Αποζημίωση σχεδόν 20 εκατ. δολαρίων επιδικάστηκε σε γκέι αστυνομικό στο Μιζούρι, στον οποίο είπαν πως αν ήθελε προαγωγή θα έπρεπε «να μετριάσει την ομοφυλοφιλία του».

 

Ο Keith Wildhaber, αρχιφύλακας στην αστυνομία του Σεντ Λούις κατέθεσε μήνυση εναντίον του τμήματος το 2017, αφού, όπως ισχυρίστηκε, τον παράβλεψαν 23 φορές σε διαδικασίες προαγωγής. Στο δικαστήριο κατατέθηκε επίσης πως αξιωματικός της αστυνομίας είχε αποκαλέσει τον Wildhaber «κουνιστό».

 

«Μου προκάλεσε αηδία. Νομίζω πως απάντησα κάτι όπως "δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάνουμε αυτή τη συζήτηση το 2014". Με συγκλόνισε που άκουσα τέτοια πράγματα» κατέθεσε ο αστυνομικός στο δικαστήριο.

 

Ο Wildhaber είπε πως ο John Saracino, πρώην μέλος της επιτροπής προαγωγών του Σεντ Λούις, του ζήτησε να «μετριάσει την ομοφυλοφιλία του», κάτι που ο δεύτερος αρνείται.

 

 

 

Η Donna Woodland, μάρτυρας στη δίκη, υποστήριξε τα λεγόμενα του Wildhaber και κατέθεσε πως είχε ακούσει τον αρχηγό της αστυνομίας του Σεντ Λιούις να του λέει πως «υπερέβαλε πολύ με την ομοφυλοφιλία του και έπρεπε να χαμηλώσει του τόνους αν ήθελε προαγωγή». Επίσης θυμήθηκε πως της είπε χαρακτηριστικά: «Ξέρεις για ποιον λέω, έτσι; Τον κουνιστό».

 

«Θέλαμε να στείλουμε ένα μήνυμα. Αν κάνεις διακρίσεις θα το πληρώσεις ακριβά», δήλωσε ένας από τους ενόρκους που πήραν την απόφαση υπέρ του αστυνομικού.

 

Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Σεντ Λούις είπε πως θα διορίσει νέα μέλη στην επιτροπή για τις προαγωγές. «Το αστυνομικό μας τμήμα πρέπει να είναι ένα μέρος όπου κάθε μέλος της κοινότητας και κάθε αστυνομικός θα νιώθει πως τον σέβονται και τον αντιμετωπίζουν με αξιοπρέπεια. Οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται αξιοκρατικά και με κριτήριο ποιος είναι καλύτερος για την δουλειά», ανέφερε ο ίδιος.

 

Με πληροφορίες από Guardian