπει να δοθεί αποζημίωση σχεδόν 20 εκατ. δολαρίων στον αστυνομικό. Όμως, η νομοθεσία στο Μιζούρι θέτει ανώτατο όριο για το ύψος των αποζημιώσεων και έτσι οι δύο πλευρές κατέληξαν σε διακανονισμό.


Ο 48χρονος είχε κάνει διαδοχικές αιτήσεις να προαχθεί σε υπαστυνόμο, αλλά όλες απορρίπτονταν. Κάποια στιγμή, τον συμβούλευσαν να «μετριάσει την ομοφυλοφιλία του». Τελικά, το 2017 κατέθεσε μήνυση, κατηγορώντας το αστυνομικό τμήμα για διακρίσεις σε βάρος του, εξαιτίας του σεξουαλικού προσανατολισμού του.


Πέρα από τα 10,25 εκατομμύρια δολάρια που θα πάρει ως αποζημίωση, μετά τον διακανονισμό, ο Wildhaber πήρε και την προαγωγή που τόσες φορές του αρνήθηκαν. Έγινε υπαστυνόμος, επικεφαλής της νέας μονάδας Διαφορετικότητας και Ενσωμάτωσης.


Παρά το ύψος της αποζημίωσης, ο Wildhaber δηλώνει ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί, αφού θέλει να τελειώσει την καριέρα του «με τους δικούς μου όρους». Όσο για το τι θα κάνει τα χρήματα, σχεδιάζει να διαθέσει κάποια για την οικογένειά του, αλλά δεν προγραμματίζει να κάνει κάποια μεγάλη αγορά. «Μπορεί να ξοδεύω λίγο περισσότερα για το μεσημεριανό μου», είπε απλά.

Με πληροφορίες από το CNN

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ