ΗΠΑ: Το 22% των μαθητών λυκείου σκέφθηκε κάποια στιγμή την αυτοκτονία, σύμφωνα με έρευνα του CDC

ΗΠΑ έρευνα ψυχική υγεία Facebook Twitter
Φωτ: Pixabay
0

Την αυτοκτονία σκεφτόταν το 22% των εφήβων στις ΗΠΑ την τελευταία δεκαετία, σύμφωνα με έκθεση του Κέντρου Πρόληψης και Αντιμετώπισης Νοσημάτων για την ψυχική υγεία των εφήβων. 

Στην ίδια έκθεση επισημαίνεται ότι το 57% των μαθητριών λυκείου αισθανόταν θλίψη ή απόγνωση το 2021 καθημερινά για περίοδο τουλάχιστον δύο εβδομάδων. 

Η ένταση των συναισθημάτων δε, ήταν τέτοια που διέκοψαν τις εξωσχολικές δραστηριότητές τους. 

Το ποσοστό αυτό είναι διπλάσιο σε σύγκριση με εκείνο των αγοριών και συνιστά επίσης ρεκόρ δεκαετίας

Σύμφωνα με την έκθεση, σχεδόν το 70% των μαθητών ΛΟΑΤΚΙ+ βίωσε ένα συνεχές αίσθημα θλίψης ή απόγνωσης το 2021 και πάνω από ένας στους πέντε (22%) αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Το 2011 μόνο το 36% των κοριτσιών δήλωνε ότι αισθανόταν θλίψη ή απόγνωση για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με την έκθεση του CDC, το 30% των κοριτσιών σκέφθηκε σοβαρά να βάλει τέλος στη ζωή του. Το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 14% για τα αγόρια και στο 22% για το σύνολο των εφήβων από 15 έως 18 ετών. 

Το 2011 για τα κορίτσια το ποσοστό αυτό ήταν 19%.

Μία στις πέντε κοπέλες (18%) βίωσε σεξουαλική βία και πάνω από μία στις δέκα (14%) είχε μια εξαναγκαστική σεξουαλική σχέση.

Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από ένα ερωτηματολόγιο που καλούνται να συμπληρώσουν κάθε δύο χρόνια οι μαθητές λυκείου στις ΗΠΑ. 

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι έφηβοί μας χρειάζονται περισσότερη υποστήριξη για να πετύχουν, να ελπίζουν και να ανθίσουν» ανέφερε σε μια ανακοίνωσή της η Ντέμπρα Χιούρι, στέλεχος των CDC. 

Τα πιο πρόσφατα στοιχεία συλλέχθηκαν το φθινόπωρο του 2021, αφού επαναλειτούργησαν τα περισσότερα σχολεία τα οποία είχαν κλείσει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Σημειώνεται ότι πολλές μελέτες έδειξαν τις ολέθριες συνέπειες της πανδημίας για την ψυχική υγεία των εφήβων, ωστόσο η έρευνα των CDC υπογραμμίζει ότι η τάση αυτή είχε ξεκινήσει πριν από την εμφάνιση του κορωνοϊού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/AFP

    

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ