ΗΠΑ: Αποζημίωση εκατομμυρίων σε αστυνομικό - Του ζήτησαν να «μετριάσει την ομοφυλοφιλία του»

ΗΠΑ: Αποζημίωση εκατομμυρίων σε αστυνομικό - Του ζήτησαν να «μετριάσει την ομοφυλοφιλία του» Facebook Twitter
0

Αποζημίωση σχεδόν 20 εκατ. δολαρίων επιδικάστηκε σε γκέι αστυνομικό στο Μιζούρι, στον οποίο είπαν πως αν ήθελε προαγωγή θα έπρεπε «να μετριάσει την ομοφυλοφιλία του».

Ο Keith Wildhaber, αρχιφύλακας στην αστυνομία του Σεντ Λούις κατέθεσε μήνυση εναντίον του τμήματος το 2017, αφού, όπως ισχυρίστηκε, τον παράβλεψαν 23 φορές σε διαδικασίες προαγωγής. Στο δικαστήριο κατατέθηκε επίσης πως αξιωματικός της αστυνομίας είχε αποκαλέσει τον Wildhaber «κουνιστό».

«Μου προκάλεσε αηδία. Νομίζω πως απάντησα κάτι όπως "δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάνουμε αυτή τη συζήτηση το 2014". Με συγκλόνισε που άκουσα τέτοια πράγματα» κατέθεσε ο αστυνομικός στο δικαστήριο.

Ο Wildhaber είπε πως ο John Saracino, πρώην μέλος της επιτροπής προαγωγών του Σεντ Λούις, του ζήτησε να «μετριάσει την ομοφυλοφιλία του», κάτι που ο δεύτερος αρνείται.

ΗΠΑ: Αποζημίωση εκατομμυρίων σε αστυνομικό - Του ζήτησαν να «μετριάσει την ομοφυλοφιλία του» Facebook Twitter

Η Donna Woodland, μάρτυρας στη δίκη, υποστήριξε τα λεγόμενα του Wildhaber και κατέθεσε πως είχε ακούσει τον αρχηγό της αστυνομίας του Σεντ Λιούις να του λέει πως «υπερέβαλε πολύ με την ομοφυλοφιλία του και έπρεπε να χαμηλώσει του τόνους αν ήθελε προαγωγή». Επίσης θυμήθηκε πως της είπε χαρακτηριστικά: «Ξέρεις για ποιον λέω, έτσι; Τον κουνιστό».

«Θέλαμε να στείλουμε ένα μήνυμα. Αν κάνεις διακρίσεις θα το πληρώσεις ακριβά», δήλωσε ένας από τους ενόρκους που πήραν την απόφαση υπέρ του αστυνομικού.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Σεντ Λούις είπε πως θα διορίσει νέα μέλη στην επιτροπή για τις προαγωγές. «Το αστυνομικό μας τμήμα πρέπει να είναι ένα μέρος όπου κάθε μέλος της κοινότητας και κάθε αστυνομικός θα νιώθει πως τον σέβονται και τον αντιμετωπίζουν με αξιοπρέπεια. Οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται αξιοκρατικά και με κριτήριο ποιος είναι καλύτερος για την δουλειά», ανέφερε ο ίδιος.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ